Bom dia!

Bom dia!
Här sitter jag och har just gjort i ordning min studieplan för mina språk jag övar, främst portugisiska och spanska. Jag vaknade tidigt idag. Jag gillar att va vaken när det är mörkt eller typ halvljust ute, men trots det är jag egentligen ingen morgonmänniska.

Jag har som en bullet journal för språk och andra studier, den på bilden, och det är ganska praktiskt att hålla koll på sina mål och sina framsteg i den.

Hoppas på en bra dag, men mina leder är värre nu igen. Får hoppas jag blir godkänd för den nya antireumatiska medicinen snart så att det kan underlätta.

Gillar

Kommentarer

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag spenderades i Nossebro Kyrka och lyssnade på musik nonstop. Jag tog lite foton när vi gick tipspromenad.

Jag har idag övat spanska för det var längesen. Läst lite portugisiska noveller och övat på PracticePortuguese.com också.

Sedan så köpte jag en chokladask till mig själv i alla hjärtans dag present, för att bejaka den jag är. Alla borde ta med sig själva på dejt ibland!

Nu är jag förresten sjukskriven på grund av att jag blivit sjuk (ledsjukdom) så jag försöker att bara vara och ta hand om mig själv och ägna mig åt sådant som är utvecklande och roligt just nu.

Känns skönt att kunna ge sig själv paus och ändå känna sig rätt nöjd med sig själv. Jag menar, jag kan ju inte hjälpa att jag blivit sjuk. Och jag försöker förstå det och vara snäll mot mig själv.

Gillar

Kommentarer

Portuguese short stories + de senaste fotona

Har just fått hem två nya portugisiska böcker! Jag lär mig portugisiska nämligen, för att liksom hedra mina rötter ;) Jag har faktiskt kommit en bit, med tanke på att jag studerat spanska innan. Språken är ju uppbyggda ganska likt. Jag har börjat förstå enklare portugisiska texter och känner att jag förstår innebörden när jag även lyssnar på portugisisk musik. Sen får väl förmågan att tala komma senare. Jag kan tala men är mycket bättre på att förstå än att prata.

Jag övar språk på Rocket Languages, Mango Languages och PracticePortuguese.com för de som undrar. Dessutom använder jag apparna Drops, Duolingo, Busuu och Mondly för extra övning. Har typ alla kända appar som existerar för att öva språk hahahahaha.

Mitt största fokus just nu är portugisiskan. Det innebär inte att jag försummar skolan eller mina andra intressen, men jag är verkligen inne i en språkinlärnings-period just nu!

Idag ska jag på utflykt till Nossebro Kyrka med två vänner för att kolla på musikgudtjänst. Det blir kul. Har inte varit i kyrkan på länge.

Nedan är lite av de senaste fotona jag tagit med min iphone 11 pro.

/Trix

Gillar

Kommentarer