Recept från ingen stans

Tårtan är inte exakt enligt beskrivningen...

Receptet kommer här!

Garnering:
600g vit marsipan
Blå hushållsfärg
Röd hushållsfärg
Eller lila marsipa

Sockerkaksbotten:

4 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Smör/ströbröd till formen

Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 st äggulor
0,75 dl maizena
50 g smör

Björnbärskräm:
550 g björnbär (funkar med både frysta och färska).
4 dl vatten
3 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Tillagning bottnarna:
1. Sätt på ungens på 175 grader.
Vispa äggen och sockret till en vit och fluffig smet i 8-10 minuter.
2. Sikta ner vetemjölet med bakpulvret ner i äggsmeten.
3. Smöra eller ta både ströbröd och smör.
4. Häll sedan smeten i en form med diametern 24 cm.
5. Sätt sedan in i ungen i 25-30 minuter.
6. Låt den svalna, skär sedan den i tre delar.

Tillagning björnbärskräm:
1. Rensa och skölj bären.
2. Blanda 3/4 av bären, sockret och vattnet i en kastrull.
3. Ta av den från värmen och lått svalna.
4. Blanda ca 0,5 dl vatten med potatismjölet i ett glas.
5. Rör sedan i de resterande bär.
6. Sätt kastrullen på spisen och lått krämen tjockna. Dra av sedan från plattan så den svalnar t.ex. Ställ den i ett vatten bad eller kyl ner den i kylen.

Tillagning vaniljkrämen:
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut alla kärnor.
2. Lägg sedan både skalet och kärnorna i en kastrull tillsammans och lått koka upp.
3. Vispa strösocker, äggulorna och maizena luftigt, med elvisp.
4. Tillsätt smöret, låt sedan svalna t.ex i ett vattenbad eller i kylen.

Ihop sättning:
1. Lägg ut alla bottnar på varsin talrik.
2. Bre över björnbärskrämen på den understabottnen.
3. Lägg på den mellerstabottnen och bre sedan över vaniljkrämen.
4. Lägg på den överstabottnen
5. Ta 3/5 av marsipanen och kavla ut den i en storlek som passar tårtan. Tips kavla ut på bakplåtspapper.
6. Ta marsipanen övertårtan och dra sedan av bakplåtspapperet om ni då har det.
7. Ta en bunke, blanda i röd och blå hushållsfärg.
8. Ta den övriga biten marsipan (den som är 2/5), lägg den i bunken.
9. Krama och knåda marsipanen så det kommer lila färg över hela.
10. Stryk med fingret längst med tårtans kant i botten.
11. Ta en vass kniv och skär där du just har strykit ditt finger.
12. Kavla ut den lila marsipanen så det blir ett band, som är ca 3 cm hög och 72 cm lång.
13. Sätt sedan på bandet mitt på tårtan, på sidan.

Jag dekorerade med lite överbliven marsipan. Då dekorerade jag med en igelkott som jag gjorde med hjälp av en pepparkaksform. Och så gjorde jag en enkel ros.

Hur du gör en lätt ros:
1. Ta en bit marsipan, som har sidorna 2 cm.
2. Rulla den så den blir en kon.
3. Vänd sedan på den så spetsen är neråt. Och vik ner kanterna.
4. Ta spetsen och knipsa av den. Runda sedan rosen så den får den form du vill ha.




Jag hittade recepten här! 

sockerkaksbotten vaniljkrämen björnbärskrämen Resten hittade jag på själv : )

Gillar

Kommentarer

Elna
Elna,
Gott! 😊
nouw.com/elna
Tuva_L_N
Tuva_L_N,
Aa det var de också😊
nouw.com/tuva_l_n
tildans
tildans,
Fin blogg! Har precis startat en blogg tävling på min blogg! Gå gärna in och kika! 😊 Kram
nouw.com/tildans
Tuva_L_N
Tuva_L_N,