Cara!

Veckoplanering Cara❣️

Här kommer ett lite försenat veckoschema för Cara då jag allmänt inte har haft tid att uppdatera bloggen :/

Måndag: medryttare
Tisdag: medryttare
Onsdag: vila (jag e sjuk)
Torsdag: vila (sjuk)
Fredag: hoppning
Lördag: dressyr
Söndag: lång uteritt

Hoppas ni också får ett bra slut på veckan! Vi hörs så snart jag får något kul att skriva om😋
Kram Tuva å Cara🦄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

 • Cara!
 • 157 Readers

Likes

Comments

Cara!

Idag vart de hoppning på banan! Har nästan inte träffat Cara på ca en vecka nu pga skola, läxor och att vi varit på landet i helgen. Men jag kom tillbaka idag och ställde upp två hinder på banan :) Så mysigt att få träffa henne igen, hon är lätt att sakna <3
En liten oxer på 60cm och ett kryss att värma upp på och byta galopp över. Hon skötte sig riktigt fint och hade fin fina språng!
Hon rev dock en gång för att jag inte styrde riktigt rakt men annars gick hon jättefint!
Cara var även brunstig och lite stoig så hon gav ifrån sig några bakutsprång och glädjeskutt ibland haha! Red i ca 45 min skulle jag tro och efter jag värmt upp och hoppat så skrittade jag av en kortis ut i skogen och ledde henne så hon fick varva ner.
Sen svampade jag av henne då det var varmt och hon svettades men sen fick hon gå in i sin ny mockade box med mat och hö där hon direkt gick till vattnet och började dricka. Hon är svart så det blir ju lite extra varmt för henne :/
Imorgon är det medryttaren som ska ta en sväng på Cariz men bad henne ta det lite lugnare t.ex en kortis i skogen då hon blev så trött idag.
Sen träffar jag henne igen på onsdag. Veckoschema kommer imorgon!

/Tuva å cara💚🐎

 • Cara!
 • 182 Readers

Likes

Comments

Cara!

I söndags drog jag och Cara igång den nya veckan med lite hoppning och olika övningar :)
Min kompis Hanna var också med och hjälpte till idag i stallet.
Jag ställde upp en cavaletti på ena långsidan som man både kunde trava och galoppera över. I mitten av ridbanan snett igenom la jag en bom med ett galoppsprång till ett litet räcke på 40cm bara för att sedan byta varv och galopp efter hindret.
Och på andra långsidan stod en oxer på 50-60.
Hon kändes lugn och fin idag, lite trött mot slutet kanske men annars superduktig och taggade till mot hinderna utan några stopp<3 Några felbedömningar av avstånd som jag tar på mig men avslutade bra på alla övningar :)

Efteråt spolade jag av hennes ben och svampade av henne lite då hon blev svettig! Sen fick hon gå ut i hagen igen och självklart... rullar hon sig i den torra jorden direkt (suck😴)
Sen fixade jag stallsysslorna, plockade undan hindren och putsade sadel och träns.

Kram Tuva å Cara🐴💗

 • Cara!
 • 187 Readers

Likes

Comments

Veckoschema Cara:
Måndag: medryttare
Tisdag: medryttare
Onsdag: uteritt
Torsdag: vila
Fredag: dressyr barbacka? Kortare pass
Lördag: bommar/småhinder/hoppning
Söndag: lång uteritt

 • 202 Readers

Likes

Comments

Cara!

Idag valde jag att jobba lite dressyr med bommar, så jag la upp tre stycken travbommar i mitten av ridbanan och tre stycken upphöjda galopp-bommar på ena långsidan som en "mini-studts".

Caras ena svaghet är bommar och därför är jag så stolt över henne idag då hon knappt nuddade någon bom alls :) Endast några gånger slog hon i bommarna i början när jag "visade" hur övningen skulle gå till och innan hon riktigt kommit igång, men så fort hon förstod va ja menade så var hon jätte duktig!

Hon lyfte mycket bra på benen och ansträngde sig bra trots den EXTREMA värmen idag! Bara jag som har längtat efter lite härligt sommarväder? Pga värmen blev hon väldigt svettig efter dagens träning så jag svampade av henne lite efteråt :)

Men back to träningen, så var Cara duktig både på trav och upphöjda galopp bommarna! Ibland gjorde jag lite fel och var lite dålig på att räkna ut avståndet fram till övningen/bommarna så hon kom lite kort respektive långt på, men så fort jag fick till det så gjorde hon det galant och sen travade jag av över travbommarna några gånger till, efter de skrittade jag av :)

Hon vilade igår (torsdags) och en lugn skogstur i onsdags vilket jag tror var bra för henne då hon kändes klar i huvudet, arbetsvillig, mjuk, rörlig och tyckte det var roligt idag.

Imorgon blir det stallet igen på eftermiddagen men har inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på än🤔

Vi får väl se!

