Bild 1. Ute på äventyr med Miss Patience
Bild 2. Lite 8 veckor gammal Hjortdhund pojk

Hälsade på Kennel Foxcliff, vilket är bland annat uppfödare till 2011 års Westminster Best In Show
Skotska hjorthunds tiken Foxcliff Hickory Wind

Ute och åker bil, här i Virginia ligger vintern nästan 4 månader efter Sverige. Så här känns det som i mitten av oktober början av November.

Dagen avslutades med Linda på Zoes Kitchen. Det blev favoriten "stake Kabob with Rise" Love IT!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Onsdag 7e Februari, resan från Stockholm till Washington DC tar ca 11-12 timmar, inkluderar en mellanlandning på Island. Det började med att flyget från Sthlm till Island är nästan en och en halv timme för senat.

Kom på flyget iallafall och blev placerad i mittenplatsen precis framför dörren ut. Vilket betyder extra mycket benutrymme! Något jag inte kan klara mig utan när jag flyger är mina "flygöronproppar". Ett par öronproppar gjorda i silikon som har något sorts smått filter i sig som jämnar ut trycket, man slipper "lock för öronen helt" något jag hade extremt stora problem med innan jag hittade dessa. Jag kunde tidigare ha kvar trycket i huvudet i dagar efter en flygning. Propparna finns att köpa på de olika apoteken (märke spelar inge roll, de funkar på samma sätt) och kostar runt 100 lappen.
Man sätter in de precis innan man lyfter, långt in i örat. Sedan när säkerhetsbältes skylten slås av och planer slutar stiga tar man ut de. Man sätter in de igen ca en timme innan landning.

När vi väl landat på Island var det bara att springa, ens namn ropades ut och boarding till flyger till DC stängdes snart. Flygplatsen på Island är så liten, så att hitta där är inga problem. Eftersom den är rätt liten så finns inte så många Gater där man går på planet, man får istället åka ut till flyget med en buss. När väl busen stannat till vid planet så blåser det så jäkla mycket när man tar trappan upp.

Väl på planet så fick man en plats längre bak i planet vid ett fönster med mittenplatsen tom. Perfekt! Fram med nackkudden och sätta sig till rätta. Som tur när jag flyger, eller faktist när jag reser på vilket sätt som helst så slocknar jag totalt. Så skönt eftersom detta plan tar nästa 8 timmar att resa med. Att sova kan jag göra vart som helst, års av träning 😄
Vaknade gjorde jag ca två timmar innan landning.

Landade gjorde vi ca 18.30 lokal tid (ca 6 timmar efter Sverige) sedan var det dags för inträdet. Där alla US citizen går åt ena hållet och alla US visiters med ESTA går till andra hållet. Denna kö dom man hamnar i kan ta från 5 min till 4 timmar att ta dig igenom... det tog mig nästa 3 timmar att ta dig igenom. Varför tar det då lång tid? Jo för att när man kommer dit ska man innan ha fyllt i en blankett, sedan ska en person kolla ens pass, ställa frågor samt ta ens foto och fingeravtryck. Vid denna kontroll finns det över ca 40 diskar där personal kan göra det.
Men i detta fall fanns det en disk för flygpersonalen samt EN disk öppen för alla andra... det tog tid som sagt, speciellt om det finns över 60+ personer som ska kollas igenom.

Men kom ut iallafall och träffade extra "familjen" Linda & Amanda. Åkte hem och sov. Lite svårt att sova nu i början gå ens huvud är inne annan tidszon.

Likes

Comments

Sitter just nu och väntar på att flyget till Island ska lyfta. Försenad någon minuter nu, och kom faktist hit ganska tidigt. De senaste gångerna/åren jag rest har jag alltid flugit med hund i cargo, så känner mig lite rastlös.....

