Dag 4 utan amning - var detta rätt val?

Hej!
Allt väl med er såhär mitt i veckan? 😊

Här är det bokstavligen full rulle. All vaken tid går till att rå om vår lilla sjukling Tindra och att fightas med raseriutbrott aka amningsabstinens hos Lexie. Det må ha vart tufft dessa dagar själv med barnen men vi har gjort det bästa av situationen. Min sluta-amma-mjölkstockning har lagt sig aningens och jag känner att jag kan va en lite bättre mamma än för ett par dagar sedan. Tur i oturen är ju att Tim tagit ledigt ons-fre nu på sportlovet, så vi har ”fredag” här hemma idag. Däremot hade vi ju inte hoppats på att spendera de med sjukstuga men huvudsaken är att vi har varandra, som vi brukar säga. 💛

Ni är många som undrat hur det går med amningsstoppet. Och hur det känns. Var det här verkligen ”rätt val”? Vi går nu in på dag 4 utan amning och det går ändå bättre än väntat. Visst ser man frustration emellanåt också, helst när det är jag som ska söva eller när hon vaknar på natten. Då kan jag inte ens röra/trösta henne först men efter ett tag (någon timme) har det lugnat sig också, och hon somnar om gott jämte mig. Imorse när vi låg och myste försökte hon först dra upp tröjan, var verkligen så super-snuttig då de förut vart vårt morgonmys. Efter lite ilska låg hon lugnt på mitt bröst och pillade i mitt hår istället. Så härligt var det.

Har vart så rädd dessa dagar att hon ska rata mig men det är samma gamla vanliga mammagris. 🙈 Det gör även att det känns lite lättare för mig rent psykiskt att vi lämnat amningen. För jag kände mig ledsen första dagarna även ifall jag innerst inne visste att detta var ”rätt val” och ”rätt tid” för vår del vad det gällde amningsavslut. Vi behövde en förändring för att få bättre kvälls- och nattrutiner och eftersom ingenting annat funkat så blev det bäst såhär. Hon är ju ändå så stor nu att hon kmr klara sig bra utan. Hon tankar närhet på annat vis då jag märkt att hon kan komma o lägga sig i knät på mig en stund mitt i leken för att sedan fortsätta leka igen. 😊 Hon är ju så van att få den stunden med mamma och jag är lycklig om vi kan ersätta den med annat ”mys”.

Så hur skiljer sig nätterna dessa dagar hittills egentligen? För er som inte vet så har Lexie aldrig kommit till ro eller ner i någon djupsömn. Hon har vaknat efter bröstet och helt enkelt bara vart stressad och orolig om jag inte vart där. Vilket har lett till att jag söver om henne 2-5 ggr varje kväll innan jag ens själv lagt mig och sen kan hon fortsätta vakna 3 ggr i timmen. Det har kört slut på både henne och mig och hela vardagen har blivit en ond cirkel. Tim har inte kunnat vara delaktig i nattningar eller dylikt på snart ett år och jag har vart helt slut som person på alla tänkbara vis när det bara är jag som kunnat ha de ”ansvaret”. 

Nu dessa 4 nätter har hon vaknat 2(!!!) gånger per natt och sovit som en stock emellan. De två gångerna har det ju vart väldigt dramatiskt givetvis eftersom hon är van vid att alltid få bröstet om natten och varken tar napp eller flaska istället. Men jag ser faktiskt ändå ljuset i tunneln. Vi sover ju mer effektivt mellan varven även om man får kriga på de vakna timmar det väl blir, vilket första natten var 3 timmar och nu de andra nätterna 1 timme. Detta kommer bli bra i slutändan. 💪🏻💛 det ska också tilläggas att hon äter så mkt bättre om dagarna när hon inte småsnuttar hela tiden. Ännu ett plus! 


Här har vi finisen. Lilla Lexie 😘 mammas minsting. Hur jobbigt de må har varit detta första året så kmr vi ändå bara minnas det fina i slutändan. Världens bästa!

/S

Gillar

Kommentarer

Mariaolsson
Mariaolsson,
Så imponerad av hur ni kämpar!! Bästa ni💗💗 så härligt att ni ändå ser ljuset i tunneln lite granna vännen!⭐️🌸
nouw.com/mariaolsson
asmspang
asmspang,
Härligt att det går framåt 😍👏 bra kämpat , snart är den tuffa tiden över 💕
nouw.com/asmspang