Bortglömd maräng tårta

Postad i: Tips, Mat & Bak

Hade så mycket äggvitor över som jag tyckte var synd att kasta. Orkade inte stå och passa ugnen i över 1 h på låg värme för vanliga maränger. Googla och fick fram detta recept som är så fånigt lätt att man undrar varför man inte sett eller hört det tidigare .

Perfekt tårtbotten att göra dagen innan då man ska "glömma bort" den i MINST 4 timmar, helst längre.

5 äggvitor
3.5 dl socker
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd/kokos till en form med löstagbar kant.

Värm ugnen till 250 grader varmluft. Smörj och bröa formen.
Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda socker, bakpulver och salt och vispa sakta ner det i äggvitan.
Häll det i formen och ställ in i ugnen och stäng av den.
Sen är det bara glömma bort den i ninst 4 timmar helst längre.

Mörkt att den blir bättre om den får stå över natten. 

Resultatet... Mums! Blir den riktigt bra blir konsistensen inåt mitten nästan som fluffig mums mums konsistens.Sen kan man garnera den med grödde och bär eller vad man vill!Vi gjorde hallonmousse och fyllde den med första gången.
Då det blir en del äggulor över kan man oxå göra egen vaniljkräm att ha till.

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det ser otroligt gott ut😃👍nouw.com/enitalienareisverige
WhatItFeelsLike
WhatItFeelsLike,
Ser riktigt god ut 😍nouw.com/whatitfeelslike
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229