Header
Allmänt

Ikväll var det dags för sittning! Jag måste säga att jag verkligen gillar den delen av studentlivet, roliga teman, trevligt folk och god mat! Precis som skivorna i våras!
Klädkod var "finklädd med en twist", så jag klädde upp mig som jag brukar till tillställningar med en snygg topp och jacka men "glömde" pyjamasbyxorna på. Vem har inte drömt om en anledning till att gå ut i pyjamas? Så skönt!
Eftersom det var bak och fram på alltihop blev menyn såhär:
Pizza
Shots
Kaffe med avec
Efterrätt
Varmrätt
Förrätt
Bubbel
Dessutom började vi med ett tacktal och avslutade med ett välkomnande. Vissa hade även gått in i rollen och spelade stupfulla i bara linne och en konstig hatt har de kom och klädde sig mer och mer för varje rätt. Tillslut satt de fullt klädda med kostym och slips och skålade och hälsade på alla vid bordet. Det var extremt roligt!

Dagens utmaningsbild blir utsikten från stugan vi hyrde i Boden i somras.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dans, Allmänt

Dagen bestod av essäskrivning fram tills middagen och avslutades med lindyhop och eftersom det blir mörkt så tidigt hann jag inte ta någon naturbild. Därför får det bli en från arkivet till dagens ChallengeNaturePhotography

Visby är speciellt eftersom Östersjön värmer upp luften långt in på hösten. Därför kan man hitta rosor som denna även i mitten av september!

Ska jag vara helt ärlig känns det just nu som att det bara blir en termin i Visby. Det är en jättefin stad, bra utbildning och mitt hästliv är långt över förväntan men jag är allmänt uttråkad på dansfronten. Idag på lindyhopen var det jätteroligt men jag saknar att få utmaningar, att utvecklas och att träffa människor som verkligen inspirerar i dansen. I buggen just nu håller jag och läraren sällan med om något och jag känner hur mitt driv försvinner mer och mer för varje vecka. Förhoppningsvis blir det bättre när vår grupp slås ihop med fortsättningskursen, men eftersom socialdansen nästan är lika med noll här så kommer jag knappast utvecklas särskilt mycket. Just nu funderar jag på om jag ska gå lösa kurser någon annanstans istället för att gå sista terminen i Uppsala (på så sätt kan jag ta ut en examen från Uppsala Universitet vilket ser extremt bra ut på ett CV). Jag vet precis vilka kurser jag behöver gå så jag behöver bara hitta en stad med mer dans. Utan ett driv på fritiden kommer jag nämligen ha svårt att hitta ett driv i studierna.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har blivit taggad i min första utmaning! Nathalie (froggybart.tumblr.com) är med i challengenaturephotography, en utmaning där man ska lägga upp naturbilder varje dag i en vecka. Perfekt! tänkte jag, eftersom jag går förbi så fina vyer till skolan. Så dagens bidrag blir från busken utanför mitt hus. Det regnade hela natten och morgonen och den busken har "vaxiga" blad så vattendropparna låg kvar jättefint.

Resten av kvällen blir det plugg. Vi har en essäuppgift med deadline på söndag med temat "vad är huvudkärnan i ämnet företagsekonomi och hur påverkar och påverkas ämnet av samhället vi lever i?" Det är ju alltid intressant att försöka svara på frågor som ingen i historien har lyckats ge ett konkret svar på tidigare. Många "om" och "men" och mycket utrymme för egen tolkning! Huvudfokuset för mig blir att förklara varenda liten detalj så tydligt att vem som helst ska förstå vad jag pratar om, eftersom jag alltid får kommentarer om att jag måste "utveckla" och "förtydliga".

Likes

Comments

Allmänt

Klockan är långt efter läggdags egentligen men det här kan inte vänta.
Tacksamhet. Är det ett bra ord att använda eller låter det bara klyschigt? Jag tänker svara som en riktig ekonom:
Det beror på.
Jag har själv alltid haft svårt för ordet tacksamhet eftersom det låter som något man måste anstränga sig för att uppnå. Länge reflekterade jag inte över om jag visade tacksamhet och när jag började göra det kom jag bara fram till att det jag visade inte var tillräckligt. För att vara genuint tacksam såg jag som samma sak som att visa ödmjukhet och någon form av underlägsenhet inför den man vill visa tacksamhet för. Att man visar hur den personen står över en själv eftersom dennes handlande gör en tacksam.
Efter hand blev det här ett dagligt dilemma för mig, där jag konstant känner att andra måste tro att jag är en bortskämd bitch som bara tar och tillslut gick det så långt att jag började ifrågasätta mig som person, allt jag gjorde och sa spelades upp om och om igen i huvudet och jag började hitta "fel" som egentligen inte fanns där. Jag utvecklade något som liknade paranoia, där jag trodde att alla hade något emot mig på grund av den jag var, eftersom jag var självisk och dryg.
Det här hände under en tid där jag hade en del dåliga relationer. Folk som mådde dåligt själva och därför öste över problemet på mig istället. De lyckades få precis allt att bli mitt fel och varför skulle det inte vara så? Jag var ju en hemsk medmänniska!
Tack och lov tog jag tillslut tjuren i hornen och slängde ut de här människorna ur mitt liv. Det var för ganska precis ett halvår sedan. Först nu börjar jag fungera normalt igen.
Jag har lovat mig själv att aldrig mer ifrågasätta min personlighet, jag har lärt mig att det är den jag är, den jag är stolt över och framförallt inget jag kan ändra. Däremot försöker jag också, för mitt eget samvetes skull, undvika situationer där jag kan ses som "självisk" och "bitchig". Det kan både vara människor som lockar fram den sidan av mig och samtalsämnen, till exempel skvaller.
Slutligen så har jag lärt mig att se hur många olika sätt det finns att visa tacksamhet på. För min del visar jag det ofta genom dedikation och resultat. Om någon lägger tid på att lära mig något så lägger jag tid på att lära mig och utveckla det. Eller mer konkret, om någon lånar ut sin häst till mig är det klart att jag visiterar och gör mat till de andra hästarna också när hen är bortrest. Men viktigast av allt är att om andra inte ser min tacksamhet så ser de inte min personlighet, ser de inte min personlighet så varför i hela friden ska jag lägga tid och energi på dem?

