diy, försäljning, loppis och auktioner, inspiration

Long time no see! Så skönt att inte känna mig tvungen att skriva nåt här. Men idag hände nåt lite otippat. Inte superintressant men ändå otippat.

Idag lade jag ut min tavla på Blocket. Jag hade nämligen vunnit budgivningen på en annan tavla så på väg ut för att titta på den slängde jag upp min egenmålade tavla på blocket. Tavlan på auktionen visade sig vara i dåligt skick och jag ångrade köpet. Men då hade redan en blocketintressent hört av sig. När hon ringde tyckte jag mig känna igen accenten och när hon sa att hon bodde på östermalm kollade jag mina tidigare swishöverföringar och det var kvinnan jag köpte spegeln av (läs om det HÄR). Hur sjukt är inte det?

För övrigt var det väldigt roligt att göra denna tavla. Papper med decoupage och akrylfärg.

Hon köpte tavlan för 1800kr (nerprutad med 1000kr efter att jag sagt att jag gjort den. Väldig boost för självförtdroendet🙄) men hon kanske vill ha fler så det är väl lika bra att säga att man är upphovsman.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår kom N hem från sin basketresa i USA. Vi har sagt att vi inte ska köpa några julklappar i år men av nån jävligt underlig anledning köpte jag en jättemärklig t-shirt på nätet. Ni vet den där som ibland dyker upp på tv:n som en förbättra-din-hållning-tröja? "Vem fan köper en sånt?" tänker man. Jo, tydligen gör jag det..? haha, va fan. Hur som helst hade vi lite klappdelning här hemma igår. Mini-N fick en basketkorg och jag fick de här två vaserna 👇 från Jonathan Adler. Den konstiga spänniströjan åkte genast tillbaka i påsen den kom i. 

För att keramik ska se bra ut behöver man (i min mening) antingen en stor pjäs helt för sig själv eller tre, i olika höjd, som står i en liten familj. Jag köpte ju en hänkelvas för ett tag sen som nu inväntar två kompisar i höjderna 22-25 cm och 42-45 cm. Sen vill jag byta bort min taggboll från Jotex på köksbordet. till en ca 25 cm hög vit kotte. Jag har också en större vas i sovrummet som behöver kompisar i rätt storlek 😱. Nu när han köpt två som inte passar in i listan måste jag hitta en till vas! Och var ska de stå? Känner mig så himla otacksam. Det är lite som att vi är varandras Adan med gult-guld-ringen ni vet 👀. Imorse kröp jag ner bredvid min man (som sover ensam i minis rum för att hon inte kan fisa 🐘💨​ på natten och då skriker istället) och bad honom att sluta överraska mig 😂 

Likes

Comments

Jul, trender , Växter

Äntligen har jag tagit mig i kragen och julpiffat lite. Några stakar och nån stjärna. En krans på ytterdörren från torget och några hyacinter under ett täcke av vitmossa. Jag fullkomligt älskar doften av hyacinter, det är lika med jul. Köper dock de vita som doftar minst, för att jag gillar färgen. Doftmässigt ligger de rosa på andra plats och de lila doftar mest. En julstjärna modell extra hög står i fönstret och en bukett till hallen. Jag hade faktiskt tänkt ha julstjärnan i hallen men läste att den behöver ljus så jag körde lite plock på ica (som säkert också skulle trivas i lite ljus men sak samma). Det blev rätt bra! Och billigt att plocka ihop själv.

Varje år har julen olika teman. Julmodet ser vi tydligt på till exempel H&M Home och Ikea. Nåt år ska man ha rosa plastgran, ett annat år ska allt pynt vara vitt, men i år får vi en klassisk jul i rött, grått och grönt med inslag av guld/mässing. Jag gissar att trenden inom mode och inredning i övrigt, som, på grund av det skakiga världsläget, just nu fokuserar på hållbarhet och trygghet, påverkat även julmodet där vi går tillbaka till en klassisk varm och hemtrevlig jul.

Jag skulle gärna köpa en gran. En liten bara, till lillan. Men något säger mig att hon kommer uppskatta den mer än vi vill och typ äta på den, klättra i den och sen bli asförbannad när vi trasslar ner henne ur glittret. Hur har man gran med bebis?

Likes

Comments

Tips, belysning, försäljning, loppis och auktioner, Budget vs Lyx, kök

Jag tog en paus! 

Jag kände inte för att skriva, så jag skrev inte. Ikväll åker jag till Finland och hälsar på gamlingarna. Det lär bli lite inredningsgluttande och snabbpostande på instagram men här ekar det nog tomt ett tag till.

