Tänder till skratt

Kontroll.
Jag har kontroll.
Kontroll över kontrollen.
Kontroll över att kontrolera kontrollen.
Eller inte..
Det är så mycket just nu. Känner mig stressad o uppjagad, har ingen kontroll. Känner mig lite tom o likgiltig. Väntar ut tiden. Känns som att jag inte tid med det här. Fan lunka i en telefonhytt dag ut o dag in när man kan göra så mycket annat. Allt styr nu med julen o lägenheten, allt som ska fixas. Allt som jag ser fram emot att kunna göra så fort som jag blir bättre o skrivs ut. Nästan inget av det går att göra så länge jag är här. Hatar när det blir rörigt. Vill ha ordning o klarhet i saker o ting. Grubblar redan nu inför morgondagen. Läkarmöte o rond. Kontroller o vägning.

Dagen har iallafall börjat skapligt. Körde mitt race som vanligt o tog sen en snabbdusch. Frukosten gick bra o på vilan löste jag korsord då en lite högre uppsatt person kom o slog sig ner en liten stund i soffan. Vi småprata om motivation, att jag måste göra mitt oxå o ta ansvar. Att det inte går att behandla en svälthjärna, att de går att bli frisk hur jobbig vägen dit än är..
-Men söv ner mig då o sätt in sond...
-Vill du det?
-Ja vet inte.. då måste ni ju söva mig o de törs ni väl inte pga mitt hjärta.. Jag vägrar ha sond o va vaken. Det har jag haft förr o jag kommer bara att antingen dra ut den o få sår inne i näsan eller så spyr ja upp slangen. Söva ner mig är enda sättet.. då slipper jag tänka.
-Ta upp det på ronden imorgon då?
-Mm.. men fan då måste jag ju ligga nedsövd flera månader..
- Inte sövd kanske men med starkt lugnande.
Trevlig pratstund hehe.. åhh! Kändes ändå skönt att just den personen tog sig tid att sitta ner o prata lite med mig.
Vi avrunda samtalet o jag fråga om avdelningen inte kunde börja prenumerera på korsordstidningen jag köpt. Hon tog med sig lappen som fanns med i den tidning jag köpt o skulle nog fixa det.
- Piva kan få de i julklapp sa ja o skratta. Sen behöver ni införskaffa en ny kaffebryggare med..
-Jaha!? På ditt rum då eller?
- Haha jaa! Jag vill ha en Tassimo!

Sen nyss kom ett annat skrattanfall när en personal från en annan avdelning slog sig ner bredvid mig då jag satt o åt min lilla clementin till mellis. Hen fråga om jag hade börjat boxas nu oxå då han såg mina sår på handen. Hen känner till mig väl o mina utbrott, sparkar o slag. ALDRIG att jag slår på någon person bara så ni vet. Men i sängen, kudden, väggar o dörrar. Som när jag har försökt sparka mig ut genom de låsta dörrarna fått spricka i foten, brutit tån mm...
Iallafall så svara ja med en klyfta clementin i mun
- Det är från tänderna.
-Från tänderna? Men dom har du ju i mun? Har de börjat växa tänder på din hand? Aehh (suck hahaha) nu går jag.. så gick hen o vi asgarva. Det va dagens hitintills roliga här på Piva.
  • 358 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229