Shopping, Kärlek, Resa

I fredags åkte jag till Stockholm och besökte Edit! Hon har nyligen fyllt år och jag ville egentligen överraska henne, men jag vågade helt enkelt inte åka utan att förvarna henne.
Vi firade henne lite med tacomiddag och sen hade jag två presenter med mig som hon fick öppna! Som tur var hade jag valt helt rätt och hon blev jätteglad, jag hade köpt två stycken Ernst vaser i olika storlekar. Blev lite avis själv på mina fina "gåvor".
På lördagen hade vi tänkt oss att gå ut och ta en öl någonstans, men ingen av oss orkade. Så det blev en mysig filmkväll istället!

Under lördagen och även en stund på söndagen var vi faktiskt ute och shoppade! Det här med mindre shopping det här året har ju inte gått jättebra...
Här är allt jag köpte under Stockholms visiten!

Blev hur glad som helst när jag hittade denna lilla rosa Le Creuset gryta! Har länge velat ha en rosa men den har inte funnits i butik någonstans, så jag vart helt enkelt skitglad när jag hittade den!! Plus att det var halva priset på, alltså va!

Innan jag drog hem till Linköping hann jag träffa bästa Karoline och ta en fika, tiden gick fett fort och plötsligt var vi tvungna att gå till tåget! Hela helgen gick super snabbt och de var sjukt kul att få träffa min Edit igen!

Puss och hej!❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mat

I lördags gjorde jag och Pontus super mycket gnocchi, verkligen super mycket! Vi gjorde sötpotatis gnocchi som också är vegansk (superbra!!) och till det hade vi en spenatsås med svamp i!
Vi gjorde gnocchin på 2 stycken stora sötpotatisar och ca 14-16 dl mjöl, men om man bara vill ha gnocchi till en kväll skulle jag säga att en halv räcker till två pers eller mer. Det beror på hur mycket man äter såklart!

Så vi har alltså massor av gnocchi i kylen nu, men de är rätt så najs och känns lyxigt på något sätt.

Det vi gjorde var helt enkelt att koka sötpotatisen tills det att den blivit mjuk, mossa den och sedan tillsätta mjölet i omgångar. Sedan rullade vi ut dem till långa rullar och delade till små kuber. Det är viktigt att ha en plats där man lägger dem och att det finns mycket mjöl tillhands märkte vi! När man gjort klart det använder man en gaffel eller något liknande och trycker gnocchin ganska hårt, och sedan drar av gaffeln. Om ni förstår vad jag menar. Nu är det bara att koka gnocchin tills det att de flyter, ta lite i taget så att vattnet inte slutar koka!

Överlag blev jag väldigt nöjd med gnocchin. Det var ju trots allt första gången!

Puss och hej ha en bra måndag!❤

Likes

Comments

Bakning

Under förmiddagen så bestämde jag mig för att baka bullar, och ja de blev fantastiska! Jag kommer dela med mig av receptet som jag använde här nedanför på vetedegen och remoncen såklart.

Till vetedegen behöver du:

30g jäst
250g mjölk
570g mjöl
90g strösocker
3g salt
5g malen kardemumma
55g (1st) ägg
110g smör

Börja med att värma mjölken tills det att den blir ljummen. Smula ned jästen i en bunke och häll över den ljumna mjölken, tillsätt även ägget. Kolla så att jästen löser sig i mjölken. Väg upp resterande och ha i allt i samma bunke, kör på lägsta hastighet tills det att degen gått ihop, öka hastigheten och ha i smöret i etapper. Kör degen i 10 minuter.

När degen har gått sina 10 minuter kollar du glutentrådarna i degen, det kan du göra genom att känna hur elastisk degen är. Låt degen jäsa i 20 minuter, kavla sedan ut och bre på din remonce och forma till dina bullar. Låt de jäsa i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 190°C och grädda bullarna i 9-11 minuter.

Min nya kavel!!!

Till min remonce behöver du:

100g saltade rostade jordnötter
200g smör
240g muscovadosocker
10g maizena
10g kanel

Börja med att dela smöret i mindre bitar och ha i muscovadosockret, kör med vinge tills smöret och sockret gått ihop. Mixa jordnötterna och häll i dem i bunken Ha i resterande ingredienser och kör tills det blir en "len" massa. Ställ inte in i kylen!

Så här blev mina färdiga bullar!

Puss och hej! ❤

Likes

Comments

Äntligen är denna vecka över! Helt sjukt vad skönt att det äntligen är fredag, jag har bara gott och längtat till helgen. Det har varit sjukt körit på jobbet och jag har varit allmänt trött...

