Målade lite med Meja tidigare idag och hon fick måla sin första canvas 😍 Så mysigt nu när hon börjat gilla lite pyssliga saker som pussel, måla och rita! 💕

Själv knåpade jag ihop en tavla tidigare idag 😍 älskar att fylla väggarna med foton istället för andra tavlor man köpt i butik, blir så mycket mer personligt så!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God kväll allesammans! Hoppas att ni haft en fin alla hjärtans dag. Jag och Mattias firar inte alla hjärtans egentligen men vill gärna ha en liten present till vår dotter ändå. Så av oss fick hon målarfärg med glitter i och en badanka som sjunger och simmar.

Har varit med min mor och lillasyster idag på en liten shopping vända och sedan åkte vi hem till mig för en fika och mys med Meja. 💕

Även jag blev bortskämd med små presenter utav min kära mor 🙈💕

Likes

Comments

Kikar in och önskar er en fin alla ❤dag! 😍 Och så vill jag ge alla en liten påminnelse nedan 👇🏼🙏🏼

Likes

Comments

Kost & hälsa

Detta inlägg innehåller adlinks/annonslänkar

Äntligen (!!) verkar denna magsjuka ha öppnat dörren och lämnat vårt krypin. Och äntligen får man lust att ta nya tag när det kommer till kost och hälsa. Jag har ännu inte riktigt kommit igång ordentligt och fuskat massor, så nu tänker jag börja om på ruta 1 igen. Jag har alltid varit en sådan som stått totalt stilla i vikt eller så har jag fastnat i den där jojo effekten och gått ner och upp hela tiden. Jag har 20 kg kvar efter graviditeten och ungefär 25 kg kvar till målvikt. Så tänker jag faktiskt vara lite chicken och endast lägga ut förebilden med efterbilden sedan.

Jag ska sätta mig ner och göra ett schema över kosten antingen lite senare idag eller senare i veckan (så fort jag får tid) som jag kommer att dela med mig av här på bloggen. Ska även börja lägga in lite träning igen så att det går lite fortare. För några år sedan tränade jag rätt mycket (på gym) och det är något jag verkligen älskar att göra, så ska bli riktigt kul att börja igen! Dock tänker jag börja med hemma träning och promenader. Vill även så gärna lära mig yoga då det intresserar mig väldigt mycket och jag tror att jag skulle behöva det, så det har jag också tänkt att ta tag i längre fram.


Passar på att tipsa om denna granola från Paulúns, såå god! Du hittar den HÄR

(bild lånad från google)

Likes

Comments

Mikaela

Jag lovade er ett inlägg om min borderline tidigare och tänkte nu att ni skulle få ett inlägg. Jag har skrivit mycket om min borderline på tidigare bloggar jag haft. Min borderline diagnos är väl inget som jag pratar om speciellt ofta längre, vad mer finns det att säga liksom? Jag ska berätta från början..

Runt år 2010 så sökte jag hjälp på öppenvårds psykiatrin här i Mora för att jag mådde så dåligt psykiskt, hade mått dåligt i flera år tidigare men det var här det började eskalera, jag visste inte själv vad mitt mående berodde på överhuvudtaget mer än att jag inte var en lycklig person. Jag stod i kö i ca 1 1/2 år innan jag fick en påbörjad utredning.

Jag var på mitt första möte på psykiatrin och fick där ett häfte med massor av frågor att svara på. Efter första mötet så stod det "bipolär typ 2 och misstänkt ADHD" i mina papper.

Sedan var det dags att träffa en läkare för att göra en ADHD utredning. Vi träffades ca 5 gånger och diskuterade och jag fick återigen svara på tusentals frågor. Fick även göra olika tester på dator och papper "för att testa mitt tålamod". Slutligen raderades ADHD totalt och jag fick istället diagnosen borderline perssonlighetsstörning i slutet av år 2012 som förklaras kort som att man är väldigt, väldigt känslig. Borderline beskrivs ofta som "att leva utan hud"

HÄR kan ni läsa mer om borderline. Och så vill jag dessutom påpeka att alla som har tex. borderline eller någon annan psykisk diagnos behöver inte ha alla symtom som finns med i listan och vi är INTE vår diagnos. Man är även en människa bredvid sin sjukdom med olika behov, tankar och tycke.

