Jag har ända sedan förra sommaren känt lite lätt panik inför att vågen bara att visat en högre vikt, och jag har i omgångar försökt att gå ner men inte lyckats. Senast här i vår så tänkte jag att NU måste jag göra nått åt det här, försökte tänka på vad jag åt och 2 dagar i veckan så åt jag Nutrilett (lite 5:2 tänk typ) och gissa vad? Vågen stod stilla... Ville bara ge upp! Kände mig totalt värdelös!

Följer serien Biggest Loser på Sjuan och har här i vår tänkt att kan de så kan jag...men de har ju sina tränare som peppar och hjälper de osv. Sen så "snubblade jag över" ett Youtube-klipp med den ena av tränarna, Mikael Hollsten, där han pratade om hur man kan motivera de som helst/bara sitter vid datorn och spelar att komma ut och röra på sig. Mycket kloka saker hade han att säga! Sen så fortsatte jag att kolla hans klipp på hans Youtube kanal, och kände hur jag mer och mer kände mig peppad att ta tag i min egen träning. När jag sedan provade mina jeansshorts från förra sommaren så fick jag en tjäftsmäll som fick mig att vakna upp!!! Så här kunde det inte fortsätta.

Förra söndagen, 8 maj, gjorde jag mitt första riktiga (jobbiga) träningspass i vårt eget "gym" vi har i källaren. Det var också sist jag åt godis...

Jag bestämde mig även att jag skulle testa produkterna som Mikael Hollstens företag Aldrig Vila har, så jag beställde Gateway Omega och Fusion core. I torsdags testade jag att dricka en Gateway innan träningen, tänkte mig en powerwalk, och jävlar vilken energi jag hade! Det blev en sväng på 5,3 km och det tog 49 minuter. Men det som är mest imponerande är att jag orkade jogga också, något som jag ALDRIG tidigare har orkat... Det har bara känts som om jag inte får någon luft och ska kvävas så fort jag har joggat lite. Men inte nu!
Det absolut roligaste med veckan som gått är att jag redan i går, på min andra pw/joggingtur, orkade jogga mer och samma sväng tog 4 minuter kortare tid.
Kanske...ja jag säger KANSKE...så kommer jag att klara av att jogga hela rundan innan sommaren är över.

Jag känner mig mer peppad än jag någonsin har gjort då det gäller att nå mitt mål! Inget ska stoppa mig den här gången!

Så med andra ord, min stora inspirationskälla som fått mig att "öppna ögonen" och ta mig i kragen, är den underbara tränaren från Biggest Loser Mikael Hollsten!!!

Likes

Comments

Ja vem är egentligen Trollmamma?

Jag är en 35 årig trebarnsmamma som bor utanför Skellefteå i Västerbotten. Bor i hus med min man, våra barn och katter. Jobbar som sjuksköterska i kommunen, natt mestadels.

För ca 9 år sedan påbörjade jag min första stora viktresa, gick ner 21 kg på 10 månader. Hade en hel del extra kilon efter tre graviditeter och kände att en förändring var ett måste. Sen så har kilona sakta smugit sig på, jag har blivit latare, fallit in i gamla och dåliga vanor. För kanske 4 år sedan sa jag att jag ALDRIG igen skulle väga över 65 kg...och nu har jag igen passerat 70 kg!

Jag har också under många år haft problem med smärtans kroppen, läkarna har varit oeniga men många har sagt fibromyalgi. 2011 ( tror jag det var ) fick jag veta efter en MR att det finns två diskbråck i halsryggen. Det här är något som satt stopp för träning och aktiviteter för mig. Men känner nu att jag inte längre kan gömma mig bakom smärtan, utan besegra den...visa att jag kan ändå!

Så nu har jag bestämt mig för en livsstilsförändring igen! Jag har ett mål, och jag vill verkligen nå dit, så jag ska göra allt i min makt för att nå dit. På vägen så kommer det att finnas delmål, så att det ska kännas lättare och roligare.

Mer om mina mål, vad som fått mig att sätta upp de kommer i ett senare inlägg.

Likes

Comments

Nu har det gått för långt igen! Jag har misshandlat min kropp genom att låta kilona öka och lathet och smärta ta över.
Men nu är det ändring på G!!!

Testade mina jeansshorts från förra sommaren och det såg för jävligt ut, de gick igen men det såg för jävligt ut. Det blev en ögonöppnare för mig och nu är jag på väg mot en tajtare kropp UTAN muffinsmage!!!

Mer om vad/hur jag tänkt kommer jag skriva sen, nu sitter jag på jobbet och längtar efter att få sluta och antingen ta en powerwalk eller cykeltur innan jag ska sova nån timme 😉

No more muffinsmage!!!!

Likes

Comments