Header
Inredning

Vi kom upp till fjällen igår och myste in oss i stugan vi ska bo i. Den är riktigt fin och modern, men har ändå kvar "fjällstugakänslan".
De andra har redan fixat alla skidor och är ute i backarna, men jag som har kvar lite på certifieringsuppgiften sitter hemma och myser med en kopp kaffe och gör klart den. Det är galet vad en bra omgivning kan ge motivation! Den här stugan har lite samma känsla som projektet jag jobbar på nu och det lugna snöfallet utanför gör att huvudet bara slappnar av. Jag måste fixa till det hemma så jag kan fokusera bra även där!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dans

Dagens tävling gick väl inte riktigt som vi hade tänkt. Vi tog oss inte ens till final. Det visade sig att vi fortfarande har mycket att träna på, så det blir tillbaka till "ritbordet" för oss.
Vi tyckte i alla fall att det märks stor skillnad på de två månader som gått sedan senaste tävlingen. Det var absolut det bästa vi har dansat på tävling. Men de andra hade mer tävlingsvana än oss så bredvid dem såg vi i princip vettskrämda ut, haha! Dessutom räckte inte orken med bådas förkylningar, så sista 30 sekunderna låg fokus mest på att andas.
Nu väntar en mysig vecka i fjällen med skidor och relax och sedan är det bara två veckor till nästa tävling! Vi tar några dagar i Enköping efter fjällen och tränar med tränare och sedan kör vi själva.
Nedanför är en video som någon lagt upp från vårt heat. Rasmus har svart kavaj och jag har kamelfärgade byxor med svart rand på. (obs! Jag äger inte filmen, all cred går till den som la upp den)

Likes

Comments

Dans

Då var det dags för nästa resa! Den här gången har vi packat för 1,5 vecka med en tävling, två träningar och en vecka i fjällen.
Vi börjar med första tävlingen för året och i den här klassen imorgon, så därför är vi på väg mot Ö-vik nu. Det känns lite nervöst eftersom vi inte har kunnat träna ordentligt på två veckor, men vi har också haft två månader på oss att träna inför det här så vi är ändå redo. Det är dessutom bara semifinal och final, totalt tre minuter inne på golvet, så det är inte kris om inte konditionen är på topp.
Vi ska träffa resten av de som ska tävla för Ena på middag ikväll så då kan vi strategisnacka lite, haha! En av fördelarna med att tävla för en större tävlingsklubb.

Likes

Comments

Inredning

Efter att ha letat i månader efter de perfekta ryggkuddarna till sängen har jag äntligen hittat en modell. Vem kunde gissa att IKEA skulle vara lösningen, haha! Vi har ingen huvudgavel till vår säng än och när vi skaffar en kommer den antagligen vara i trä eftersom det passar vår stil mest, så jag har varit på jakt efter ett par riktigt stora kuddar (minst 60x60cm, helst större) att ha bakom ryggen när man sitter i sängen. Helst i någon snygg avbrytande färg eftersom resten av vår lilla alkov är mest beige. Jag höll precis på att ge upp och skaffa ett par örngott i vanlig storlek men med en kant som sticker ut när jag kom på att jag inte hade kollat på IKEA än. De hade flera alternativ på kuddar i 65x65cm, så nu står jag istället med beslutsångest. Jag har satt ihop två kollage med våra lakan och prydnadskudden vi har nu:

Båda kuddarna är från IKEAs Sanela-serie med mer hållbar bomull, vilket jag tycker känns bra och de är i sammetskvalité vilket bryter av mot den släta bomullen vi har på lakanen så det är verkligen färgen som avgör! Den ljusblå är lugnare, vilket jag tycker om i ett sovrum, men den turkosa är mer av en färgklick och tar dessutom fram Tassans (ja, vi har döpt kudden, haha!) ögon mer. Jag får titta mer på bilderna helt enkelt och kanske ta med Tassan när vi åker till IKEA nästa gång.

Hursomhelst hjälper den här typen av kollage otroligt mycket när man shoppar online för att få ett hum om hur färgerna passar ihop. Sedan får man bara hoppas att de inte är helt annorlunda när man får hem dem, haha!

Likes

Comments

Från att inte ha några besök inplanerade ska vi nu ha gäster två helger i rad! Rasmus föräldrar kommer på lördag (3/2) och ska äta middag och se Melodifestivalen. De har också med sig en del saker söderifrån som vi inte har kunnat ta med på flyget, samt en lampa till köket från IKEA (de kunde öppna ett varuhus i Dominikanska Republiken 2010 men de har inte hunnit närmare Piteå än 20 mil!) och förhoppningsvis kan de också ta med sig några möbler som vi inte har plats för i bilen på vägen hem.

Helgen efter det (9-11/2) kommer mina föräldrar upp och även min bror med sin flickvän. Det ska bli hur mysigt som helst eftersom bara mamma av de fyra har sett hur vi bor innan! Den helgen ska vi hinna med spa på Pite havsbad, mysig middag, lite sightseeing och en sväng till mammas vän i Boden (hon har hopphästuppfödning OCH en ny lägenhet, så det var ganska självklart, haha!)

Efter det ser schemat ut ungefär såhär:

17/2: Tävling i Örnsköldsvik. Sedan åka direkt från tävlingen till Enköping.

18-25/2: Skidresa med Rasmus familj.