//Tuva och Cara <3

 • Cara!
 • 214 Readers

Likes

Comments

Veckoschema Cara:
Måndag: medryttare
Tisdag: medryttare
Onsdag: Uteritt
Torsdag: longering
Fredag: vila (vi ska bort)
Lördag: vila (vi ska bort)
Söndag: markarbete/små hinder/studts/cavaletti

Alltså inte så intensiv vecka men de kan va skönt för henne me lite vila såhär på våren :)
Kram Tuva å Cariz🐴

 • 211 Readers

Likes

Comments

Cara!

Imorse vaknade jag vid halv sju och 20 min senare satt vi i bilen påväg till stallet. Jag och mamma skulle nämligen morgon fodra och släppa ut alla hästarna. Vi fodrade runt klockan sju, sen tog vi varsin skottkärra + grep och gick en runda i hagen och mockade den innan hästarna skulle gå ut.

Vid klockan halv nio så släppte mamma ut dom andra hästarna medan jag byggde en liten bana :) Den bestod av tre hinder, ett i mitten av ena långsidan och de andra två i mitten av ridbanan lite snedvridna mot varandra som ett V så att man kunde träna på att hoppa från båda varven och landa i en annan galopp/motsatt galopp.

Fokus idag var att byta galopp efter hindren plus teknik och inte att hoppa jättehögt. Hon hoppade fint på mitten hindren, dock första gångerna och främst i högervarvet så ville hon inte riktigt byta till vänster galopp efter hindret då det är hennes "svåra varv" eller hur man nu ska säga. Men när vi hade gjort det några gånger och jag var lite tydligare så funkade det riktigt bra! De hindren låg på runt 50-60cm och hindret längs långsidan låg på ca 80cm först, men när jag skulle hoppa det så stannade hon både första och andra gången jag skulle komma på det så vi valde att sänka till ca 70 istället och då hoppade hon, så jag tog det några gånger så att hon skulle känna sig säker. Sen är hon ju ingen "hopphäst" så jag är väldigt nöjd ändå <3

Fick inge bilder från just hoppningen men här kommer två bilder från dressyrträningen i fredags istället!

Med lite mer träning på hoppandet så kommer hon nog över 80cm så småning om haha! Efter några avslutande skutt så travade och skrittade jag av och hon fick homma ut till den ny mockande hagen och till kompisarna :)

Kram Tuva och cara!

Likes

Comments

Igår blev det Dressyr med lite galopp träning på schemat.
Värmde först upp i båda varven, skritt trav galopp.
Sen tränade jag lite vägar, volter, skänkelvikningar och framdelsvändningar.

Sen låg mitt fokus ett tag på galoppen, hon gick fint i formen, vilket hon tidigare inte har riktigt orkat då det kräver att hon håller ihop kroppen, men som nu sitter lika bra som formen i skritt och trav, mycket kul!
Sen försökte jag träna lite galoppombyten vilket inte fungerade haha, så de får bli ett litet projekt att se om jag kan lära henne det eller inte :)

Därför bytte jag fokus lite och tränade på galoppfattningarna.
Jag fattade från trav till galopp som vi brukar göra vilket satte sig fort med fina direkt tagna fattningar, men även från skritt till galopp vilket hon hade lite svårare för.
Men efter en envis Tuva och några missförstånd så lyckades vi även med detta.
Mot slutet av passet förstod hon vad jag ville och då gick även det jättebra!

Sen travade och skrittade jag av henne och ledde tillbaka till stallet där hon fick sin eftermiddags mat och hö <3

//Kram Tuva och Cara💗🐎

 • 255 Readers

Likes

Comments

Cara!

V.14

Måndag: Medryttare

Tisdag: Medryttare

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Longering

Fredag: Vila (bortresta)

Lördag: vila (bortresta)

Söndag: markarbete/hoppning

 • Cara!
 • 269 Readers

Likes

Comments

Cara!

Igår blev det lite spontant hoppning på schemat!
Blev förkyld i måndags så tänkte egentligen inte rida igår men sen blev jag sugen, så red endå :)

Hon var väldigt fin idag faktiskt men också väldigt envis! Ibland blev det totalt missförstånd, då stannar hon bara upp helt och vägrar gå framåt.
Men tillslut tröttnar hon och fortsätter gå, då gör vi om och gör rätt istället och så funkar det fint!

Jag ställde upp ett hinder på ena långsidan och två bommar på andra långsidan med 5 eller 4 galoppsprång emellan så kan man variera tempot för att kunna öka men även få tillbaka hästen.
Började med att ha hindret som ett kryss för att värma upp på och sen la min söta mormor upp det till ett räcke på 70 cm.
Så det blev max höjden för oss idag :)

Ibland kom vi lite fel mot hindret (tar själv på mig det då jag inte riktigt räknade ut avståndet) men hon är bäst, räddar mig och hoppar endå.

Men de flesta gångerna kom vi fint på hindret och hon flyger över <3
Det är så himla kul att hon har en så positiv inställning till hinder!
Idag blir det Longering som omväxling och sen blir det ganska mycket vila för henne i helgen då vi ska bort.

// Kram Tuva och Cariz🐎💗

 • Cara!
 • 273 Readers

Likes

Comments