Hej!

nu är det så att jag har hunnit funderat på en sak:

Idag står vi inför ett samhälle som är uppdelat i två olika grupper, grupp 1 är bonde hatare medans grupp 2 är bonde älskare. Hur det kommer sig kan beror på många saker men som något extremt aktuellt för bönderna, mjölkpriset som är så lågt att det i dagens läge är runt 4000 gårdar med mjölkproduktion(dem har snälla kor som behöver mjölkas som man säljer). Trots detta så finns det folk som åker till mjölkgårdar och otilåtet tar kort och lägger upp på medier och kallar det dem ser för djurplågeri, för att för tydliga är djurplågeri när djur inte får sina behov tillgodosedda eller när dem inte blir behandlade när dem är sjuka plus den vanliga misshandeln som att bli slagen utan anledning( tillrättavisning är ej misshandel).

Men hur kommer det sig att folk går och kallar djurplågare till första bästa bonde? Det vet jag inte men mycket kan nog kopplas till felaktigt information, folk har sett att bönder skickar dräktiga kor till slakt och så vidare. Jag kan förstå frustrationen som kommer till en när man får höra att det händer att man skickar en dräktig ko till slakt( dräktig är samma sak som gravid fast med ett annat ord) men man får ju samtidigt fråga sig hur det kunde hända, det är ju inte så att en person med ett samvete medvetet skulle skicka ett djur till slakt utan det måste ha blivit ett misstag från nåns sida. Det kan faktiskt vara så att  man har kollat om kon är dräktig(detta ber man nån med behörighet att göra ev:veterinär eller en som fått rätt utbildning) vilken den vid det tillfället inte varit och där efter har man bestämt sig för att skicka den på slakt men vi säger att den inte har plats för den utan man måste vänta ett tag med att skicka den, en månad ungefär och eftersom man hade nån som kollade för en månad sedan och sa att den inte skulle få nån kalv så skickar man iväg dem men då har fostret redan bildats.

ett annat, något som jag tror kan vara vanligare är att har en ko som är tom eller som är dålig och inte blivit bättre trots behandling och man ska skicka den på slakt men när du skriver upp nummret så skriver du fel nummer och sen när det är dags så kollar du på den där listan med djur som ska slaktas( jag menar om du har en massa saker att göra hur lätt är det att komma ihåg allt?) och så lastar ni dem på listan med den här som egentligen inte skulle bli slaktad. Tyvärr så kanske man upptäcker saken försent(misstag gör alla, även djuren) och så har det hänt utan att man menade det.

såg att det här vart långt så jag tar och slutar och fortsätter mina tankar en annan gång

Likes

Comments

mardrömmar är något som vi alla har ibland, själv vart jag väckt av en riktigt hemskt sådan för ett litet tag sedan. Även fast vi tycker att dem är fruktansvärda så uppfyller dem en funktion i våran vardag.

Har ni nån gång hört att drömmar är hjärnan som sorterar och reflekterar över dagen som varit? För att vara helt exakt och som jag tror att det är så är drömmar hjärnans sätt att försöka vägleda oss mot rätt väg. jag vet själv att det kan låta hel snurrigt men har ni nån gång bett en drömtydare att tyda din mardröm? Själv håller jag på att lära mig hur man tyder drömmar men det är ganska intressant för att vara ärlig, allt man trodde skulle betyda nått hemskt har en förklaring som kan betyda nått bra eller nått dåligt.

I min dröm så vart "jag flåd levande i ansiktet och sedan dödad med en vanlig såg". problemet är att det var inte jag i drömmen men jag såg ändå genom den personens ögon bortsett från sista biten när " jag" blev dödad så jag kan inte tolka dem så bra eftersom jag inte är bra nog för att göra det, men hade det varit jag som blivit dödad så hade jag kunnat vänta mig en förändring av något slag. En förändring kan vad som helst gå igenom, man kan få en ny familjemedlem, en förändring på jobbet, en talangscout hittar dig, så det kan innebära vad som helst.

Ur den bok som jag håller på att lära mig ur så säger dem att man ska skriva ner drömmen så fort man haft den för att få med så mycket detaljer som möjligt, själv är jag urkass på det men jag kommer ihåg dem flesta av mina drömmar som jag har drömt. I boken står det även att man ska kunna berätta hur man kände sig i drömmen: om man känner sig hotad, rädd, stressad eller så, det är mer man ska berätta men det är den frågan som sitter i mitt huvud just nu.

Det skulle i princip betyda att om man är rädd när man dör i drömmen så är man rädd för den här förändringen som ska  ske, det kan ju vara en förändring som man vet om också.

nää, nu tänkte jag se om jag kunde sova lite mer innan det är dags att kliva upp✋

Likes

Comments