Fixa en supergod sommarsmoothie med hjälp av en blender

Blenders har blivit väldigt populära på senaste tiden i takt med att trenden för smoothies har kommit. Jag tror dessutom att den är här för att stanna. Men du kan använda din blender till annat också. Bland annat kan du blenda soppor, hacka nötter eller mala kryddor och örter.

Att veta vilken blender du ska köpa kan däremot vara svårt. Det finns oändligt många modeller och storlekar på marknaden och dessutom i många olika prisklasser. Här kan du iallafall läsa om vad jag tänkte på när jag köpte min första blender. Hade jag gjort om valet idag hade jag absolut köpt en som var lättare att diska än vad min är.

Vilken blender ska jag välja?

Ja när det kommer till att välja blender handlar det om dig och dina vanor. Beroende på hur mycket du vill och kommer att använda blendern och hur mycket du vill blenda åt gången finns det en rad olika att välja mellan.

Det första du bör tänka över är storleken. Hur stor ska behållaren vara för att du ska kunna använda dig av blendern? Blendar du smoothies till hela familjen eller bor du ensam och inte har ett särskilt stort behov av en stor behållare?

Om du väljer en större modell får du ofta en större och starkare motor på köpet vilket är en fördel om du vill blenda hårdare saker. Hårda saker kan till exempel vara isbitar, nötter eller fryst banan/annan frukt. En bra egenskap att ta utgångspunkt i är hur många watt motorn har. Ju högre watt, ju starkare motor. Nackdelen med en starkare motor är dock att priset stiger en del jämfört med de som har en svagare motor. Men planerar du att använda blendern kan det absolut vara värt att investera i.

En annan sak du bör undersöka är hur lätt den är att ta isär och rengöra. En del blenders kan diskas i diskmaskin medan andra inte tål det och måste då diskas för hand. Det kan vara ganska avgörande eftersom att vi alla vet att om det är jobbigt att göra rent så avstår vi helt enkelt från att använda den.

TIPS: Du kan köra vatten och lite diskmedel i blendern och på så sätt få bort det värsta.

De mindre modellerna har ofta en avtagbar kopp så att du kan mixa direkt i den behållare du sedan dricker din smoothie ur. Det är supersmidigt och sparar dig en hel del disk!

Du kan spana in många blenders modeller här.

TIPS på recept

Gröna smoothieshar blivit lite av en modefluga på senaste tiden. Det är dessutom envitaminbomb om man fyller den med ”rätt” saker. Om du inte ännu provat en grönsmoothie är det ett måste! Det kanske verkar konstigt när man hör om det förstagången men de flesta som provar blir helt sålda.

Här får du ettsupergott recept:

  • 1 dlvatten
  • Fryst spenat
  • Fryst mango
  • Saften från en halv apelsin + rivet apelsinskal
  • Saften från en halv citron
  • En halv avokado
  • En halv banan

Om du vill ”boosta”den lite kan du även lägga ner en bit ingefära.

Mixa och serveradirekt. Njut!

Är du också sugen på att köpa en blender nu? Spana in Trettis sortiment av blenders här.

Gillar

Kommentarer