Kladdiga barn är glada barn.

Postad i: Tankar & Åsikter

När Haylie var mindre så var hon så rädd för att bli smutsig. Blev hon lite kladdig så gick världen under, tvättade händerna flera gånger om dagen. Nu har det blivit en aning bättre och hon klarar av att bli kladdig!

Men om hon spiller på sig när vi äter mat så blir hon så besviken över att tröjan eller byxorna är smutsiga så då måste man ta av det direkt! Att spilla dricka på sig oavsett om man har kläder på sig eller inte funkar inte heller riktigt. 🙈

Så lyckan var total när jag hämtade hem en gul Haylie från förskolan för ett bra tag sedan. Då hade hon lekt med lera som färgade av sig både på henne och på kläderna. Pedagogerna ursäktade sig lite så men lite kladd är inget jag bryr mig om. Det visar bara på att hon har gjort något och haft kul!

Jag resonerar som så att kladdig barn är lyckliga barn! Man lär sig genom lite kladd och smuts. Vi har tvättmaskin och skulle någon fläck inte gå bort så är det inte hela världen heller.

Just därför skickar jag inte dom finaste kläderna till förskolan då jag vill att hon ska kunna kladda och bli smutsig. Kläder som är finare och som jag är mer rädd om har hon bara på sig hemma eller när vi ska iväg för då har jag själv kollen liksom.

Hur resonerar ni kring kladd som kan ske på förskolan?

Gillar