Att stå bredvid o titta på..

Postad i: Det som varit..
Jag vet o förstår att det måste vara hur jobbigt som helst att vara anhörig, när o kär en person med en ätstörning. Personen man en gång kände har blivit som besatt av en demon. Gör obegripliga saker o dödar sakta sig själv.

Hon har ångest. Ångest över något som man måste ha. Hon tror hon har kontroll men alla ser att kontrollen har gått över styr. Allt känns hopplöst. Varför kan hon inte bara lyssna? Snälla kom tillbaka. Du som va så fin. Du söta flicka, som grannen som för några år sedan dog, skulle sitta o hålla vakt på för att hon va så söt att han ville skjuta ner alla killar som skulle springa efter henne när hon va 15.
Hon.
Vart tog den söta lilla flickan vägen, ingen som vet, ingen som vet.. tra la la..

Jag vet.. hon finns därinne. Vissa dagar mindre synlig bara. Hon som är besatt av en demon i sig kan vissa dagar känna sig lugn. Inget farligt kommer hända. Vad är det värsta som skulle kunna hända? Varken demonen eller ångesten kan döda dig. Det är inte rimligt.

Ingen har nånsin dött av ångest trots plågsamma skrik i kudden, tårar som sprutar, dumma ord som haglar, saker man haft sönder. Allt hat o självplågeri. Inget av det har ännu dödat.

-Att du dör om du inte äter är mer sannorlikt än att dö av ångest..
-Jag veeeeet!
-Men gör det då!?
-Jaaa jag ska...sluta tjata.. lämna mig ifred!
-Det kan vi inte för då dör du..
-Va bra.. jag vill inte leva iallafall.
Demonens röst pratar. När man minst anar viskar han saker man inte förstår sig på..

Er mina nära o kära, ni som vänt ut och in på er, slitit er i håret o skrikit på mig av förtvivlan o hopplöshet. Jag vet att jag inte visar det på de bästa sättet men jag älskar er.

-Jag älskar dig, säger farmor efter ett långt telefonsamtal.
-Jag älskar dig oxå.
Jag hör snyftningar...
-Det gör du ju inte för du tar inte hand om dig...
Farmors ord ekar fortfarande i mitt huvud trots att det samtalet ägde rum för flera år sen...
Jag älskar dig.. det vet du.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229