Header

Så jäkla skönt med värme, sol och ljus. Att vara ledig dessutom ​gör ju inte saken sämre. Har varit i Kisa och hälsat på Marika och Sebastian både fredag och söndag. I dag hjälpte vi henne med gardiner och gardinstänger, Sebastian var tyvärr tvungen att jobba. 

När vi kom hem blev det att montera ihop poolen som vi köpte på vägen hem. Tror nog att alla vi sover riktigt gott i natt. Har städat på altanen och gjort det lite mysigt. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej och hallå! Ännu en utbildning gjord och tycker nog att det gick bättre idag, kanske för att det var mitt arbetslag som jag undervisade. 

Just nu är det en liten konstig känsla, efter att ha haft fullt hus med full rörelse har det nu blivit ganska tomt och lugnt. Vaknade ensam, kom hem ensam och var ensam till halv 9 i kväll. Tänkte för mej själv idag innan jag gick till jobbet, bara Kenneth och jag i ett "stort" hus, nja eller? Har ju ännu lillfisen hemma, ja hon är ju inte så liten, 20 år men just nu är hon hos Wilhelm så vi är bara två plus katten förstås. 

Malin och jag håller på att inreda på övervåningen, det som fram till nu har varit tjejernas domän men som nu kommer bli lite mer även mitt och Kenneths. Jag håller på att skapa mitt rum, ett "kontor"har faktiskt kommit en liten bit. Sen ska jag bara flirta lite med Johan så han kan tapetsera och fixa till det, kommer bli så jäkla bra. 

Tack och hej för mej idag.

Likes

Comments

Har haft den första utbildningen av fyra inom området Individanpassning och delaktighet. Gick bättre än väntat och vi lyckades få till diskussioner, vilket är det mest betydelsefulla i själva utbildningen.

Speedwaysäsongen startade idag, Malin och Kenneth åkte till Motala medan jag satt hemma och följde matchen på TV. Piraterna fick en enormt bra start på serien och vann med 55-35 i ett för ovanlighetens skull soligt och varmt väder.

Hittade en bok som jag köpt, "Det räcker inte att vara snäll", den handlar om empati och professionellt bemötande i människovårdande yrken skriven av Ulla Holm. Började läsa lite och insåg att det finns mycket som vi kan ha nytta av under våra utbildningar. 

Till sist ett stort tack till min vapendragare Katarina för ett väl utfört jobb, vi kör igen i morgon.

Likes

Comments

Livet består hela tiden av förändringar. Saker kommer inte alltid vara som det är just nu. När barnen växer upp och blir vuxna och, skaffar sej eget så blir det en person mindre i hushållet. Jag har fyra barn och barn nummer tre har precis flyttat och skaffat sej ett eget boende. 

När vi flyttade hit till villan så var vi två vuxna och fyra barn. Huset är 127 kvm och har fem rum då tyckte vi att vi var lite trångbodda. Nu är vi tre personer och har fått två rum "över" som ska användas till något. Så det är bara att sätta fart och planera och inreda. Precis vad jag och min yngsta dotter håller på med just nu. Ett rum ska jag göra till "mitt" där ska jag förvara mina saker och böcker som hobbygrejer och projekt jag har i mitt arbete som värdegrundsutbildningar. Rummet jag ska ha har varit som ett avlastningsrum i flera år och det ser verkligen ut därefter också. Städa och röja ett absolut måste innan jag kan fixa till det som jag vill ha det. Fixat en del i kväll nu är jag trött, har ont och då framför allt i min vänstra hand som är opererad, men trots det nöjd och glad. Hoppas bara att handen inte jäklas med mej i morgon då ja ska jobba, måste ju ha en fullt fungerande hand i mitt yrke.

Likes

Comments

Efter en helg på jobbet är jag nu ledig. Ja i alla fall en dag, får väl vara glad för det lilla. Ska under veckan ha utbildning för mina arbetskamrater i socialstyrelsens nationella värdegrund tisdag och onsdag. Vi har kommit till kapitel 5 av 7. Min arbetskamrat och jag har förberett och skrivit ut häften som alla ska få för att vi sen ska diskutera, kanske framför allt vilka hinder som finns som gör att vi inte kan uppfylla det som lagen säger. 