Vad som hänt på sistone är att jag hittat och köpt ett av föremålen jag nämnde tidigare på min lista, nämligen Mantis-lampan som låg ute på Blocket för 7000kr. Nypris ca 9000. Jag såg att familjen som sålde lampan inkluderade en VD för ett väldigt stort företag och en högt positionerad quinna på HM så jag tänkte "de har massa miljoner, jag prutar!" så hämtade jag den i deras sjuka lägenhet på 230 kvadrat, ett stenkast bort, för 6000kr. Fortfarande mycket pengar, men den var som ny och den var i närheten, så jag räknade med att jag slapp frakt och tid på auktions-sökande (parentes - en gul Mantis från 50-talet säljs på Domino Antik för 35 tkr 😱 What!?). Så tips! Stalka fram om den som säljer det du vill ha har massa meloner så kanske du kan få det billigare 😂 (Det var typ värt pengarna bara att få se deras hem dock!).

Mantislampan blandas ofta ihop med Serge Mouille-lampan som kostar ca 23 tkr. Väldigt lika och jag undrar egentligen hur det kommer sig... Kan du se vilken som är vilken?

I övrigt har vi äntligen kommit vidare med vårt lånelöfte och försöker sätta sista pusselbitarna i köksplaneringen. Det blir rostfria luckor från Ikea och vit stenkompositskiva. Vad vi gör med fläkten, outnyttjat förvaringshål, kakel, kyl etc. är fortfarande lite snurrigt. Väggfärgen vi ska ha är antagligen antingen Drop cloth, Shaded white eller Shadow white från Farrow and ball. Troligtvis blir det den förstnämnda, lite värme mot det rostfria behövs. Lampan vi ska ha är en enkel "boll" från sekelskiftet hämtat från vårt gamla landställe i Finland. Se vad mycket en lampa kan göra i köket nedan 👇

Sen har jag ju sålt av solspeglar. I förrgår klubbades en av dem på Buckan för nära 5000kr! Så himla sjukt ju! Tänk att köparen också ska betala klubbslag etc. så nån köper den för ca 6500kr. Himla bra för mig så länge de inte ångrar köpet 😣 Krulla tummar och tår för att de inte gör det! En spegel finns fortfarande tillgänglig, min favorit faktiskt. Den större konvexa spegeln som finns på blocket för 950. Hör ni av er via bloggen får ni den för 850.

Jag har också sålt av vår byrå som köptes för typ en månad sen. Tjänade 250kr på det (inkl. frakten 😌). Här näst är jag ute efter ett sidobord med trumpetfot, Eero Saarinens Tulip (skivmaterialet spelar ingen roll) eller Arkanas. Och Ikeas senare Stockholms-tv-bänk i valnötsfanér (inte bra för miljön, jag vet... men det kom jag på efter att jag redan köpt vårt sideboard och jag blandar ogärna träslag i ett rum så nu letar jag nytt, fast second hand ändå). Känner du nån som säljer? Hojta!

Jag tänkte hitta andra ben (som någon gjort nedan) och eventuellt byta ut luckorna till mdf och måla dem (vill inte måla på luckorna som är).

Sen måste vi nog byta soffbord... eftersom vi har en bebis nu för tiden som gärna klättrar upp på saker och ting och även om jag sneglar på klassiker som Noguchi känns det inte ansvarsfullt att köpa ett glasbord till... eller...?

Likes

Comments

inspiration

Part two - Den sobra stilen

På senare tid har jag alltså gått från Jonathan Adler-sprak till en mer intetsägande färgskala. Ton i ton, mjuka färger och stora detaljer. Mitt senaste inköp var ju hänkelvasen som klickades hem på auktion för att jag blev kär i Hanna Wessmans vassamling (syns i en av bilderna nedan). Nästa inköp ska i alla fall vara: ett mindre tulipbord som sidobord (kan vara Arkanas, behöver inte vara Eero Saarinen med marmor), mer keramik, en Mantis-lampa (troligtvis golvlampa), nytt soffbord, Gubis Pedrera, och en ny tv-bänk, Ikeas Stockholm. Låter som massor men det är bättre att jag planerar för det går in och ut så mycket pga osäkerhet annars. Bättre om målet är tydligt 😌 Sen säljer jag ju av massor, typ alla kuddar vi har, tv-byrån är såld, solspeglar, soffbordet kommer säljas framöver osv. Inspireras nedan!

Vilken stil tycker ni mest om? Den färgsprakande från igår eller mjukare mix?

