Svarta lådan är inte svart

Postad i: Just nu..
Det är jobbigt med saker man undrar men inte får nåt svar på...frustrerande tillomed. Fast jag är nog inte ensam om det. Än mindre de anhöriga till de 150 passagerarna i flygplanet som krascha för några dagar sen.. Första rubriken löd väl som följer.

FLYGPLAN HAR KRASCHAT I ALPERNA, INGA ÖVERLEVANDE.

Tragiskt, hemskt, sorgligt, hoppas ingen led. Det är de första tankarna som far i mitt huvud. 150 oskyldiga människoliv vars identitet försvann på några sekunder. Eventuella fynd av tänder ska identifiera de döda. Hur ska dom lyckas hitta små tänder bland allt skrot o andra rester från planet som bara blev smulor? Usch, visst dom måste väl hitta nån form av DNA för att kunna dödsförklara en person men att hitta minst 150 olika tänder.. njaa låter lite som att leta efter en nål i en höstack. Den dagen nyheten kom gick man som vanligt o la sig, visst blir man berörd men det är ingen i min närhet o då kan man lättare skaka av sig det o lägga det på hyllan men ändå tänka ytterligare en olycka. Ytterligare 150 människor mindre på vår jord. Ytterligare 100-tals anhöriga som sörjer.

Det som däremot gjorde det hela ännu värre va väl igår när nyheten om att man hittat o lyssnat av "svarta lådan". Fast svarta lådan är inte svart, den är röd, gul eller orange, för att lättare kunna hittas. Den går tillomed att spåra upp till ca 6000 m under vatten med ultraljudsändare. Cool grej. Dock va väl inte informationen på de ljudfiler man fick fram lika coola.

"ANDREPILOT TROS HA STÖRTAT PLANET MEDVETET"

VA!?!?! Vad det ett terrordåd? Men hur kan man göra så!?? Frågor igen utan svar o frustrationen är ännu igen ett faktum. Dels för världen men mest för de anhöriga samt det bolag som ägde planet.
Varför gjorde han så? Hur lyckades han? Vad tänkte han(om han nu tänkte)??
Hela världen undrar VARFÖR men kommer nog aldrig få nåt svar på det. Det kan spekuleras i oändlighet men ett riktigt svar lär aldrig komma.
Jag själv undrar mest hur han lyckades.. Dom har inspelat att de 2 poloterna satt helt normalt o konvercera i ca 20 min. Sen hörs hur förstepilot ber andrepilot ta över, sedan en stol skjutas bak o en dörr slå igen. Efter det går det utför o rakt åt helvete. Man hör knackningar på dörren in till cocpit först normala för att sedan utvecklas till hårdare o hårdare slag o dunkar. Men det är inbrottssäkert pga lagen som tillkom efter 11 september då terrorister tog sig in i cocpit o "tog över" spakarna. Jättebra lag MEN inte i detta fall!! Så dubbelt.. nu måste vi göra så inga obehöriga kan ta sig in. Nemen oj nu måste vi ändra nåt igen för tydligen kan även piloter bli utlåsta o då måste dom kunna komma in. Asså hur man än vrider på det är det bara stört. Jag undrar hur andrepilot tänkte. Han kan ju inte ha planerat det i detalj innan. Han kunde ju inte veta att han skulle få tillfälle att manövrera planet. Sen undrar jag varför ta så många andras liv om man enbart själv vill dö. Om man vill begå självmord, varsegod men gör det i din ensamhet i så fall. Vem vill ta livet av sig o dö som en mördare?
Hur sörjer andrepilots anhöriga? Sörjer dom honom, en ung man som verkar ha varit en helt normal människa. Sörjer dom att dom inte visste om att han antagligen ville dö? Sörjer dom för vad han gjort?? Skämms dom inför de övriga 150 passagerarnas anhöriga som dog?

Så många frågor som aldrig kommer bli besvarade.. Kan bara summera att det är så himla sjukt att det ens kan skett. Fattar nada..

<
  • Postad i: Just nu..
  • 606 visningar
  • Nära Söderköping Ö

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229