Bilder från idag!

Som jag trodde så var det väldigt trevligt idag! Vi åt först mat och sen var det Kalle Anka och julklappar.

Jag har dock lite ont i benen just nu. En anledning är min artrit.

Nu ska jag snart fixa med ett hemligt projekt! Eller så hemligt är det inte, det är en hemsida till mitt projekt ’Vardagspsyke’ som finns på Facebook och Youtube. Vad det handlar om kan du läsa mer om på fb.me/vardagspsyke

Här nedan är lite bilder.

Jag har alltid en skrivbok och skissblock med mig och jag skriver och ritar varje dag. Julafton är inget undantag! Visste ni att studier visar att s.k Journaling är bra för hälsan? Googla det! Har för mig jag läste att det är väldigt bra för ens välmående!

Denna bok (sista bilden) är handgjord och från Indien. Jag fick den av min mamma (tack vare henne som jag är hälften luso-indian…) för nästan exakt ett år sen. Den betyder väldigt mycket för mig. Den både påminner om mina rötter och får mig att känna mig lite speciell. Det är en speciell känsla att skriva i fina och emotionellt värdefulla skrivböcker. Jag älskar att skriva! Har jag nämnt det eller? Haha. Har en nyutgåva av min bok ”Parallellt universum” redo inför att publiceras nästa år!

/Tricia Joy.

Gillar

God Jul!

Vaknade tidigt, eller snarare, blev väckt tidigt av pojkvännen och lillplutten (hans son) som var uppe innan mig. Det var skönt att gå upp tidigt och ta sig en varm dusch och äta frukost i lugn och ro. Nu sitter jag med min dagbok, samt min bok i grundläggande Portugisiska och skriver och läser och dricker kaffe.

Min dag startade bra, även om jag har lite ont i magen. Jag vet inte vad det beror på riktigt. Det kan va att jag ätit något konstigt, ätit för lite, att mensen är på gång eller så är det nåt med medicinerna. Jag har ju väldigt starka mediciner. Men jag tar det lugnt och hoppas det blir bättre. Får dock inte ta nån värktablett eftersom jag har så starka smärtstillande på grund av min artrit som jag äter varje dag, så det är lite jobbigt. Men det går nog över till senare.

Senare kommer K’s föräldrar också och vi kommer ha det supermysigt och trevligt, äta god mat och umgås allihop.

Jag har förresten flera nyårslöften för nästa år. Och nej, det är inga tråkiga och orimliga saker alls! De flesta använder nyårslöften fel, de lovar sig själv saker som är tråkiga och svåra. Jag brukar lova saker jag vet att jag ser fram emot att hålla.

Så här är mina nyårslöften för 2022:
1. Öva mer Portugisiska så jag i slutet av 2022 når A2-nivå. Jag vill göra klart boken ”Basic Portuguese” (utgiven av McGraw-Hill Education) under året och känna mig mer säker i min portugisiska.
2. Jag vill bli bättre på mitt Engelska uttal och vara mer säker på mig själv och underhålla engelskan så jag har kvar min C2-nivå (avancerad).
3. Bara göra sådant jag mår bra av gällande konst och musik: teckna mer när jag känner för det, skriva på låtar då och då, pyssla och skulptera, skriva på mina bokprojekt.
4. Inte umgås med folk som dränerar mig på energi. Bara släppa in bra folk i mitt liv. Leva enkelt och ha självrespekt och en ”standard” för hur jag vill leva.
5. Fortsätta med min beteendevetenskapliga utbildning och göra mitt bästa för att nå mina mål.
6. Ta hand om mig själv och ha struktur i min vardag.

Jag tycker detta är fullt rimliga mål, särskilt eftersom jag redan håller en hyfsat nivå i förhållande till vad jag vill.

Har ni några nyårslöften?

Jag önskar er alla en God Jul!

/Tricia Joy.

Gillar