Winner of the Hungergames

Postad i: Just nu..
Drömmer jag? Snälla nyp mig hårt. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är nog i chock. Detta trodde jag inte imorse när jag klev upp. Mamma sa innan frukost att farmor o farfar kan köra in dig till Piva idag.. vad säger du om det? Nej, nej, nej. Jag tänker inte...Men Sanna vi orkar inte se dig gå här hemma o misshandla dig o din kropp så totalt. Jag fattar inte hur man kan plåga sig själv så, ha sånt självhat. Jag mår så jävla dåligt. JAG MÅR SÅ JÄVLA DÅLIGT av att se det. Fattar du det? Mmm.. som vanligt hade jag stridsskölden på mig o orden rann ut ur mina öron lika fort som dom kom in. Mamma tvinga i mig gröt. Gjorde det för hennes skull. Du behöver va hemma o vila. Du skulle behöva äta o ligga helt still i minst 2 veckor för att återhämta dig någorlunda. Mmm..
När skulle farmor o farfar åka? 09.10.. okej då åker ja med dom in till stan. Hur fan gör vi med mina hemnycklar? Skrev en fullmakt o bad farmor o farfar om hjälp att hämta ut dom på piva när vi ändå va i stan. Farfar vägra o det kändes inte ok att skicka upp farmor. Men fan.. aja ja ringer o frågar. En skötare på piva svarade.
-Hej det är Sanna. Jag skulle behöva mina nycklar som finns hos er.
- Hej Sanna! Okej, men jag ska be läkaren ringa dig.. vad har du för nr?
-Ehh ni har typ ringt mig varje dag sen den 19/12 men aa 0723- ******.. tack hej!
Tog väl knappt 5 min innan min läkare ringde upp.
Hon fråga hur det va. Hur det hade gått med maten sen ja stack. Om ja visste vad ja vägde. Om vad ja tänkte om framtiden. -Denhär vården känns menigslös men jag kan inte skriva ut dig utan att ha sett dig. Om du kommer upp hit o visar upp dig o inte ser ut som ett vrak, har dåliga värden o dåligt tryck/puls, går med på att ta en vikt o prata lite så överväger jag att skriva ut dig. Ska vi bestämma en tid? Kl 13? Okej då ses vi då.
Fan är det en fälla? Tänk om hon bara lurar upp mig o låser in mig igen.. det är en risk jag får ta. Måste ju upp dit nångång.

Timmarna gick fort. Fördrev tiden på stan o shoppade loss på rean o gjorde massa fynd :) Åt lunch på Lindhals med farmor o farfar. Farfar äter inte saffran. I soppan farfar valde va det saffran men han såg inte att det stod det på. Farmor o ja höll käft. När han ätit upp allt fråga vi om de va gott. Jaa de va gott. Smaka de inget konstigt då? Nää!? HAHA de va saffran i hihi! De måste vart de minimala isf svara han.

Klockan blev 12.55 o jag tog trappirna upp till våning 1 o ringde på pivaklockan. Hämtades av 2 personal. -Va bra att du är tillbaka. -Mm sa ja.. nervös att fan dethär är en fälla.. så jävla lättlurad.. fick gå in i besöksrummet, klä av mig o bli visiterad. Fröken våg hämtades o läkaren kom. Vi prata lite. Du ser ju iaf helt ok ut. (Hade sminkat mig rätt mkt som tur va!)
-Jag gillar det inte men vi kommer ju inte nån vart.
-Ne det är ju bara som en hel cirkus..
-Din vikt är forfarande allvarligt låg. Du får lova mig att inte dö.
-Ja lovar.
Innan läkaren gick fick ja en kram av henne. -Tack ändå för allt, jag lever ju iallafall o det är väl tack vare dig. Vi skratta. Båda kunde inte låta bli att se de ironiska i det hela. Jag kände segern. Jag vann kriget. Dom sa till mig såå många gånger att ge upp, kapitulera men jag vägrade. Idag känns det som jag vunnit jackpot på lotto. Ingen miljonvinst kan slå denna känsla. Jag vann. Kriget mot sjukvården o all kraft jag lagt ner på att motarbeta dom gav idag sin utdelning. Efter mötet, 3 dörrar öppnades utan våld för mig. 3 dörrar ut i verkligheten. Vad ska jag göra nu? Jag är fri men ändå fången i denhär skiten. Jag behöver inte känna mig jagad. Jag kan planera saker.
Men jag mår inte bra. Jag är svag. Jag är rädd. Trots allt som hänt på piva va de nånstans långt inne i mig en liten trygghet. Där kunde inte Brunte härja löst lika fritt. Han va lättare att tygla. Nu har jag hela världen framför mig med alla dess frestelser.. maten kommer fortfarande va min tröst o min drog. Nu ska ja vila. Samla mig. Tänka o planera. Jag är inte fri. Jag är bara mindre fånge.  • Postad i: Just nu..
  • 481 visningar

Gillar

Kommentarer