Sitter för tillfället på gaten i Bryssel och väntar på att få boarda planet till Göteborg. Än så länge har allt gått bra. Vi har klarat oss ut ur USA och hittat utan problem.

Söndag morgon åt vi vår sista frukost på Bus Stop Café, som är ett café i närheten av vårt hotell som vi har ätit på ett antal gånger. Vi åt som vanligt pannkakor och njöt av den sista måltiden i staterna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Såhär ser de flesta våra kvällar ut här på andra sidan atlanten. Den ena käkar nutella och tittar på "ut i bögda" alternativt "unga föräldrar", den andra fajtas med kemiboken.

Likes

Comments

Nu har vi checkat av alla sevärdheter som stod på vår lista. Vi avslutade med Chelsea market och the high line igår. Det som står på agendan inför de två sista dagarna här i staterna är shopping och att njuta av höstlovet. Därför tog vi sovmorgon idag innan vi begav oss ut på Broadway.

Hittills går det sådär med shoppandet må jag säga. Den där nya garderoben man drömde om när man åkte hit försvinner längre och längre bort. Trots att vi går i kända affärer, är det inte mycket som faller oss i smaken. Frågan är bara om det är stilen eller priset som inte faller oss i smaken? Det kan hända att vi är liiite snåla. Jag skulle säga att priserna är ungefär som hemma men att utbudet här är större. Så det kanske är därför folk åker hit för att handla?

Det vi lägger mest pengar på är helt klart mat. Suprise?

Likes

Comments

Nu ligger vi i sängen helt utslagna. Vi går runt två mil om dagen och jag lovar er att det känns i fötter, höfter och rygg! Igår var det halloweenparad, den var underbar förutom att vi var på fel sida stan och polisen lät oss inte korsa 6th avenue så vi kom hem jättesent.

Idag har det blivit Brooklyn Bridge och Ground zero som sevärdheter. Brooklyn bridge är inte gjord för turister, lite mycket folk på liten yta men tanken är väll att man ska åka bil över. Ground zero var riktigt intressant att se, två stora pooler med vattenfall i och på kanten var det alla namnen på de som omkom ingraverat. Det ena tornet såg ut att vara färdigt och det andra höll de på att bygga upp.

Efter det blev det shopping för oss som för övrigt suger på det. Men det blev ändå rekord, två (!!!!) påsar idag! När vi har hittat ett matställe snart så ska vi ta och äta lite. Det känns verkligen som att det behövs nu!

Likes

Comments

Jag kan just nu meddela att vi är väääldigt högt upp nämligen 36 sekunder hiss och två trappor!

  • New York
  • 604 Readers

Likes

Comments

Sen sist har vi checkat av en rundtur i downtown, en kvällstur i Brooklyn och lower Manhattan, frihetsgudinnan och madame tussaude (?). Vi har även lyckats gå en hel eftermiddag i affärer utan att hitta något att köpa. Betyder detta att vi kan utmärka oss själva till New Yorks sämsta shoppare?

Vi går väldigt mycket här. Vi har 4,5 kilometer till Times Square och går tur och retur varje dag. I förrgår gick vi 18 km och igår 2 mil. Idag ska vi ta oss upp i Top of the rock och sedan titta på halloween paraden ikväll. Det sägs att 2 miljoner människor kommer ut och tittar på den varje år, så det lär ju bli häftigt. Happy halloween!

Likes

Comments

Frukost på ett belgiskt café i Chelsea. Emelie ser till att det inte blir någon matsvinn. Snart är vi redo att göra Downtown, och kanske en tur till frihetsgudinnan?

Likes

Comments

Efter tio timmars sömn vaknade vi utvilade 06.00. Vi tog det lite lugnt och begav oss sedan ut på jakt efter frukost. Vi hamnade på ett mysigt litet café några kvarter bort från hotellet, och beställde varsin tallrik med pannkakor. Mums. Det kändes lite småcoolt att sitta bland vana New York-bor som avnjöt dagens första kaffe med New York Times framför sig.

Förmiddagen spenderade vi sedan på en "Hop on Hop off"-buss som tog oss runt Uptown och central park. Förutom att vi höll på att frysa ihjäl var det kul att se de delar av staden vi kanske inte hade hittat till själva. Vår guide var halvsvensk och asrolig, så det var naaajs. På grund av kylan hoppade vi Downtown-loop idag och gick istället av vid Times Square.

Vi tittade på en gatushow och besökte bland annat M&M's world, Victoria's secret, Forever 21 och Macy's. Macy's var bland de största varuhusen vi någonsin besökt och det var inte helt lätt att hitta. Vi shoppade tre par trosor var, vilka var riktiga kap. Efter detta blev vi hungriga och hittade en mysig pizzeria på vägen tillbaka till Soho.


Likes

Comments

02.30 rullade bilen iväg mot Landvetter och runt sju lyfte planet mot Bryssel. I Bryssel möttes vi av en gigantisk flygplats, och vimsiga som vi är hade vi ingen aning om vart vi skulle ta vägen. Vi lyckades i alla fall hitta några svenskar som vi tjuvlyssnade på lite och luskade ut att de också hade slutdestination New York. Vi skuggade dem bort till gaten, som för övrigt 20 minuters gångavstånd från där vi anlände.

På flyget till New York satt vi bredvid två belgare som vi skrattade mycket åt. Den ena utav dem var hur flygrädd som helst, och den andra satt och skrattade och slog henne med en kudde i ansiktet. Tilläggas bör även att de var närmare 50 år gamla. Förutom alla de goa skratten, fick vi väldigt bra mat. Flygvärdinnorna gödde oss med kyckling, ris, bröd, kakor, ännu mer kakor och glass. Underbart.

Väl framme vid JFK hittade vi inga k-pistar och vakthundar som Emelie hade förväntat sig. Istället fick vi stå i en superlång kö och sedan berätta för en dryg kille vad vi hade för planer med resan. Vi lämnade fingeravtryck, och gick vidare till nästa säkerhetskontroll. Vi fick tag i bagaget snabbt och lätt, och gick vidare för att få tag i en shuttle bus som vi hade förbokat. Kvinnorna som hade hand om detta tyckte att vi var dumma i huvet och efterblivna för att vi hade liiiite problem att förstå vissa saker och frågade nååågra för många gånger.

På den tre timmar långa resan från JFK till hotellet fick vi en lektion i hur man kör shuttle bus i rusningstrafik. Tuta, gasa och visa ingen hänsyn är ledorden. Att alla fordon här tillämpar denna modell i sin bilkörning gör trafiken till ett mindre kaos. Vi blev avsläppta sist, gav några mynt till chauffören för att han gjort sitt bästa och klev in på hotellet. Vi blev väldigt bra bemötta och rummet är naaajs. Nu har vi precis käkat lite kvällsmat (som kosta jäävel), och ska strax krypa ner i sängen och sova. ÄNTLIGEN


Likes

Comments

//Emelie♡

Likes

Comments