Ett av mina största misstag

Jag brukar ju inte ge så mycket beauty-tips här på bloggen eftersom jag själv inte för det första är bra/utbildad inom detta & för att jag inte heller är så påläst på make-up. MEN en sak har jag fått erfara på egen hand, jag har under en längre tid gjort fransförlängning, HEMMA. Superbra tänkte jag, kostar knappt nånting & hur svårt ska det va?! Dessutom blev det ju riktigt bra, till en början.

Jag har otroligt känsliga ögon & kan därför inte använda mascara, jag har testat många olika märken men mina ögon reagerar ofta & blir både svidiga & kliar som bara den. SÅ mina alternativ var ju antingen att sluta sminka ögonen vilket jag vääägrade eller börja med fransförlängning. Men att göra fransförlängning hos en professionell salong kostar ju en del, & det tar dessutom lång tid att sätta dit fransarna. Med mitt fullspäckade schema & tålamod kände jag bara att det måste finnas ett smidigare sätt. Först började jag med att sätta "vanliga" lösfransar, ni vet de man vanligtvis har till fest som sätter alla fransar på plats på en gång & som man tar bort efter varje dag. Superfint men lite meckigt att sätta dit & dessutom tidskrävande att göra det varje dag... Tålamodet igen.

Googlade runt lite & hittade massor med olika klipp & recensioner på hur man kunde göra fransförlängning hemma för bara ett par hundra & som dessutom sitter 3 veckor. HUR BRA tänkte jag igen. Så jag testade på det här, så fort en lösfrans lossnade (vilket hände ganska ofta då jag rör mig när jag sover) limmade jag på en ny. Med andra ord tog jag aldrig bort de helt... Vilket resulterade i Mycket lim på mina egna fransar & i början reflekterade jag inte ens över att mina egna fransar ofta följde med den som lossnade. Jag suckade bara åt att lösfransen hade lossnat så jag fick sätta dit en ny.. Tills mina ögon reagerade på allt lim & jag var tvungen att vila från fransarna ett tag, väntade ut tills alla lösfransar släppt helt & blev då helt förskräckt av synen. Jag hade ju inte tappat bara "ett par av mina egna fransar" Utan det gapade nu tomt på flera olika ställen i min fransrad?!

Detta var under helgen så jag lät mina ögon vila helt från smink ett par dagar innan jag återigen började med att använda hela fransar som jag gör än idag. Så mitt tips till alla er som håller på med eller har tankar på att börja med fransförlängning hemma genom trebensfransar, ursäkta språket men GE FAN I DET! Det är sååå inte värt det & tids nog kommer ni att märka hur era fransar inte ens existerar till slut. Visst det kan vara superfint för en stund & vara skitsnyggt men tids nog straffar det en bara!! Så lägg de där extra hundralapparna i månaden på att fixa fransarna på en professionell salong, använd mascara eller som jag använd vanliga lösfransar. Men se då till att vara noga att använda ett bra lim som inte riskerar att skada ögonen eller dina egna fransar om du råkar limma helt fel & var noga med att ta bort de på nätterna & tvätta rent ögonen & fransarna!!

/Emma

Gillar

Kommentarer