JA! JAG ÄR KLAR MED MIN ANSÖKAN!

Jag har skrivit på ansökan sen november förra året och är äntligen klar. Har lagt ner sjukt mycket tid på den men nu är den KLAAAAR!! Tänkte skicka in den imorse men det kändes inte helt rätt så skickade in den ikväll istället, 20.18 hahah.

Jag hade inte väntat mig att jag skulle bli klar så tidigt riktigt. Hade räknat med i slutet av februari för då hade jag fått ihop 200 timmar på förskolan jag har ett vikariat på, sen har jag ju jobbat extra både på den förskolan och andra förskolor samt att jag hade lite timmar från andra håll också så tänkte att jag skulle bli klar liiiite tidigare, men inte såhär tidigt. Men bra är det!!!

Hur känns detta nu då? Det är ju nu det börjar på riktigt, att prata med familjer och senare bestämma sig för en värdfamilj. Jag tycker det känns bra för jag är väldigt nöjd med min ansökan, det känns nervöst för det är nu ska ska få prata med massa familjer och det är nu det faktiskt känns lite mer verkligt att jag ska åka. Men jag är supertaggad på att åka så nu är planen att prata med massor av värdfamiljer för att hitta en så fort som möjligt.

Ärligt vet jag inte om jag kan börja matcha med familjer redan nu, för jag har blivit "antagen" till early matching, men när jag blev det hade jag inte skickat in ansökan än och då står det att Cultural Care-teamet ska läsa igenom ansökan. Men detta är ett problem för morgondagen, det orkar jag inte med nu. Någon här kanske vet? :)

KRAM TILDA

Kan vara den värsta bilden som har tagits men såhär sig det ut när man skickat in hela ansökan...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Det har varit jul, nyår, jag har slutat på mitt gamla jobb och börjat på ett nytt (som jag för övrigt firar 1 månad hos dagen till ära), firar också 1 månad som den förkylda Tilda, har kommit igång med träningen och köpt ett gymkort, shoppat en massa annat vilket har lett till att jag har en shoppingfri månad, har varit i stugan OCH i Sälen och åkt skidor och det är väl typ det som hänt.

Men hur har det gått med att bli Au pair och ansökan då? Det har gått bra. Eller, nu går det segt för har inte så mycket kvar på ansökan mer än att få ihop mina barntimmar. Detta gör jag genom att jobba på en förskola i stan där jag trivs SUPERBRA, samt att hoppa in som vikarie någon/några gånger i veckan på övriga förskolor. Tycker verkligen att jobbet är så kul och barnen är FÖÖÖR söta.

Andra saker jag har kvar på ansökan är småsaker som att jag ska ändra ord, skriva till saker här och där, skriva Host family letter, infoga fler bilder, har en referens kvar att skicka ut och sen är det videon också. Det kanske inte låter så mycket om man har sett hur ansökan ser ut, men allt (speciellt brevet) tar så himla mycket tid när man ska skriva att på engelska det måste låta bra och jag måste tänka så mycket vad jag ska skriva, det är ju inte bara att slänga ihop något. Så det tar mycket tid, men är övertygad om att det kommer bli värt det.

KRAM TILDA

Såhär såg jag ut varje vardag (och vissa helger) från juni till december! Är gladare och piggare nu…

Va i stugan med familjen och en kompis, det enda vi gjorde va att åka bob (heter det ens så eller är det bara min familj som kallar det så???) bakom skotern, skotta tak och därmed också åkte rutschkana ner från taket och bara allmänt myste. I Föllinge va solnedgången fin också<333

Va i Sälen och åkte skidor med en bästa kompis, myyyyys<333 Tog en morgonpromenad eftersom man har en galen hund på morgonen, så fick nog av att hon åt på allt hon såg. Är väldigt nöjd att jag tog tummen ur den morgonen, myyyyys<333

Såklart har jag skrivit på ansökan också. Såhär kan det se ut när man har en hund som vill ha uppmärksamhet när man gör andra viktiga grejer... Söt är hon iaf<333

Likes

Comments

Ja, precis, HEJ! Jag heter då Tilda Svensson och är 19 år. Jag tog studenten den 8 juni 2017 och har sedan dess jobbat i ett gatukök där jag jobbade deltid när jag gick i skolan.

Bloggen har jag startat för att mina vänner och familj ska kunna hänga med när jag åker till USA, men tänker också att jag förhoppningsvis kan hjälpa någon som vill bli au pair om de läser detta, både i processen för att bli det men också senare när jag har åkt. Jag vet själv att det är skönt att läsa lite vad det handlar om, när man ska skriva ansökan, matchningsprocessen och så vidare. (Just nu har jag heller ingen aning om hur det går till eller har expertråd, men planerar att ha det senare.)

Jag har ingen aning om när jag ska åka, om jag ska åka (men jag vill så gärna göra det) så vi får se hur detta går och när jag kommer börja blogga på riktigt.


KRAM TILDA

Likes

Comments