Varför jag äter "socker och skit"

Postad i: Just nu..
Ja varför gör jag det? Skrev en annan gång nåt som Jonas skratta åt att jag må va anorektisk men jag är fan sockerberoende. Godis,kakor,bröd,snabba kolhydrater mm..Vet ju vart det slutar, nästan alltid. Har inte ens tänkt på varför. Det går på ren automatik. Det är billigt, lätt att få tag i och beroendeframkallande. Får jag inte socker blir jag sur, irriterad, arg o galen. Precis som en missbrukare sniffar, injecerar eller dricker.. Min drog är socker och snabb ångestdämpning. Likt en alkolist som inte kan stoppa efter ett glas vin, kan jag inte stoppa efter 1 rad choklad. Alkohol och droger kan kroppen leva utan. Man kan leva ett liv utan det. AA. Mat(socker) däremot måste alltid tillföras varje dag för resten av livet vare sig man vill eller inte. Matmissbruk. Vanligare än man tror. Socker är det jag till 90 % av en dag tänker mest på. Hur ska jag få tag i godis? Undra om det är kakor till kaffet sen.. Läser mig mätt på söta recept. Släcker törsten med light läsk eller te med massa suketter. Fejkat socker.
Varför slutar du inte att äta det om du vill bli frisk?
Sant.
Borde fan göra det. Borde ha godisförbud eller rent av sockerförbud. Men då blir jag väl stämplad som ännu mer anorektisk o ätstörd för jag inte äter allt. Om jag nu vill känna inre renhet, varför stoppa i mig massa skit? Alla vet väl idag att det är socker i typ allt. Skulle man då låta bli att äta "rent" socker, dvs saker som man vet det är mycket socker i o fortsätta äta vanliga produkter skulle man nog få i sig sin dagsranson ändå. Skinka, ketchup, senap, flingor you name it..listan kan göras lång. Kollar aldrig innehåll på produkter o tänker inte börja göra det igen. Gjorde det ett tag när jag kom hem från Capio i våras.. en vanlig handling kunde då ta upp mot en timme o de sluta med att man kom hem med kaffe, en gurka, naturell youghurt o naturell färskost. En vanlig handling tog max 20 min o då plocka jag på mig allt ja ville ha just för stunden.

Om jag tänker tillbaka mådde jag faktiskt ganska bra i våras när jag kom hem. Jag va stark i kroppen, orken hade hittat tillbaka. Sanna va tillbaka. Energin sprudlade o jag tog tag i massor av saker jag länge skjutit upp. Då åt jag inget socker. Jag tänkte inte på socker. Jag ville inte ens ha socker. Jag va söt ändå. Söt o glad, livfull o framåttänkande. Praktik, skola, utbildning, framtida jobb o framtida planer. Ingenting va omöjligt, jag kunde o hade möjlighet att för första gången på många år bli något inom snar framtid. Jag kunde få jobb till nästa höst om jag kämpade på bra. Belöningar som kläder, smink, en trisslott mm fanns igen på min världskarta. Året innan belönades eller bestraffades allt med mat. Va jag glad, ohh en tårta, hurra!! Va jag ledsen, fy fan ge mig choklad...
Va jag nångång arg på någon eller något (vilket jag sällan blir, iaf så att jag visar det) kunde allt möjligt slinka ner i korgen för att döva mina känslor.
Idag kan ja göra ett = tecken o se boven i det hela. Boven heter socker. Sweet as sugar, oh my boy lollipop, honey honey.. Did it taste good now?

Mjaaa näää.. fy fan. Vill aldrig mer se en sockerbit känner jag just nu. Kommer ändra mig 1000 ggr varje dag ett tag framöver o inser att dessa 3 dagar framöver är de 3 sämsta dagarna på hela året att inleda ett sockerförbud men aa.. nångång måste det ju börjas. Iallafall minskas.
God Sur Sanna, Och ett flott nytt spår.

Hoppas jag gav någorlunda svar på din kommentar. Om inte annat fick du mig att inse o öppna ögonen på riktigt för något jag länge blundat för.
  • Postad i: Just nu..
  • 522 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229