Det som har varit bra den här veckan är att jag har beställt min julklapp som jag fått av jobbet, jag har äntligen beställt en ny kavel haha "äntligen" och köpt lite nya underkläder.. Allt vad som handlar om att köpa och att få haha mmm, nej men jag är bara sjukt trött just nu och de ska bli så skönt att bara få sova ut och göra lite vad man vill. Jag hade tänkt att jag skulle träna lite nu i helgen, eftersom jag varit sjukt dålig på de nu ett tag. Väldigt dålig.

Som vanligt har jag lagat ganska mycket mat nu i veckan, en vegetarisk lasagne med en fantastisk god sallad till som jag pratade om i förra inlägget, en currygryta med butternut pumpa i som bas och idag lagade jag en pad thai med massa grönsaker i!

Det som också är bra är att jag äntligen(!!!) har fått en tid för magnetröntgen, så att jag kan gå vidare i mitt liv. Om ni förstår vad jag menar.
Jag har haft problem med mitt knä sen 3 år tillbaka ungefär. Det har inte känts som att jag blivit tagen på allvar av vården, de tog aldrig riktigt reda på vad det faktiskt var för fel. Att det faktiskt var något allvarligt. Hon som pratade med mig om knät sa att jag ändå inte skulle göra övningarna... så jag fick inga. Och att jag inte idag kan göra saker för att jag är rädd att det ska hända något. Att jag inte kan göra saker som jag vill kunna göra.
De är inte det att "wow vad synd det är om mig", jag vill bara kunna lita på min egen kropp och att jag inte helt plötsligt ramlar ner för en trottoarkant för att jag inte tänkte på mitt knä. Ja det har hänt... Det var inte så att jag trillade, utan jag ramlade verkligen pladask ned på marken...

Så det ska bli väldigt skönt att få ett avslut på det hela och en ny början!

Puss och hej, ha en jävligt bra helg!❤

Likes

Comments

Allmänt

Ibland känner jag att jag bara slösar med tiden, att jag bara inte gör någonting alls. Och att det finns så otroligt mycket som jag skulle kunna göra med den! Men det är som att jag får ett bakslag och istället gör inget... Och när jag faktiskt gör saker så är jag glad efteråt, att jag gjort så mycket jag kunnat ut av dagen.
De är svårt de där med tiden, den bara försvinner. Och så helt plötsligt var man på jobbet igen, aaa...

Men i helgen kände jag mig faktiskt riktigt produktiv! Vi rensade nere i förrådet och sorterade vad som skulle slängas och inte, jag har rensat ut gamla underkläder, sorterat lite i skafferiet, bakat bröd, tagit mig tid att laga riktigt god mat, bakat brownies och varit ute på stan och käkat mat. För mig är det en produktiv helg, ja jag har iallafall gjort mer än att kolla på film och suttit vid datorn vilket är ett stort plus för mig!

Ikväll ska jag laga vegetarisk lasagne och göra en sallad till, puss och hej ha en trevlig måndag!❤

Likes

Comments

Mat

Jäklar vad jag älskar att laga god mat alltså, jag blir aldrig riktigt nöjd om det inte är ten out of ten och igår tyckte jag att jag lyckades! Jag lagade en butternut pumpa sås med smak av äpple, dragon och rosmarin till det tagliatelle och vitlökskrutonger, mm de va gott...
Till förrätt åt vi en toast skagen som också var väldigt god och till efterrätt blev det varsin irish coffee som Pontus gjorde!

I fredags så var vi ute på stan och åt och tog några bira tillsammans med Pontus kompisar, vi åt på en indisk restaurang som hette Yogi. Maten var sjukt god men min mage var inte alls glad på mig igår alltså... Kändes som att min mage var dubbelt så stor som vanligt för att den va så jävla uppblåst! Indisk mat + öl, ingen bra idé för min del... Men det var sjukt värt hahah!

Puss och hej!❤

Likes

Comments

Mat

Den här veckan har varit en lång vecka, jag har varit väldigt förkyld och undrat varje dag hur jag skulle ta mig till jobbet. Men till jobbet och hem har jag kommit varje dag. Äntligen får man ta det lugnt och bara chilla i några dar.

Igår så var det premiär för oss att prova vårat nya våffeljärn! Våfflorna blev sjukt bra och goda! Jag gjord inte "vanliga" våfflor utan en smet med spenat i så att de skulle bli lite matigare.
Jag toppade dem med gräddfil, rödlök, lime, avokado, tomat, halloumi basilika och ruccola! Självklart kan man lägga på vadsomhelst... men jag valde detta.

Idag ska jag och Pontus åka till Ikea, jag tror vi ska planera köket och se vad dom har för lösning till oss. Men ingenting är säkert än, först måste vi fortfarande bli klara med hallen!