På vägen hit kom det kära illamåendet på besök, så efter lite vilande vid gate så är den äntligen över. Något som jag drabbas lätt av år å.k.s.j.u.k.a.....
Gungar det lite på båt, flyg, bil tåg så stänger jag gärna in mig vid toaletten resten av resan. Jäklar jag jag blir illamående. Tur att man är hundägare och alltid har bajspåsar med sig. De kommer väl till användning för det mesta. Men nu iallafall har jag en massa åksjukepiller i mig så detta borde gå bra, har turen att jag lätt kan somna vart som helst. Så nu kör vi på nackkudde, flyöronproppar, åksjukepiller, nu ska jag slockna totalt på denna resa. Mysigt!
Mellanlandning på Island för att senare flyga vidare till DC.

Likes

Comments

Tisdag, den började segt så jag nu är inne i någon period där jag sover så tungt, vilket sedan betyder att det blir så svårt att vakna upp och stiga upp. Men kom iallafall senare upp vid 10.
Började sedan direkt jobba på en dräkt jag kvällen innan fick för mig att börja sy.... (Dräkten blev klar! Ca 01.00) kotten har fått ett bad samt utredning av tovor.
Körde även in Kott till Uppsala där hon lämnades över till bästa familjen (de äger en av kottes halv bröder) där hon ska bo nu i en vecka i STHLM, och har tvättat en massa kläder. För imorgon onsdag bär det av till Mitt "andra hem" i staterna. Så packningen in för den resan får göras imorgon. Så tur det att flyger från Arlanda går vid 13. Det ger mig lite tid att göra klart jobbet med dräkten samt packa väskan.

Likes

Comments

Igår fick min gamla gubbe Oliver en genomgång med saxen. Det var på tiden då han blivit riktigt långhårig.

Förberedelserna som behövs göras innan en klippning följer som så:
I badet där schamponering är viktigt, i Olivers fall är det extra viktigt att vara noggrann vid tassarna samt huvud och mungiporna. Där är han extra skitig. Skölj ut så precis all schampo kommer ut yr pälsen.
Sedan upp med hunden på trimbordet, där använder jag sällan handduken och torkat upp. Då jag personligen tycker att pälsen blir rakare om vattnet får vara kvar i pälsen.
"Storfönen" en fön med mycket kraft i 220W. Vill man ha en spikrak päls så är det bäst att man fönar i små cirklar och verkligen får det första stället torr innan man går vidare till nästa.
Jag själv börjar med skuldrorna, sedan går vidare över kroppen, korset ner mot svans samt armbågar. Sedan huvudet, toffsare, bakbenen sedan sist frambenen. Riktigt noga med att tassarna är extra torra speciellt emellan trampdynorns.
Dags för "lilfönen", handfönen där kardan dessutom kommer in. I fösta omgången med första fönen är uppgiften att slunga ut vattnet ur pälsen och få den rak. Men handfönen samt kardan får man in värme i pälsen samt volymen som behovs för klippningen som kommer senare.

En riktigt bra och noggrann föning kan hålla många dagar, speciellt extra bra om man har en helg med mer ån två utställningar.

Efter föningen är klar, och detta tar ca 35-40 min för Oliver är det dags för rakning och klippning. Men det får bli ett annan inlägg.

Nu är Oliven redo för "Upplandsmästaren 2017" nästa helg, blir spännande det då han har mycket att leva upp till efter sex raka segrar.

Likes

Comments

En ny dräkt är på G, denna kommer åka till en handler i nordligaste Norge, där Nordsken syns på i stort sätt varje kväll.

Men nu till denna dräkt. Den görs i rött "Classic poly" av färgen "signal rött". I storlek 36, kavaj med längre ärmar samt kjol med dold dragkedja. Modell: Crystal Suit med extra strass på ärmarna.

Material lista:
- 1,5 meter av Classic poly, signal rött
- 1,5 meter av svart fodertyg
- tråd, rött, svart & vit
- mellanlägg
- strasstenar i storlek SS20 & SS6
- 4 st cover buttons
- 1 st tryckknapp ca 1cm
- lim, Karlssons klister
- röd dold dragkedja, ca 25 cm lång

I nuläget saknar kavajen knappar, så knapphål ska göras, sedan kan cover buttons sys fast samt tryckknappen.

Nästa steg i denna dräkt blir att sy kjolen. Men det får bli ett annat inlägg.Likes

Comments