Valp vs bebis

Postad i: Tankar & Åsikter

Längesen jag skrev ett åsiktsinlägg så tänkte göra det nu! Har ni något förslag vad jag kan skriva om nästa gång så kommentera gärna 😘

Då jag och Linus saknar väldigt mycket att ha hund så jag våra tankar vandrat i väg till att faktiskt skaffa en valp! När både hans och min familj fick höra detta så blev det inte så många glada miner..

Vi fick höra mycket som att det är bättre att vänta tills barnet är något år gammalt. Det kommer att bli för mycket jobb för er med både en valp och en nyfödd!

Detta har jag även upplevt i sociala medier där andra då skaffat valp när de väntat barn och att då folk tycker att det är idiotiskt rent utsagt!

Varför är det så? Jag menar som i mitt och Linus fall vår bebis är beräknad till december och ska vi skaffa valp hade vi såklart gjort det nu för då har vi hyfsat lång tid på oss att få valpen rumsren, träna in vardagslydnad osv.

Men ja sen ska man självklart ha ekonomi till både valp och bebis! Båda två är ju rätt stora utgifter liksom. Dessutom kanske man behöver åka akut till veterinären med valpen eller att barnet behöver extra tid på BB eller vad som! Allt kan ju hända och man kan inte planera för allt.

Jag tycker ändå att det är lite ironiskt hur andra poängterar saker i mitt och Linus liv speciellt nu när vi väntar barn. Folk som ska påpeka allt och så där med pekfingret liksom, haha.

Nä till sånt säger jag bara lev ditt egna liv och gör vad du själv vill och mår bra av. Tror du att du klarar det så gör du också det, på ett eller annat sätt!! 💞

Gillar

Kommentarer