Likes

Comments

inspiration

Part one - färgfasen

Jag har pinnat en del i år och inser att jag är kluven mellan färg och glamour och svartvitt, beige och trä. Jag började året med färg och spex och avslutar året med en sober lugn och harmonisk färgskala, det får ni ta del av i del två. Har kramp i fingrarna nu. Inspireras nedan!

Likes

Comments

inspiration, sovrum, Tips

Alltså det här med att möblera om hörrni. Idag skulle jag testa hur en större fåtölj skulle funka i sovrummet, eftersom jag bara antagit att vi endast får plats med en mindre. Flyttade då på en av fåtöljerna i vardagsrummet (som ändå känts lite off på sin plats) och plötsligt tycker jag att det är självklart att den ska stå i sovrummet. Då kan vi också ha en längre tv-bänk som jag kan ställa skruffs på utan att skymma tv:n (vilket jag tycker är en självklarhet för tv:möbler). Sen kom jag på att min egen idé om hur man kan hacka Stockholmsbänken skulle vara ett ypperligt alternativ. Inte för matchigt med den andra bänken men att de ändå hör ihop.

Ska jag ha den här fåtöljen, som vi redan hade i vardagsrummet, i sovrummet nu? Jag som precis beställt nya fluffkuddar till fåtöljerna, med det kanske blir ännu bättre om de är separerade...😳 så förvirrad

Möblera om mer hemma hörrni! Man vet aldrig när det plötsligt blir en aha-moment. Som när jag flyttade på vårt sidebord till matbordsdelen. Plötsligt var det självklart att den skulle stå där.

Likes

Comments

loppis och auktioner, försäljning

Fredag
Jo, först har jag ju stalkat min stol som jag blev fullständigt besatt av och hittade på grund av den faktiskt en skattkammargömma, bara 20 minuters promenad från var vi bor! En hemlig håla som köper in nya designmöbler var 6e månad för att sälja till hotell och större projekt. När de tröttnat på möblerna säljer de ut dem för inköpspris, gissa om jag härjade jag runt och letade fåtölj till sovrummet. Min vita fluffiga var redan såld. De hade en låg kvar men den var typ för liten för en treåring. Jag hittade faktiskt en fåtölj som jag vill att N provsitter innan hemkörning. Gissar att jag kommer hänga där några gånger om året 😜

Den fåtölj jag tittade på var silvergrå i och beigeig på utsidan, men som den rosa i bild i modellen, som en lös gammal elefantrumpa typ. Inte den mest spektakulära designen men skön att sitta i och perfekt storlek. De hade även det lilla bordet, fast i gråsvart. Funderar på den med.

När jag fått upp ögonen för märket hittade jag två andra mindre fåtöljer av intresse, men vet inte hur jag ska få tag i dem riktigt. Får väl fråga vad de planerar för inköp härnäst.

Lördag
Lördagen gick i solens tecken, trots att det regnade mest hela dagen. Jag åkte till Bukowskis med mina solspeglar som jag bestämt mig för att jag är klar med. De tog bara emot en av fyra för att stora speglar är mer gångbara enligt dem, så jag får sälja de andra tre "privat" på Blocket eller nåt. Är du intresserad får du gärna lägga ett bud 😁 Alla speglar är konvexa och "vintage".

Efter det var det tänkt att åka till guldgruvan och provsitta stolen men det hann vi inte för att vi väntade finbesök 💁 Istället började jag hänga om tavlor i sovrummet för att täcka tomrummet efter solarna.


Söndag
Idag har jag varit på biblioteket och lånat den där Axel Larsson-boken för att ta reda på mer om min byrå. Vi tror nämligen vi ska sälja den vidare sen när vi hittat vad vi egentligen ska ha vid tv:n. Den passar inte riktigt in stilmässigt hemma hos oss. Min plan var ju att måla och tapetsera men det vill jag ju inte nu längre. Säljer jag den vidare vill jag ju veta mer om ursprunget. De är inte jätteduktiga på värdering på auktionshusen alla gånger. Ju mer påläst jag själv är desto bättre slutpris gissar jag.

Likes

Comments

Alla tips mottages

Jag behöver nämligen ett mega konto för att ha råd med alla mina italienska lampor och stolar. Ha-begäret för Botolo-stolen kom som en blixt från klar himmel och nu måsta jag ha den. Den kostar bara typ 50 tkr 😱 WHAT! Så klart... Alla öron och ögon öppna nu från er sida - meddela mig snarast när du hittar en utförsäljning, visningsexemplar eller auktion på Botolo! I needs it, I wants it! 👀

Instagram @theresesennerholt

Likes

Comments