Puss och hej, ha en bra helg! ❤

Likes

Comments

Det här med att sminka sig alltså... till vardags brukar jag aldrig sminka mig helt, utan oftast så fixar jag bara ögonbryn och läppar eller ingenting alls. Så i fredags när jag satt på bussen kände jag mig nästan utspökad och det kändes som att alla kollade på mig... såklart gjorde de inte det men så kändes det. Innan jag drog så sminkade jag mig då och satt upp håret i två bollar, som jag kallar det. Och då när jag brukar ha bollarna så frågar jag alltid Pontus "Ser mina bollar bra ut idag". Till först så syns panik i Pontus ögon som sen blir ett leende haha.

Såå tillbaka till i fredags, jag skulle alltså ut på AW med jobbet och det var därför jag hade fixat mig lite extra! På after worken tog jag en toast skagen som var väldigt god och några glas vin och det var mycket trevligt!. Det blev då inte så sent, men det hade jag i föraning. Det var rätt skönt också, så att man fick komma hem och mysa ner sig i sängen!

Här är en fett cool tavla som hängde på restaurangen, super cool! Älskar Pulp Fiction....

Igår lördag var jag faktiskt också ute, som hör ovanligheten till. Då var det både jag och Pontus som gick ut med hans kompisar och det var väldigt roligt att hänga med dem lite! Först hängde vi lite här och tog några irish, åt lite pizza och sen drog vi ner till stan då.

Idag ska vi iväg och försöka hitta en hatthylla som passar till hallen och några ny blommor för att fräscha upp lite här hemma! Vi får se hur det går.
Puss och hej!❤

Likes

Comments

Mat

Imorgon börjar jobbet igen efter tre veckors ledighet! Det känns som det gått väldigt lång tid när det inte ens har gått en månad... Men jag tror att det känns så långt eftersom jag gjort väldigt lite på dagarna och de har fått gå långsamt. Och såklart för att jag har varit ledig på Gotland (vilket jag nästan aldrig är), det har varit jättekul att komma hem igen. Faktiskt. Jag har varit ute och festat än del, hängt med familjen och gjort i ordning mycket för nyår.
Vi firade både julafton och nyår på Gotland vilket var skönt och kul!
Jag fick massor av fina julklappar, en underbart snygg Ernst mortel, ett dubbelvåffeljärn och en superfin Instax mini 9 kamera i färgen flamingo. Ni kan ju bara gissa vilken färg den har!

Igår lagade jag fooled pork med coleslaw och picklad rödlök till de hade vi tomat, zucchini, ost och ruccola. Älskar ruccola!
Den här gången lagade jag den med en burk young green jackfruit, två rödlökar och ett äpple med och jag la även till en halv tesked av nejlika och samma mängd ingefära! Det blev ännu bättre än förra gången tycker jag.

Jävlar vad gott det va!
Puss och hej ha de gött! ❤

Likes

Comments

Mat, Shopping

Det här året ska bli ett jävligt bra år har jag bestämt mig för! Jag ska inte skjuta upp allting utan ta tag i saker på en gång.
Med det menar jag att jag inte ska förhasta mig i saker... Jag ska bli bättre på att tänka "behöver jag verkligen det här", innan jag köper grejer. Inte bli "arg" över små saker, helt enkelt försöka va en positivare människa. Och till sist, så ska jag ha jävligt kul också!


På tal om att köpa grejer, så har jag faktiskt köpt min första sak det här året. Och det var en sån där grej som jag aldrig riktigt tagit tag i. Nästan året runt är jag väldigt torr i ansiktet, jag har aldrig riktigt tänkt på att lösa det problemet utan helt enkelt levt med det. Det som jag har köpt är två krämer, en dagkräm och en nattkräm som jag tänker börja använda. Med de krämerna fick man även en cleansing water, vilket jag inte tackar nej till hehe. Och som ni ser på bilden köpte jag även två Eos läppbalsam för min läppar är näst intill ständigt torra. Toppen va!

Igår lagade jag lax toppad med chili, lime och purjolök till de hade jag gjort en vitvinssås med fänkål och rostade betor. Och ja de blev as gott! Blev så nöjd med såsen och laxen. Allting bara gifte sig i munnen! Till de drack vi ett alkoholfritt sparkling wine som också passade väldigt bra till!
Jag tycker de så kul när allting bara hör ihop på något sätt.

Det var faktiskt det första "köttet" som vi ätit sen vi kommit hem. Både jag och Pontus försöker att tänka på hur mycket kött vi egentligen äter. De vi ska försöka göra är att endast äta kött en gång per vecka, alltså max. Sen kan det ju också bli så att vi inte äter något kött alls någon vecka. Men jag tycker att det är ett bra mål! Vi måste försöka dra ner på vårt köttätande, det är inte bra för oss eller för vår jord.
Men om man nu vill göra något, så kan man försöka börja med att iallafall ha en köttfri dag i veckan som ett mål.


Puss och hej, nu kör vi igen!❤

Likes

Comments