26-28/2: Träning i Enköping, sedan flyga hem till Pite

9/3: Jobba på ett event i Pite och sedan flyga ner till Enköping på kvällen

10/3: Tävling i Enköping

11-17/3: Inreda mammas kontor (yay inredningsjobb!) och träna i Enköping

18/3: Tävling i Sävsjö

Fullt upp! Precis som det ska vara. Enligt det här schemat vore det ju smidigare att bo och jobba runt Enköping, resan upp mellan skidresan och tävlingen i Enköping hade jag helst sluppit eftersom den kostar mer än vad jag tjänar på det jobbet. Men samtidigt kan det jobbet göra att jag får fler i framtiden, så det får vara värt det!

Likes

Comments

Inredning

Sitter fastklistrad framför TV:n just nu och njuter av dokumentären om Ingvar Kamprad, IKEAs grundare. Han gick tyvärr bort igår. Vi i Sverige har otroligt mycket att tacka honom för!
Vill ni veta mer om grundaren av världens största inredningsimperium? Se dokumentären här:
https://www.tv4play.se/program/felix-möter-ingvar-kamprad

Likes

Comments

Dans

Med tre veckor kvar till årets första tävling tänkte jag att jag borde lägga upp vår planering här.
Rasmus och jag har bytt klubb i år och tävlar nu för Ena Bugg och Swing. Det kändes som ett naturligt val eftersom fyra av Rasmus syskon tävlar för dem, våra tränare kommer därifrån och vi har fått vara med dem på tävlingarna hittills. Det enda problemet är att klubben ligger ca 90 mil bort, men med dagens teknologi krymper avståndet avsevärt!
Första tävlingen blir Ringbuggen i Ö-vik. Den är om tre veckor och blir vår debut i C-klass och alltså vår debut på nationell nivå. Vi har ju bara startat tre tävlingar tidigare, men eftersom vi kom till final alla gånger och på pallen två av dem känner vi att det blir mer givande med lite motgång högre upp. Så ska bli riktigt spännande att se hur det går! Vi vet att kraven är högre i C jämfört med R, men samtidigt har vi lagt två månader åt att höja vår nivå, så förhoppningsvis blir det en lyckad start!
Efter det har vi fyra veckor till nästa tävling. En hemmatävling i Enköping där vi också startar C-klass. Där har förhoppningsvis de nya grejerna vi tränar på satt sig ordentligt så vi kan "briljera" lite på hemmaplan!
I övrigt är det ganska tomt på tävlingar nära oss. Eventuellt åker vi på en i Stockholm (som arrangeras av klubben i Umeå?) 7/4 och en i Älvsbyn (som bara ligger 45min härifrån) 5/5. SM är i Skövde 11-12/5 och vi ska i alla fall dit och titta, men antagligen väntar vi med att tävla själva till nästa år när vi har mer tävlingsvana!
Där är vår planering just nu. Några hål och frågetecken, men det lär lösa sig med tiden!

Pokalerna från senaste tävlingen där vi kom trea! Det finns absolut plats för fler sådana i skåpet, haha!

Likes

Comments

Har precis avslutat del två av certifieringen. Stilhistoria. Otroligt spännande men svårt att hitta bilder på specifika föremål från specifika tidsperioder. Men nu har jag kollage med tio bilder från 1910, 20, 70 och 90-talet!
I övrigt blir det lite jobbsök idag, blandat med städning (vårt köksbord är fortfarande belamrat med allt julpynt, haha!) och efter det ska jag göra det sista på del tre av certifieringen.
Med den listan tror jag att jag kokar lite kaffe, haha!

Likes

Comments

-27 idag. Tur att jag har lärt mig att klä mig ordentligt, haha! Jag njuter i alla fall av den första riktiga vintern på många år. Ordentligt med snö och inget äckligt, fuktigt slask. Så rent och skönt! Dessutom märker man att det blir ljusare för varje dag. Yay!

Likes

Comments

Inredning

Inte många vet det men i över en månad var jag och Rasmus tvärsäkra på att vi skulle bo i Umeå nu. Han skulle läsa arbetsterapeut där till hösten och jobba fram tills dess medan jag skulle läsa en kurs i idékommunikation under våren och jobba efter det. Men i sista sekund ändrade vi oss och tackade nej till lägenheten med älvutsikt som vi hittat och letar nu jobb i Piteå istället. Anledningen är att Rasmus kan komma in på arbetsterapeut över hela Sverige och om det inte blir Umeå i höst vill vi inte behöva flytta igen.

Istället ser vi till att göra lägenheten vi har nu lite mer trivsam. Vi fick presentkort på Mio i julklapp och eftersom båda ändå tänkt söka jobb där drog vi dit idag med CV i ena handen och en handlingslista i andra. Jag måste säga att jag har fått upp ögonen för många fler stilar sedan jag började läsa inredning! Idag till exempel kom jag hem med en lampa som halvt ser ut som en ananas som jag aldrig drömt om att köpa innan! Jag tittade även en extra gång på mycket annat som inte alls varit "min stil" (mer om den senare).

Vi kom därifrån med tre nytillskott! En lampa (som desperat behövs i vårt sov-/vardagsrum), en sängkappa (som knappt syns nu men som blir perfekt när vi inte behöver ha säng och soffa i samma rum) och en dörrmatta som äntligen kan samla upp allt skräp så det inte hamnar halvvägs in i köket!

Lampa (som just nu är på rabatt!), dörrmatta, sängkappa

Det enda som saknas i sovrumsdelen nu är två kuddar i ljusblå/turkos i 60x60cm att ha bakom våra sovkuddar och en snyggare tvättkorg. I nästa lägenhet ska det även dit en snygg huvudgavel i trä, men vi har nog med saker att flytta ändå, haha!

Likes

Comments