Ambrinas urgulliga ägare hade med sig en present till mig från resan. Jag blev så förvånad eftersom jag bara tyckte det var roligt med lite extra hästliv i en vecka. Dock var den bästa tacken att hon hade märkt skillnad i ridningen. Ambrina hade känts lugnare och mjukare som resultat av min ridning. Vilken känsla man får när någon säger det till en!

Likes

Comments

Allmänt

Idag blev en halvjobbig men produktiv dag. Jag började med att sova ut, det behövdes tydligen för jag vaknade inte förrän 12! Det blev lunch direkt med andra ord och sen en sväng till stallet. Turerna dit blir långa nu eftersom jag cyklar dit och hem, så fyra timmar senare var det lika bra att göra middag. Idag blev det pasta med tomatsås och jordnötter, riktigt gott!
Jag har börjat fila på en lista på saker jag behöver från Uppsala. Nästa resa hem är om tre veckor och det är bra att veta hur stor väska man ska ta med.
Bland annat så saknar jag en del saker i stallet.
- En bra pälsglans och svansborste. Ambrina har en superfin svans men den är extremt tovigt.
- Lädertyglar! Båda hennes träns har tjocka gummityglar som jag tycker är allmänt äckliga att rida med. Jag får kramp i fingrarna och kan inte ha tillräckligt små hjälper.
- Dressyrskydd. Det är väl mer en stilfråga, men har man en bra dressyrsadel tycker jag att det passar bättre med damasker än senskydd, om man nu ska ha några alls i dressyr. Hon verkar egentligen att jag får tävla om jag vill, hon gör det inte själv nämligen, så beroende på behov så får tävlingskläderna hänga med också!
I övrigt kändes det som att något släppte i ridningen idag. Helt plötsligt ändrade jag vikten och hon svarade med världens tryck bakifrån. En riktigt häftig känsla! Hon är ganska stel generellt så vi började stretcha efteråt. Hon är inte helt säker på vad jag vill än men det kommer så småningom :)

Mia blev verkligen proffs på att stretcha! Hon brukade stretcha själv "ifall att det skulle finnas godis", haha!

Likes

Comments

Wow, i så många år har jag gått upp 06.05 varje 22a september! Mamma har nämligen som grej att väcka mig och min bror precis den tiden vi är födda. Rikard, min bror, föddes 06.13, vilket faktiskt är snällare än mitt 01.17!
Men nu när vi inte bor tillsammans längre blir födelsedagar en helt annan grej. Inga tidiga morgnar, ingen sång och ingen tårta. Det är livets utveckling, antar jag.
Han fick ett långt samtal iallafall! Det är verkligen super att ha en bror som har två års längre erfarenhet av att vara student. Man kan få så många tips!
Iallafall, GRATTIS RIKARD!

Likes

Comments

Allmänt

Idag blev det en till cykeltur på 1.5 mil. Att cykla till stallet tar ungefär 25 minuter, vilket är okej när det är sol och lite lagom varmt som idag men jag måste hitta någon att samåka med när det blir ruskigare väder.
Ridningen gick bättre idag, men vissa bitar är fortfarande katastrof. Hon släpper högertygeln helt, skjuter ut höger bog och drar iväg! Dessutom har vi inte fått till kommunikationen med vikten än vilket gör att problemet blir ännu svårare att lösa.
Vi började faktiskt med att värma upp längs vägarna runt stallet. Det är fullt av sand/grusvägar som är perfekta att få fram bjudningen på innan man går in på banan. Ambrina försökte testa mig lite i början och tvärvände en gång för att en buske var "läskig". Efter en kort diskussion kom vi fram till att den inte var det och efter det var jag mer nervös än hon. Förra våren red jag nämligen en häst som var under igångsättning. Hon har extremt mycket vilja och power, jag gillade henne otroligt mycket, men hon blev så explosiv när hon var orastad att jag till och med ramlade av två gånger. Ena gången bröt jag näsan så jag som aldrig behövt söka sjukvård tidigare fick åka till akuten. Efter det har jag varit på min vakt när jag rider ut. Det är inte bra, eftersom hästarna känner av att jag spänner mig, men det är något jag behöver  jobba med varje gång jag är utanför bana/ridhus.
Ambrina verkar iallafall lugn ute när man lär känna varandra. Hon reagerade inte på några bilar, varken framifrån eller bakifrån, och vi hade inga fler tvister efter den första diskussionen.

