Det ÄR jobbigt

Postad i: Just nu..
Först ställa sig på den där skitmackapären som visar i siffror hur mycket man är värd. Fast skalan räknas åt fel håll.. Idag va de ingen kommentar. Orka inte bry mig. Jävla siffror. Jävla våg. Skit i dom.
Bet ihop o klädde på mig igen. In i hissen o upp några våningar till köket där kastrull, decilitermått o rågflingor stod framplockat så att jag får koka den själv. 1 dl gryn ska det vara. Idag ville jag inte ta 1 dl gryn. Undra om dom ser om ja tar mindre? Nej Sanna! Ska det va så ska det va. Ska ja sitta o åka fram o tillbaka för o fuska? NEJ. Viftade bort tanken. Sen gick det trögt. Gröten gick ner med en tillsägelse från MW.
- Fröken ät din gröt nu.
- Mm..
Mackan tog en halvtimme att äta. Sista halvan av mackan satt jag länge o stirra på o försökte förmå mig att greppa den o ta en tugga men stod inte ens ut med tanken att hålla den i min hand.
- Nu har du bara en liten mackbit kvar Sanna.
-Mm...
När mackan va uppäten vart jag paralycerad. Blicken fastna på den tomma assietten.
- Dags att börja runda av, sa MW.
Då kom tårarna som ett vattenfall i amazonas regnskog.
-Jag orkar inte. Jag vill inte bo i Östergötland.
Tårarna rann o de kändes så jävla skönt. Vet inte när ja grät sist. Känner mig helt tom o känslolös. Ledsen va jag med för mamma ringde o va lite sur på mig för att jag gick ner till bussen imorse.. Skyllde på att ja inte orka skrapa rutorna. Bra ursäkt haha..Orkar inte skrapa is på 6 bilrutor men gå 3km de går bra.
-Klarar du dig nu då? Vart ska du?
-Vet inte.. får väl ta nån buss, snyfta jag.
- Kom vi går in här o pratar lite. Dietisten o jag gick in i vågrummet igen.
-Sanna du är så envis. Du är nog den envisaste patienten jag träffat. Under hela hösten har jag tänkt på dig o din kropp. Din kropp håller på o lägga ner o gå i konkurs men ändå kunde samla ihop dom sista krafterna o rymma. Resa dig upp ur rullstolen o springa ifrån dom som skulle vakta dig. Du har en enorm styrka. Så du kan. Vi måste hitta nåt som motiverar dig bara.
- Jag orkar inte va sjuk men törs inte bli frisk.
- Du måste utsätta dig för ångesten o inte lyssna på den.
- Jag vet..
Fick lite papper,torka tårarna o snöt mig.
- Vi ses imorgon, tänk lite på vad du vill o vad du kan förändra.
S krama om mig o jag samla ihop mig o gick.
Vad vill jag? Vad kan jag förändra? Allt. Inget? Upp till mig att avgöra. Hatar det där vägskälet.. ska ha gå höger eller vänster? Eh stannar i mitten sålänge... typ. Bajs.
  • Postad i: Just nu..
  • 450 visningar
  • Nära Söderköping

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229