Förbjuda känslor?

Postad i: Tankar & Åsikter

Hur kan man som förälder förbjuda sitt barn att visa känslor?! För mig är det helt sjukt. Jag anser att det är viktigt att visa känslor vuxen som barn då det är dåligt att hålla alla känslorna inom sig. Man måste få utlopp för sina känslor. Man måste få skratta när något är roligt, man måste få le när man mår bra och man måste verkligen få gråta när något är fel!

Jag anser att genom att inte tillåta speciellt barn att visa sina känslor i de yngre åldrarna så kommer det bara att försvåra deras uppväxt. De kommer inte kunna prata lika lätt om olika känslor eller våga visa hur de egentligen känner och jag tror att det är det som oftast leder till självmord. För att man faktiskt inte orkar mer, att man mår så dåligt och att man inte får utlopp för sina känslor. (Finns självklart fler anledningar till självmord)


Hur skulle ni reagera om ni gick på en allmänplats och såg en mamma/pappa förneka sitt barn att visa känslor tex gråta om de slog sig? Jag kan nog ärligt säga att jag inte vet hur jag skulle reagera. Jag skulle ju självklart blir arg och så men samtidigt vet jag inte om jag hade kunnat säga något till en förälder som jag dels inte känner och sen stöter på mitt på en allmänplats.

Dela gärna med er av era tankar och funderingar!

Gillar