De urgulliga kattungarna som bor i Ambrinas ställ 😍

Likes

Comments

Nu ger jag upp med det här PM:et! Det ska vara upp till tre sidor, det är knappt över en halv.
Problemet är att jag i tre års tid har fått instruktioner att hålla beskrivningar så korta som möjligt och bara nämna det som är relevant för frågan i analysen. Under första och andra året av gymnasiet märkte de hela stycken med kommentaren "irrelevant" med röd penna.
Nu är uppgiften bland annat att beskriva en händelse på en sida och jag känner att jag skrivit mer än tillräckligt efter en mening. Jag vet att mitt språk är kompakt och att jag aldrig skriver mer än jag behöver, men innehållet har kunnat bara upp kvalitén ändå. Jag hoppas att det gäller här också.

Likes

Comments

Allmänt

Vilken härlig dag!

Jag valde att gå upp vid sju i morse istället, en mycket trevligare tid om man inte är en morgonmänniska! Det gjorde dock att jag missade chansen att ta bussen hem, men vad gör väl det när solen skiner och humöret är på topp? :D

Väl i stallet gjorde jag kvällspåsar till hela familjens hästar (Ambrina + två ponnyer) innan jag tog in Ambrina. Dagen gick ut på att lära känna varandra bättre och sätta upp lite regler som att man inte drar ner huvudet och börjar äta när man går vid hand, står stilla när jag gör det och lyssnar på mina vikthjälper i ridningen. Vi kom en bra bit på väg! Självklart trillar inte allt på plats på en dag men hon är samarbetsvillig och har lätt för sig så det dröjer nog inte så länge innan det mesta löser sig.

Eftersom jag var själv ville jag hålla mig nära stallet så det blev ett dressyrpass på banan i hennes ursköna dressyrsadel! Det är en Pfiff, antagligen 16,5 tum då den passar mig perfekt i sätet. Den påminner så mycket om min älskade Barnsby som vi köpte till Honey (min första halvfoderponny) i hur man kommer ner ordentligt och får kontakt med hästens rygg samtidigt som den ger stöd för skänklarna. Tack och lov för en bra sadel på den hästen! Vissa bitar kändes verkligen som katastrof medan andra var super. Jag hoppas att jag kan få hjälp av en tränare snart, planen är att rida för ägarens tränare då denne känner Ambrina, hon känns svag i vänster bak så hon skjuter ut höger bog och jag får ingen kontakt med höger tygel. Dessutom lyssnar hon bara på hand och skänkel just nu och all skänkel betyder framåt! Mycket halter, övergångar och öppnor närmaste tiden med andra ord.

Efter ridpasset var hon iallafall hur mysig som helst! Jag fick klia i (ja i) örat och istället för att glufsa i sig hela äpplet så tog hon det i små tuggor och blev helt skummig runt munnen. Hon är så lik Honey på vissa sätt <3

Resten av dagen blev plugg. Jag har en deadline på onsdag och språket vill inte samarbeta (läst ekonomi på engelska i tre år och nu ska man skriva på svenska). Förhoppningsvis kan jag bolla lite idéer med någon efter föreläsningen imorgon.

Ambrinas dressyrsadel

Honey och jag i Barnsbyn

​Hennes teckning är så häftig! Sen är hon så uttrycksfull som individ också :)

Likes

Comments

När man inte har bil... Haha!

Idag bar det av hela vägen till utkanten av Visby för att köpa lite förvaringslådor till lägenheten. Jag har skjutit på det i veckor för att jag behövde cykla hela vägen men när jag kollade upp det så var det bara 2.4km, haha! Jag har inte vant mig vid Gotlandsavstånd än!

Det blev en hel del bra saker iallafall, inte allt på listan men mycket. Förvaringsboxar i två storlekar, korgar för småsaker och en till mjukhink (den blå i cykelkorgen). Mjukhinkar har verkligen förändrat mitt liv! De är stabilare än påsar att bära saker i, har sköna handtag och de är mjuka så man kan bära dem med en hand. Jag använder min dagligen för att bära matvaror eller disk till det gemensamma köket, bära sopor till sorteringsrummet eller tvätta kläder som inte ska maskintvättas så idag investerade jag i en till.

Lådorna har intagit sina platser i bokhyllan och under sängen och korgarna delar upp håraccessoarer och diverse produkter i badrumsskåpet. En lyckad tur med andra ord!

Likes

Comments