Att vara ekonomisk.

Postad i: Tankar & Åsikter

Jag är tyvärr inte den bästa på att vara ekonomisk men jag jobbar på det. Så länge jag har ett sparkonto och jag har högre inkomst än utgifter så är jag nöjd.

Men eftersom skolan är slut i december så innebär det att jag inte kommer att få CSN mer sen. CSN har varit min "trygghet" nu när jag studerat och det har även gjort att jag inte har behövt jobba under terminerna om jag inte velat.
Men eftersom jag i nuläget inte vet hur det ser ut med jobb efter skolan så blir det att spara upp en rejäl buffert inför examen så att vi faktiskt klarar oss om jag inte skulle få jobb direkt när jag är färdig utbildad. Man vet ju faktiskt aldrig.

Dessutom är jag en sån människa som måste planera, jag måste ha en backup plan ifall det inte går som man har tänkt sig. Så under hösten blir det att jobba en del beroende på hur mycket jag orkar och hinner med skolan. Men förhoppningsvis kan jag iaf jobba de helger som Haylie är hos sin pappa. Bara så jag får in lite extra inkomst varje månad som jag kan spara undan. Sen har jag ju alla julklappar och födelsedagspresenter som ska handlas också så ja det krävs planering inför ekonomin i höst känner jag!

Största fokus är iaf att inte lägga pengarna på massa onödiga saker och att inte små handla så mycket som man lätt gör annars. Sen är det självklart viktigt att unna sig också. Man måste leva livet också!

Gillar