Välkommen!

Hej, och välkommen till vår blogg!

Vi är en webbutik som säljer ekologisk schampo och balsam i fast form utan förpackning. Vårt mål är att erbjuda ett miljövänligt och hållbart alternativ till den traditionella schampo och balsam i plastflaska.

Tanken med den här bloggen är att ge DIG en guide till våra produkter. Vi vet att det är en djungel där ute med hårvårdsprodukter och vi vill hjälpa dig att hitta precis det du söker. I bloggen kommer vi att gå in på vad produkterna innehåller för ingredienser, hur de funkar, samt vilken hår typ som har de bästa förutsättningarna för just den produkten.

Precis som de flesta schampo och tvålar innehåller även våra schampon natriumlaurylsulfat , (SLS). SLS fungerar som så att det fångar upp oljebaserat smuts så att det kan sköljas bort med vatten. När SLS kommer i kontakt med vatten bildas det lödder. Med andra ord, det är SLS:et i schampot som tvättar håret rent. SLS är helt ofarligt även om den kan vara uttorkande om man har känslig hud. SLS har det senaste åren fått dåligt rykte pga. att den kan härledas från palmoljan, som har negativ inverkan på vår miljö. Därför är det viktigt för oss att våra leverantörer endast använder certifierade palmolja i produkterna som vi köper. Vi erbjuder SLS-fria schampo för dig med torr och känslig hud, men även för dig med afro hår då det kan vara uttorkande om man har den texturen på håret.

Har du några funderingar kring våra produkter, fråga gärna oss så svarar vi här på bloggen eller via mejl info@tvalamodet.se


Gillar

Kommentarer