Adventskalender bidrag 4

Hej alla! Mitt namn är Linda, jag är 26 år och bor i en lägenhet i Solna. Jag kommer ursprungligen från Norrland och Umeå men flyttade ner till Stockholm efter mina studier där jag tog en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi. Jag är verkligen så nöjd med min utbildning och rekommenderar alla som gillar ekonomi och matematik att söka! Men det är faktiskt inte det som det här inlägget ska handla om. Tidigare i höst fick nämligen jag och min sambo Richard vårt första barn, en liten pojke som heter Lias. Han var en envis en som stannade i magen så länge han fick men till slut kom han till världen och gav våra liv en helt ny mening. Nu tänkte jag svara på de frågor som vi fick.

  1. Varför började du att blogga?

Egentligen har jag aldrig varit personen som börjar blogga. Min syster har bloggat sedan länge men jag har inte riktigt samma kreativitet och skrivförmåga. Men när jag blev gravid så kände jag att jag ville dela med mig av min, Richard och Lias vardag då vi har mycket släkt och vänner långt bort som vi inte träffas så ofta. Jag ville helt enkelt att de skulle känna sig delaktiga i mitt liv och se Lias utveckling trots att de inte alltid är nära.

2. Vad är ditt mål med din blogg?

Mitt mål med bloggen är egentligen som jag skrev ovan att dela med mig av vår vardag till familj och vänner men även att sprida mina tankar och erfarenheter till andra gravida och mammor där ute. Jag tycker själv att det är så kul att läsa andras historier och följa med i deras vardag. Bara synd att många bor långt bort så att man inte kan ta nästa steg och träffas också!

3. Hur gör du för att maxa julkänslan?

Vad är en jul utan en massa julgodis och lussekatter. Därför brukar jag alltid se till att baka mycket: kola, rocky road, after eight-bollar, lussekatter, pepparkakor, knäck och mycket mer. Detta beror nog även på att jag älskar att baka, testa nya recept och självklart att äta allt.

Utöver all bakning så tycker jag det är mysigt med allt julpynt och julmusik. Jag är dock inte den som går all in när det kommer till julpynt utan pyntar sällan hemma då vi oftast inte är i vår lägenhet på flera veckor under julen. I år kommer jag till exempel inte vara hemma från 10 december till 3 januari och då känner jag inte att jag orkar pynta för en vecka för att sedan ta ner allt när jag kommer hem. Jag vet, lite tråkig är jag men jag tror det kommer förändras när Lias blir lite äldre. Men bakning och att umgås med familjen ger mig en maxad julkänsla.

4. Berätta om ett speciellt julminne du har!

Jag kan faktiskt inte komma på en speciellt julminne. Våra jular ser oftast rätt så snarlika ut. Något jag dock ser fram emot varje år är när vi spelar bingo på julaftonskvällen. Vi köper alltså en massa julklappar (billiga, oftast godis) och spelar bingo om dem. Det låter kanske lite tråkigt men det är så mysigt när hela familjen sitter samlad. Jag tror dock att denna jul kommer att ge mig ett speciellt julminne, Lias första jul.

----> Klicka här för att komma till Lindas blogg <----

Gillar