Mina egna små knep

Bilder säger mer än ord!
Av få enkla ingredienser som man ofta har hemma blev det med visp, knådning, jäsning och lite tid och tålamod tillslut gott och hembakat bröd.

Brukar använda 1/2 paket jäst till vardera deg för att orka vispa o knåda med träsleven.
Det vart 1 lite mer grövre limpa och 3 vetebaguetter med solrosfrön.

Gyllen must? Fibrex? Välling i bröd? Japp! Ger en mustig och toutch i brödet och måste väl vara fiberrik och bra! Fibrex gör det extra saftigt.
Sen är ett knep att INTE ha i för mycket mjöl! Det är då det blir torrt och kompakt!

Låt jäsa 30 minuter och knåda sen igen???
NEEEEEJ!
Det är luften under jäsningen som är grejen. Varför då knåda ur all luft som sker under jäsning.
Låt det heller jäsa längre i bunken innan du öser degen i en form eller som jag hastigt bara delade degen i
3 bitar och snabbt och slarvigt snurrades till skruvar.
Låt jäsa igen ett litet tag innan gräddning.
Ca 175 grader varmluft sen ökar på upp till 225 sista stunden.

Okej, jag kanske får det att låta som en ren baggis och för mig har det nog blivit det.
Testa, kanske har du en riktig bagare inom dig 🤗👍

  • 86 visningar

Gillar

Kommentarer

Frökenny
Frökenny,
Så gott med hembakat bröd! 🌸💕nouw.com/frökenny
trettiofyran
trettiofyran,
Ja när man äter det sen känner man hur värt det var! Inte mycket som slår en hemgjord limpa! 😘nouw.com/trettiofyran
barbamammagratis
barbamammagratis,
Så gott med hembakat. Jag är så dålig på det.nouw.com/barbamammagratis
trettiofyran
trettiofyran,
Dålig tror jag inte! 😀 Du får prova igen! 🤗nouw.com/trettiofyran
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229