Låter nog inte så intressant för många men för mej har det stor betydelse eftersom att jag, om/när jag behöver hjälp inte vill bli behandlad som en sak, som en del av ett kollektiv, jag vill bli behandlad som den enskilda individ jag är, få känna trygghet även när jag inte klarar mej själv. Att bli fråntagen sin integritet på grund av sjukdom eller ålder är inte värdigt. 

Tyvärr så har samhället mycket att jobba med när det gäller självbestämmande, trygghet och integritet, vi sätter gärna alla i ett fack där vi sen ska behandla alla lika utan att tänka på att varje individ har ett långt liv, massor med erfarenhet och upplevelser bakom sej. Allt bara för att man inte längre kan klara sej själv utan är behov av hjälp från samhället. 

Likes

Comments

I kväll hade skolorna här våreld dvs ett firande av Valborg fast i mindre skala. Musikkåren marscherar från den ena skolan till den andra och på vägen dit passerar dom äldreboendet där jag jobbar. Jag ville ge dom äldre den härliga känslan av vår och valborgsfirande och kom på att vi kunde ta ut dom som ville så att de åtminstone kunde få höra musikkåren.

Sagt och gjort. På med varma jackor, filtar över benen för dom som satt i rullstol, och med en förväntan gick vi ca 30 meter bort utefter trottoaren för att komma så nära som möjligt. Vi hörde musikkåren från långt håll och väntade med spänning på att dom skulle komma. Många av dom äldre har inte upplevt firandet av Valborg på flera år pga sjukdom,, ålder eller svårigheter att ta sej dit..

Det blåste ganska kallt, isiga vindar. Flera av dom som gick själva vände om och gick in. När sen musikkåren med drillflickor och fanbärare dök upp på sin marsch mot vårelden, precis utanför äldreboendet där vi stod, så slutade dom att spela. Det enda vi fick uppleva var det taktfasta trummandet i marschen. Besvikelsen var stor, och det fanns dom som upplevde det "värdelöst" känslan när man vill göra något som kan förgylla dagen bara så, lite för dom som inte själva kan, varför kunde dom inte ha spelat när dom passerade äldreboendet, även om man inte kan stå utefter vägarna kan man öppna fönstret bara för att få höra.. Kalla besvikna gick vi in igen.

Trött stressad, men för ett gott syfte, trodde jag, fortsatte vi vårt arbete. Vet inte om jag vill rekommendera ett nytt försök till nästa Valborg, kanske vi istället skulle kunna fixa en fejkad eld, samla dom som vill med gott att äta och dricka och sitta inne i värmen med musikkåren spelandes på tv:n, höra sångerna från studentorkestern eller helt enkelt bara göra som man alltid gör varje dag, lägga sej och sova.

Likes

Comments

Idag har jag och min arbetskamrat förberett utbildningarna vi ska hålla i den nationella värdegrunden inom äldreomsorg. Av de sju olika kapitlen har vi nu landat på det femte. 

Individanpassning och integritet. Vi stannade kvar efter arbetstid för att kopiera och diskutera hur vi ska gå till väga. Det svåra är att hitta bra vägar, idéer som kan få alla att tänka till. Hur vill jag att det ska kännas? Hur vill jag bli bemött? Förberedelsen var i princip att kopiera papper som ska vara ett underlag för själva diskussionen. Två utbildningstillfällen nästa vecka, ca 25 personer och en kopiator som jävlades hela tiden. Men skam den som ger sej, vi klarade av det till slut och är kanske åtminstone lite förberedda inför uppgiften..

Likes

Comments

​Hela veckan i förkylningens tecken men det hindrar inte att man känner vårens ankomst. Det börjar grönska ute och det blir ljusare på kvällarna något som jag älskar, dessa ljusa kvällar mår så bra. 

Likes

Comments