När min utredning var klar så stod jag först i kö till terapi och fick i slutet av år 2013 träffa en terapeut där vi blandade KBT (kognitiv betéende terapi) och psykodynamisk terapi. Vi träffades en gång per vecka och pratade om mig och min uppväxt, hon ritade och skrev upp allt vi pratade om, mina tankar kring mig själv etc. Fick även lära mig mindfulness. Jag älskade verkligen min terapeut och terapin var det bästa jag gjort i hela mitt liv! Jag avslutade min terapi i början av år 2014 då min terapeut tyckte att jag var klar där. Jag var däremot väldigt tveksam och ville ha några möten till men hon ansåg att det var pga att jag var rädd, rädd för att klara mig utan henne och terapin. Hur skulle det gå till liksom?

År 2014 var mitt bästa år nånsin, jag hade aldrig mått så bra inombords som jag gjorde då. Allt var frid och fröjd. Och det tackar jag S och terapin för <3

Just nu är det väl lite sisådär, min hypokondri växlar fram och tillbaka och är just nu mitt större problem psykiskt, och så stressen och oron förstås. Den där stressen som så gärna vill äta upp mig inifrån och som gör allt den kan för att få sin vilja igenom.

Men jag är stark och jag ska fasen utrota den från min kropp 💪 Jag har gjort det förr och ska göra det igen, det tar bara lite tid. Tid som man faktiskt får lov att ge allt här i livet.
Likes

Comments

Lördag kväll slutade med illamående istället för kompisar, thaimat och alkohol. Bättre lycka nästa gång! Nu ska jag försöka sova 😴

Likes

Comments

Detta inlägg innehåller adlinks/annonslänkar

Jag har spanat länge efter en ny servis till köket men hittar aldrig någon som faller mig riktigt i smaken. Är väldigt kräsen på tallrikar och tycker att de flesta är alldeles förstora. Vill ha någon mindre variant, gärna runda skålar och stora vackra muggar till som man kan dricka te ur. Servisen får gärna gå i vitt, grått eller blommigt (inte för grälligt med massor av olika färger etc.) Så är det någon som sitter på ett bra tips får ni gärna tipsa mig!

Älskar dock dessa muggar från trendsisters och så Iittalas serie kastehelmi 💓


Muggar från trendsisters Muggar från Iittala kastehelmi hittar ni HÄR

Skålar från trendsisters Små skålar från Iittala kastehelmi hittar ni HÄR

Godisskål från trendsisters Tallrikar från Iittala kastehelmi hittar ni HÄR

Servetter från trendsisters

Likes

Comments

Jag har sedan efter min förlossning börjat bli riktigt äcklad av kött, jag vet inte varför men så fort någon gjort någon mat som innehåller kött/köttfärs eller korv så blir jag illamående och tappar aptiten totalt. Någon mer som blivit likadan? 😳

Jag är ingen vegetarian men skulle säkert kunna bli efter lite träning. Jag minns när jag var liten och jag och min lillasyster skulle äta ute på restaurang med familjen, då beställde våra föräldrar endast en tallrik till mig och min lillasyster att dela på pga att jag bara åt potatis och sås och hon bara åt kött 😁 Mamma trodde alltid att jag skulle bli vegetarian ända tills jag faktiskt började gilla kött.

Så numera äter jag helst inte kött, köttfärs eller korv. Kyckling och fisk går dock fortfarande bra! Men det känns ju ändå som en positiv förändring även om det ändå känns konstigt, hur blev det så liksom?


Likes

Comments

Två olika färger jag är såå otroligt sugen på att prova! Höll på att få det silver för ett tag sedan men ångrade mig snabbt och färgade över det. Byta hårfärg är något jag skulle kunna göra hur många gånger som helst per år! Förr var jag otrolig på det men har under senare år lugnat ner mig efter att ha klippt av det etc.


Likes

Comments


Vi har velat fram och tillbaka med tanken om syskon ett bra tag, inte om vi vill ha utan mest om när. Självklart vill vi ha syskon! Dock är det mycket annat jag känner att jag vill ha klart innan helst och så vill jag ge Meja lite mer tid innan det kommer ett syskon. För mig gör det absolut ingenting om vi väntar några år till. Mitt psyke blev sämre under min graviditet igen med alla hormoner och nu när jag är på väg upp igen så blir jag lite skraj med tanken på en graviditet till så "tätt inpå". Jag vill må bra och känna att jag har kontrollen först och ha känt så ett tag.

Mattias är på samma spår som mig men skulle jag bli gravid nu så skulle vi såklart bli glada över det!


Likes

Comments