Längtar till jul!

Postad i: Just nu..
Just nu längtar jag ivrig som ett litet barn till julafton och det va fasen inte igår. 17 dagar kvar. De senaste åren har julen mest kännts krystad o påtvingad o ångestfylld. Varje julaftonskväll har jag lagt mig besviken o med en känsla av att "Jaha va de bara det, då va de roliga över" Alla förberedelser man styrt med under minst en månad avslutas o sen får man äta rester i en vecka.
Egentligen ska jag inte klaga för de beror inte på att jag inte fått umgås med nära o kära, fått julklappar eller julmat tills man storknar o de sprutar köttbullar ur öronen. Besvikelsen har mer berott på att jag inte haft råd o möjlighet att köpa julklappar som jag skulle velat, inte orkat julpyntat, inte orkat bry mig, inte mått bra helt enkelt. Inte heller har jag kunnat hantera all mat, dryck o godis. Eller all förväntan på att man ska va glad, social o ha trevligt. Ångesten har tagit över varesig jag vill eller inte.
Julbordet är ju syndigt gott. Särskilt farmors inlagda strömming o svampomeletten..
Det finns ingen broms när ett helt bord är fyllt o uppdukat med läckerheter o man kan gå bananas på allt. Sen slutar det hela med x antal toalettbesök. Spy, äta, spy,äta. Julgodiset plockas fram, spy äta, spy äta.. o så fördrivs kvällen. "Det är ju jul, då får man unna sig" ekar i skallen men det minskar inte ångesten o obehaget av all mat i sig för det.
Besviken blir jag oxå när det inte blir perfekt. Som den bild jag målat upp i huvudet.
Den perfekta julen med en fin tät gnistrande kalle anka gran, massor av klappar, snappsvisor o prata roliga minnen om jular som varit mm.
Den perfekta julen som alla strävar efter, finns den ens?

I år lägger vi prestationsångesten åt sidan. I år ska bli en jul då jag ska njuta av kvällen, ha trevligt, inte bosätta mig på toan o somna utan ångest, liggandes i en varm famn, lagom mätt o belåten o med ett leende på läpparna. Bara jag får permission. Bara jag får va med mina nära o kära. Det är e julklapp man inte kan köpa för pengar. Får jag inte permission vet jag inte vad jag gör.. då kan man snacka om besvikelse...ren jävla besvikelse.
  • Postad i: Just nu..
  • 254 visningar

Gillar

Kommentarer