Stay Positive

Morning peeps! Hoppas allt är kalasbra med er?! Jag vet inte riktigt vad det är men har upptäckt att det är sååå många av mina nära & kära, men framförallt runt omkring mig som har kommit in i en riktig "depp-period". Den positiva andan & motivationen är verkligen putts väck?! & jag tycker verkligen att det är så himla tråkigt då jag själv gått & blivit en alltmer positiv person. Har gjort mig av med allt som gör att jag mår dåligt & försöker verkligen att alltid vara så positiv & framåt som möjligt. Jag tänkte därför dela med mig av mina tips & hur jag ändrat på min vardag för att må bättre!

#1 Bort med allt negativt 

Vi är så himla dåliga på det här med att stanna upp & ta oss tid att reflektera kring saker, speciellt våra vanor & rutiner i vardagen eftersom allt bara går på rullning. Men om man ska jobba på det här med att må bättre & känna motivation till saker & ting måste det ske en förändring. Om du känner dig trött, ingen motivation till nånting & med andra ord allmänt less så är det ju någonting som uppenbarligen inte är bra i ditt liv?!
Sätt dig ner & fundera på vad det är som du inte trivs med, kanske är det något som gör dig nedstämd, irriterad eller bara allmänt obekväm. Det finns så otroligt många negativa personer & det är så lätt att hamna i det. Se till att bara vara med de människorna som gör dig glad & som får dig att må bra, du kommer inte bli ett dugg gladare av kompisen som alltid klagar eller hon som aldrig vill hitta på något.

#2 Sluta stressa

Det här är något jag verkligen jobbar hårt med, jag är en sån person som alltid är i sista minuten vilket gör att jag aldrig kan känna mig riktigt avslappnad. Du kommer aldrig kunna vara bekväm med situationen att komma sent & alltid behöva ursäkta dig själv. Be prepared är bästa tipset! Som jag tidigare nämnt är jag ett riktigt kontrollfreak & här på jobbet kallar dom mig strukturfascist haha. Med andra ord vill jag ha 100% koll på allting, & en av många saker jag vill ha koll på är min kalender. Eftersom jag älskar att hålla mig sysselsatt gäller det också att planera dagarna så att man hinner med allt roligt. Är du som jag en morgontrött person så har jag några toppentips!
  •  Lägg fram outfiten & allt du behöver ha med dig dagen innan, detta sparar otroligt mycket tid för mig! Jag har alltid beslutsångest när jag ska klä på mig på morgonen, därför är det hur smart som helst att lägga fram kläderna dagen innan. Jag planerar HELA outfiten, från topp till tå för att slippa de där 20 minuterna som går åt att bara välja kläder?! 
  • Om du är en riktig sjusovare & verkligen behöver de där extraminuterna i sängen? Ja absolut ska du få unna dig dom men se då till att sätta klockan 10-15 minuter innan du egentligen behöver gå upp, på så sätt behöver du inte känna dig stressad över att du legat kvar!
  • Frukost i farten, Ja jag har absolut inte tid att sitta vid frukostbordet i lugn & ro & käka frukost, även om jag önskar att jag vore det. Så jag har alltid med mig någon typ av frukost som jag äter i bilen, eftersom jag pendlar så tar det ca 1 timme till jobbet. Då är det jätteskönt att käka en frukt/macka & en kopp te i termosmuggen. Även om man inte är en frukostälskare så behöver man verkligen energin för att orka enda fram till lunch. 

#3 Kost & Sömn

Det här en punkt som många, inte minst jag slarvar som bara den med! Äter & sover man bra mår man också 10 gånger bättre! Har du som jag svårt för att äta av olika anledningar är det som jag sagt tidigare bra att planera dagen. Ät hellre lite men ofta, ha med dig någon drickyoghurt eller frukt i väskan så att du inte ens kan tillåta dig själv att slarva. Tänk också på att varva ner innan du ska sova, skapa en rutin för det. Vi är så himla olika men många av oss ligger i sängen med mobilen enda tills vi ska sova & tror att det ska vara jättelätt när det väl blir dags. Ändå ligger man där med irriterade ögon & inte kan slappna av. Det här är också något jag jobbar på, somnar alltid med tvn på till exempel vilket inte alls är något bra. Men det blir det ändring på i samband med flytten!

#4 Sluta jämför dig med andra & se inget som ett hinder

Många av oss gör det här dagligen, vi vill hela tiden bli bättre, snyggare osv & jämför oss då med andra. Vilket är helt idiotiskt enligt mig! Självklart kan man sträva efter ett ideal eller en framgång men du kan inte jämföra dig med någon annan hela tiden. Nog kan det låta ego men jag tycker absolut att fokuset ska ligga på dig själv, vad vill du uppnå? Se då till att det också inträffar! Man kan inte gå & drömma men ha tankarna att "det kommer ändå inte bli något". Självklart kan allt hända om man bara vill det tillräckligt mycket! Jag tror verkligen på attraktionslagen, att om du tänker på något tillräckligt mycket & visualiserar det så kommer det också att hända. Men jag tror också mycket på att om vi tänker tillräckligt mycket på något man vill ha eller göra så går man också omedvetet "in i det". Jag tänkte göra ett inlägg om "Law of attraction" i nästa vecka för att förklara lite ner hur det funkar & hur det fått mig att bli både motiverad & förändrad till det bättre!

/Emma

Gillar

Kommentarer