Det andra, men första riktiga besöket hos barnmorskan

Okejdå. Så, jag har varit hos barnmorskan en gång tidigare denna graviditet. Det var med en tillfällig, i väntan på att deras andra barnmorska ska komma på plats. Nu är hon på plats.

Vi pratade mående, lyssnade på bebis hjärtslag och tog lite prover.
Ska dit 22/10 för glucosbelastning. Först å främst pga pcos, hormonellt. Å eftersom sköldkörteln som även den är hormonell +närmare 30år och 15kg extra sedan första graviditeten med Elise så vill man göra det för säkerhetsskull.

Och när jag ska träffa barnmorskan nästa gång blir det för att ta nya prover, samt lämna prover jag tar hemma innan (kissprov, klamydia+gonorré-prov) , sköldkörtel osv. Prata om förlossning och känslor inför.
Vill ju ha en igångsättning pga herregud-jag-vill-inte-ha-samma-som-med-Elise.. Ja.

Regnet öser ner och jag stressar ner just nu med Greys på teve, kudde mellan knäna och ska strax ordna kvarg med hallon eller så. Var så otroligt nära på att gråta på besöket idag. Jag förståe hon vill förbereda mig, ladda positivititet hos mig men .. jag vill bara bara ha en igångsättning. Helst. Bara.

Å vad jag hoppas... skräck. Liksom insett att jag inte bara är gravid utan också att vi ska få ett till barn. Att jag ska genomgå en förlossning. Hjälp

Även fått nummer till sjukgymnast iom min smärta i ryggen som förstör för mig i min vardag. Fått hemläxa att läsa på ang smärtlindring under förlossning iom att dem som var med under Elise förlossning inte sa något om många av smärtlindringarna jag inte visste om, dem inte nämnde eller som jag faktiskt kunde få men inte fick. För att lindra min rädsla men..

Även fått rådet att gå profylaxkurs online med Jonathan ifall förlossningen skulle dra igång huxflux för å klara resan i bilen till förlossningen. Mycket, mycket. Mycket i mitt huvud efter besöket. Måste varva ned å sen ta tag i skolan. En av veckan uppgifter inlämnad och många kapitel gjorda iaf. Så kan ta det lungt just för stunden.

Gillar