Kronans droghandel

Postad i: Det som varit..
Kronans droghandel
Första gången jag hörde namnet trodde jag att det var ett skämt.. vadå droghandel?? Vad har ni bakom disken va?? Iallafall är min appodosrulle beställd dit och kommer varannan vecka. Eftersom jag har varit inlagd så länge o fått medicin på avdelningen har jag ju inte behövt ha nån appodos eller recept. Har "bantat" ner ett flertal mediciner som jag då var väldigt beroende av. Åt då 8 olika mediciner, idag äter jag 3 olika.
Hatar dom där rullarna. Det är små plastpåsar o på varje påse står mitt namn, perssonnummer, tablettens namn o styrka samt vilket klockslag man ska ta den. 8,12,17,20.. det är mina tider enligt appodosen. Tar jag den på dom klockslagen? Nee, varför ska jag ta medicin för bara för att påse det står på en påse? Håller ut o tar när jag känner att jag är i behov av det.. dock måste jag ju ta anti-deppen men den tar jag inte heller som jag ska o då har den egentligen ingen funktion..

Iallafall.. när jag vart utskriven från Piva fick jag med mig medicin så att det skulle räcka tills öppenvården kom tillbaka efter jul o nyår. Läkaren sa då att det va bäst att jag precis som i somras gick o hämta medicin på citymottagningen, så dom såg att ja levde.. Hon fråga även om min appodos, om jag ville ha det igen.
-Nej tack, då kommer ja bara få springa fram o tillbaka till apoteket o city för istället för att ha allt hemma.
- Pga dina intoxer törs jag inte det, sa läkaren. Om dosrullen kommer till citymottagningen då,kan du hämta din.medicin där då?
-Åhh suck..mm, jaa får väl göra det. Bra det inte blir samma fail som i somras.. Då jag efter capio fick hämta medicin 3 dagar i veckan, sedan 2 o efter ytterligare några veckor när dom säkert ansåg att jag skötte min medicinering bra räckte det med att jag kom dit o fyllde på min dosett 1 gång i veckan.
Haha just det det va ju så "roligt" med.. eller roligt o rolig.. tjänstefel men orkade inte bry mig. En SsK(Sjuksköterska) som skulle dela min dosett va så sölig o visste inget om nåt typ.. fattar inte ens vad han gjorde där. Han tog fram en stor plastkorg med all min medicin, öppna dosetten o började lägga i o räkna, morgon, lunch, middag, kväll..jag stod o titta på o flika in när det vart fel. När det blev fel fick han ta nån sked o peta med..jag sucka.. fan vilken tid de ska ta...
- Det går fortare om ja får göra det själv höhö.. sa ja lite skämtsamt men han sa inte nej så jag började dela..Efter det så fortsatte jag dela några veckor tills han gick på semester..
Det dom inte visste var att dom hade glömt att pausa min appodos. Så varannan vecka hämta jag ut en appodosrulle + den medicin jag fick i dosetten. Bra koll.. Jag sa inget om det för jag var nöjd. Det går inte beskriva men jag känner mig alltid så försäkrad på nåt sätt när jag vet att jag har massa tabletter. Som en livlina, en tröst, ett sätt att fly för en stund o inte minst som ett missbruk. Tablettmissbruk. Inga höga doser, inte för mig iallafall. En personal på 26:an sa att om han skulle få min dagsranson av medicin skulle han sova i en vecka haha :P
Precis som jag bunkrar mat bunkrar jag medicin. Skiter oftast i att ta den under dagen utan tar allt på kvällen istället för då vet jag att dom gör nytta o inte spolas ner i toan.

Iallafall fick jag en uppdaterad appodos o den skulle skickas till city så jag inte skulle behöva gå till apoteket. Tror ni det blev så eller? Nae.. nu kommer rullen till satans droghandel. Fick ett sms av city att jag skulle gå dit o skulle hämta den o komma o lämna den på mottagningen.. Kom till droghandeln o tog en lapp, det blev min tur o jag la fram mitt leg.
"HÄMTAS AV PERSONAL" står det tydligen med röd text på apotekets skärm. Hon bakom disken tvekade.. jag visa henne sms:et o då gick hon med på det ändå
Varje gång jag betalat o gått därifrån är jag nöjd. Nu överlever jag några dagar till. Fetglöm att ja tänker lämna in den på city när ja kan ha allt för mig själv...

Gillar

Kommentarer