Uppfyll dessa kriterier typ..

Postad i: Just nu..
Jag själv och säkert många andra som inte mår bra blir säkerligen inte så paffa över detta jag kommer skriva. Det är äckligt. Det är sjukt. Det är ett skämt o det sker idag i Sverige 2015.
Irriterar mig över ett flertal dilemman..

Om du har ont i huvudet, går till vårdcentralen o söker vård blir du till 99% säkerhet hemskickad med panodil eller annan värktablett.
Då undrar jag.. söker man ens hjälp för huvudvärk utan att ha testat äta värktabletter??? Ska man få gå hem, vänta vänta o vänta, ringa o be om en ny tid, få komma tillbaka o få en ny dos värktabletter?? Ja uppenbarligen verkar det vara så. Hur skulle det istället vara OM man tog dennes huvudvärk på allvar från första början, ev röntga o utesluta en lång lista med ev sjukdomar o symptom? Det skulle ha räddat många människors liv. Ska man behöva dö pga slarv o tidsbrist inom vården?

Om du mår psykiskt dåligt o VILL ha hjälp av psykiatrin för du själv känner att fan ja är en fara för mig själv. Jag mår så dåligt att jag inte vet vad jag är kapabel till. Ska det inte räcka då att man säger det till läkare eller psykolog/samtalskontakt?? TYDLIGEN INTE! Du måste ta en överdos av nåt. Du måste skära dig eller skada dig själv på annat sätt för att nån ens ska reagera och agera.
Om du däremot har "tur" att få en sovplats på playa del sol PIVA/annan avdelning. Då är det bäst för dig att banka huvet i väggen eller göra andra saker så du inte blir utskriven. Det hjälper inte att du fortfarande har konkreta självmordsplaner o tankar. Det värsta jag hört är om en man som pga djup deppression vart inlagd nåt dygn på PIVA. Vid ronden följande dag blev han trots sitt dåliga mående utskriven o tillsagd att gå hem. Mannen vägrade. Han ville vara kvar för han orkade inte med sig själv o bad på sina bara knän om att få vara kvar. Inget han sa "hjälpte". I protest la han sig på golvet o personalen gjorde brutala försök att få mannen därifrån dock utan framgång. Vad gör dom då?? Hjälper honom, lyssnar på honom, tar till sig hans rop på hjälp? NEJ.. dom ringer polisen som får komma o sätta handbojor på mannen o köra honom därifrån. BARA FÖR ATT HAN VILLE HA HJÄLP.

Vill oxå tillägga att om du är bipolär o manisk o ev har hakat fast dig vid något ex bibeln, stort intresse för kungafamiljen eller Sveriges statsminister då blir du avlyssnad av SÄPO, du blir utslängd från psyk pga att du stör o irriterar andra patienter med bibelcitat o rituella handlingar. Du får stå o knacka på avdelningens dörr i timmar för att du blev utskriven för att du va jobbig...

Och till sist är du ätstörd o vägrar äta.. då blir du hotat med bältning o sond.

Åhh underbara sjukvård.. jag är inte bitter..
WELCOME TO SWEDEN.
  • Postad i: Just nu..
  • 1 114 visningar
  • Nära Gamla Staden, Norrköping

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229