Instagram
@

Bye Bye 2018.

¤ Vardagen, ¤ Kärlek, ¤ Allmänt, ¤ Hypotyreos

Sista dagen på 2018 är här, 365 dagar är snart över. Vilket jäkla år jag haft, en riktig berg och dalbana.

I februari fyllde vår bebis helt plötsligt 1 år, hon skolades in på förskola och jag började  jobba på en förskola i hemkommunen.

Våren gick och sommaren med helt underbart väder kom, R friade och bröllop planerades rätt så fort, 30 årsfest för bror o hans fru, dop för världens finaste Olivia och massa äventyr, bad och bus.

Mitt i allt positiva så fightades jag med mig själv, min vikt, och mitt mående. Jag visste att något inte stod rätt till med min sköldkörtel, medicineringen eller något felade, visste inte riktigt vad. Jag blev sjukskriven nästintill hela september för depression/stress. Jag sov, sov och sov. Kände absolut ingen livsglädje, jag grät, jag svor och jag kämpade med att vara mamma och sambo de timmar jag var vaken. När min husläkare och specialisten säger att jag har bra provsvar och tydligen "bara" är deprimerad så orkade jag inte mer. Var i kontakt med endokrinolog och min husläkare som menar på att mina prover är bra och inom referens, så jag är "bara" deprimerad och fick utskrivet sertralin som jag aldrig hämtade ut.

Jag tog tag i detta en gång för alla, dyrbar tid och massa pengar gick åt men min hälsa tog jag före allt just där o då. Jag beställde blodprov från werlabs och samtidigt ta kontakt med MediCheck för att få bättre hjälp därifrån och förhoppningsvis få börja med kombinationsbehandling som jag läst och hört så mycket om. Min läkare där tvekade inte en sekund och skrev ut liotyronin som ska ätas samtidigt som Eutyroxen, för att sen bekräfta att det var problemet. Jag behövde ändra medicinering.

Provsvaren visar att jag har lågt kortisol. Skitbra, äntligen fick jag svar. Ringde specialisten och varför endokrionologen inte vill utreda mina binjurar, sjuksköterskan skulle återkomma men fick istället en tid kort där efter för att göra utredning av dom. Binjurarna funkar som de ska men påverkas lätt av minsta stress. Fick order att stressa ner och bara göra sådant som jag vill göra. Sagt o gjort, kombinationsbehandling är insatt och jag mår mycket bättre än innan.

Ett minst sagt jobbigt år, psykiskt. Jag är glad att jag inte är deprimerad, jag har "bara" hypotyreos som gör mitt liv så begränsat. Att en sjukdom kan ta så mycket tid och energi trodde jag inte. Jag har fått mycket kärlek, stöttning och nya relationer i 2018 som jag hoppas kommer finnas 2019 med.

2019 är på ingång och det året kommer bli magiskt. Bröllop, vänskap, kärlek och massa äventyr. Vi börjar med en vecka till sälen.

Hur var ditt 2018?

Gott nytt år köra läsare 🎇✨.

Kram Cissi

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229