Ekonomi, budget ?

Postad i: Tankar & Åsikter

Något som jag tänker ofta på numera eller ja alltid gjort egentligen men mer och mer nu de senaste månaderna är just min ekonomi. Jag vill gärna ligga plus varje månad så att man kan spara undan så mycket som möjligt, ifall något skulle inträffa eller för att bara kunna unna oss något speciellt liksom.

Jag har iallafall gjort lite ändringar för att bättra på min ekonomi för att gå lite mer plus varje månad. Jag har till exempel sagt upp vår tv box så numera har vi inga kanaler. Men eftersom vi ändå bara streamar alla program som vi tittar på tyckte jag det var onödigt att betala 300kr i månaden för något som inte ens används. Spotify har jag också sagt upp eftersom jag ändå inte kan utnyttja Spotify i bilen och hemma lyssnar jag via YouTube. Med andra ord ännu en onödig tjänst.

Jag handlar hygien och städartiklar på dollarstor där det oftast är billigare. Där kan man spara in rätt så mycket pengar. Dem har även ofta erbjudande exempelvis 3 för 50kr eller liknande. Då kan man lika bra handla 3 även om man bara börser 1 i nuläget. Så det blir att man har ett litet förråd hemma med hygien och städartiklar. Haha. Men det tycker jag ändå är rätt skönt. Det gör så att någon månad behöver man inte ens handla något utav det eftersom man har allt hemma och då blir det att man kan spara undan mer just den månaden.


Blöjor är något som kostar en hel del och som vi måste ha eftersom Haylie inte visar något intresse för pottan alls. Nu sist jag var och handlade upptäckte jag att ICA hade ett super erbjudande på libero blöjorna som Haylie använder. Nämligen köp 2st för 169kr om man handlar för över 200-300kr i butiken. Så jag skickade till elize och bad även henne att handla blöjor när dom skulle stor handla och så utnyttjade ja själv erbjudandet också. Så blöjor lär vi klara oss mer iaf en bit in i augusti om inte hela augusti också. Men jag har hellre ett litet förråd hemma än att man står i slutet av månaden och det krisar med blöjor!

Egentligen finns det massor av saker man kan göra för att bättra på sin ekonomi, i stort sett behöver man bara vara medveten på vad man lägger sina pengar och se till att man har en större inkomst än vad man har utgifter. Det är en liten nackdel med att vara timvikarie eftersom jag aldrig vet hur mycket jobb jag kommer att få månad från månad. Dessutom får jag lönen månaden efter. Alltså det jag tjänar i juli månad får jag i augustimånad.

Men allt går bara man vill! Jag fortsätter att kämpa med min ekonomi och ändrar lite varje månad allt för att få en bättre uppsikt över den men även för att inte gå och betala massa onödigt som ändå inte används. Dessutom vill jag kunna köpa en egna bostad inom de närmsta åren och då krävs en kontantinsats och dessutom en rätt hög insats eftersom jag har barn och banker räknar väldigt högt på vad ett barn kostar i månaden.

Har ni bra koll på er ekonomi?

Gillar