Haylies tal utveckling.

Postad i: Haylie

I våras tog förskolan in deras specialpedagog då dom ansåg att Haylie låg efter med talet jämfört med andra barn i hennes ålder. Jag ansökte om remiss till logopeden.

Specialpedagogen är verkligen super duktig och lätt att prata med. Hon har visat vad hon brukar göra med Haylie och dem andra barnen som också är med.

I måndags var det även dags för att besöka logopeden äntligen. Fick reda på att Haylie använder väldigt många olika språktekniker när hon pratar samt att hon använder sig mycket utav tecken och kroppsspråk. Så hon kan ju göra sig förstådd även om det inte alltid är med ord.

Så nu blir det att Haylie ska till logopeden 5 gånger till för att träna på uttal tillsammans med henne. Specialpedagogen fokuserar på att stärka upp hennes ordförråd och så även vi. Läsa mycket böcker, diskutera mycket och förklara i ord allt vad man gör för att Haylie ska få höra orden så mycket som möjligt.

Förhoppningsvis blir det utvecklingssamtal på förskolan i höst där vi kan checka upp lite hur det går med hennes tal utveckling. Men jag är positiv och tror det kommer att bli bra. Redan nu har hon utvecklats massor sen i våras!

Gillar

Kommentarer