Inte som tänkt

 Fri text ur min skrivarjournal.

- - -

Livet blir inte som man tänker sig. Någon gång. Ibland kan man påverka lite, men sällan blir något som planerat. Mitt liv är just nu på standby. Det vill inte fortsätta, men vill heller inte ta slut. Jag går på auto hela tiden, inte på manuell, som jag annars alltid gör. I vanliga fall är min hjärna alltid på manuell, men nu gör jag bara saker av vana. Livet är deppigt.

Jag känner mig inte värd något. Jag är ingen, även om jag självklart vet att min familj och mina vänner tycker om mig. Men i det stora, i den stora stora världen, och i samhället i synnerhet, så är jag ingen. Kommer inte med något vettigt.

Jag sitter här vid datorn. Skriver på mina projekt, i min journal och samtidigt som jag spelar datorspel. Det är en dag då jag inte kräver något av mig själv. Idag måste jag få vila huvudet och kroppen.

En bild jag ritade klart igår; ur min berättelse "Mina sinnen ljuger inte".


Gillar

Kommentarer

Acceptans

Dagens skrivutmaning: "What does self-acceptance mean to me?"
Writing prompts from www.journey.cloud

- - -

Acceptans är den största gåvan man kan ge sig själv. Att acceptera dig själv för den du är. Det betyder inte att du inte kan förbättra dig själv eller sätta upp mål, men att du i grunden har en god självbild som du gillar.

Jag har en helt okej självkänsla faktiskt. Det är yttre faktorer som gör att livet är svårt ibland bara. Som att ha en diagnos som inte passar in i samhället alltid. Eller att bli utsatt för något som kan ge posttraumatisk stress. Men i grunden gillar jag den jag är. Jag är bara inte alltid nöjd med hur allting blev.

Jag jobbar ständigt på att sätta upp rimliga mål och värdiga sådana också. Att acceptera mig själv i resan på att bli en bättre version av mig själv.

Jag är inte där än, men jag är på väg.

Gillar

Kommentarer

Hjärnan går på högvarv

Fri text.

- - -

Jag känner mig fri när jag inte tänker alltför mycket. När jag inte är för klar i huvudet, så jag kan tänka på allt som är fel. När jag är lite sömnig, så alla tankar blir blurriga. Då känns det bra, för när jag är klarvaken så går alla mina tankar på högvarv.

Annars gillar jag att vara pigg och klarvaken. Men nackdelen är tankarna som far och flyger. Jag orkar inte med mig själv.

Att ha en hjärna som är annorlunda är både bra och dåligt. Det kan vara en välsignelse och en förbannelse på samma gång. Det är inte bara vad man gör det till, för allt kan man inte välja heller. Det är olika under olika dagar.

Jag gillar mig själv, och jag hatar mig själv. Jag vet ibland inte vad jag ska göra med mig själv, men ibland är det okej att känna så också.

Gillar

Kommentarer