Åsiktsinlägg

Postad i: Tankar & Åsikter

Något som jag kan störa mig något fruktansvärt mycket på är när andra tror att de vad som är bäst för mig och mitt liv eller hur jag tar hand om och uppfostrar min hund eller hur jag är mot Linus osv. Alltid är det någon som ska påpeka nått! Tex att man är för snäll eller du kan inte göra så du måste göra si eller så. Blir så irriterad! Det är faktiskt mitt liv och jag gör vad jag vill och vad som jag anser vara rätt!

Den enda som har något att säga om hur jag är mot Linus är isåfall Linus! Nu tycker han ju att jag är världens snällaste men finns folk som tycker att jag är för snäll mot honom och att skulle behöva vara tydligare/hårdare men nej! Alltså nej jag är snäll mot honom för att jag vill och jag tror på att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad och jag älskar honom och självklart vill jag då skämma bort honom! ❤ Precis som han skämmer bort mig. Det handlar om att ge och ta i ett förhållande, absolut kan inte bara vara en som alltid ger och ger och aldrig tar men så är det verkligen inte i mitt och Linus förhållande!

Sen att folk anser att jag har "fel" träningsmetod mot Rocky och även där är för snäll för att Rocky ska få någon respekt för mig stämmer heller inte. Han har visst det respekt mot mig och vet exakt när mitt tålamod är slut och det är dags att lyssna direkt för att inte få en sur matte liksom. Men självklart så testar han sina gränser något enormt eftersom han bara är 10 månader! Han är en liten bebis och beter sig som ett barn i trotsåldern och det är faktiskt normalt även bland hundar.

Dessutom vägrar jag att använda mig utav våld, ilska etc för att skrämma till mig en "respekt" hos Rocky. För mig är det faktiskt inte respekt utan då skapar man en osäker hund. Och det vill jag absolut inte ha speciellt inte med tanke på vilka raser som finns i Rocky! Dessutom en osäker och rädd hund är en farlig hund. Nej jag tror på metoden - positiv belöning. Där man faktiskt belönar när han gör rätt och inte använder sig så mycket utav ordet nej. Jag tycker det är ett så mycket bättre träningssätt då man faktiskt bygger upp hans självkänsla lite! Jag menar hur kul är det att alltid få höra "nej" och aldrig "bra" eller "duktig"? Nej "bra och "duktig" är två ord som jag och Linus använder väldigt mycket inom Rockys träning och vi anser att det funkar för oss!

Så med detta inlägget ville jag mest ha sagt att tro på dig själv och dina egna värderingar och låt ingen trycka ner dig för att de anser att du gör fel för det gör du inte! Tror du på det så kämpa för det!

Gillar