Hyra eller köpa?

Postad i: Tankar & Åsikter

Det är så jobbigt att leva i en ovisshet. Jag är en som person som gärna vill ha kontroll på saker och ting och när jag inte har det så stressar jag upp mig. Som detta med vår bostadssituation, pappa kan inte ge mig klara besked på vad som gäller inte heller vad det innebär för min hyra och om jag ens får lov att bo kvar om han nu säljer huset.

Därför vet jag inte om jag behöver flytta eller om jag kan bo kvar eller vad. Det är även svårt att leta efter en ny lägenhet då jag har en hel del kvar och en del saker som jag måste ha.. Sen utan en fastanställning så är det typ ingen hyresvärd som hyr ut till en inte ens med en borgenär. Så det försvårar ytterligare.

Att köpa en bostad kräver pengar. Lån och kontantinsats. Lån får jag inte utan fast anställning isåfall hos ställen med skyhög ränta och dessutom har jag inte en kontantinsats. Helst av allt hade jag såklart velat köpa men så länge jag inte vinner jackpotten så är den planen rätt långt iväg.

Så ja man kan säga att hela denna situationen gör mig stressad och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja i heller. Det är så jobbigt att vara vuxen ibland!

Men som jag alltid säger, det löser sig på något sätt och änsålänge har jag ingen deadline egentligen på att flytta ut så förhoppningsvis kan jag skjuta på den ett tag till!

Gillar