Genom att arbeta som voluntär i utlandet lär du dig mycket om världen och om dig själv. Det är otroligt givande och du kommer garanterat växa under din resa. Det finns många olika sätt att hjälpa till på, hitta vad som passar dig!


Voluntärarbete - gatubarn

Hos lokala organisationer i bland annat Bolivien och Ecuador kan du hjälpa till att förbättra förhållandena för gatubarn. Över 100 miljoner barn lever och arbetar på gator i världens huvudstäder. Självklarheter för oss som läkarvård, ett tryggt hem eller utbildning finns inte på kartan för dom.

Som voluntär är du en extra hand där det behövs, som att undervisa, göra aktiviteter eller mer praktiska ändamål.

Läs mer på https://www.globalcontact.se/volontararbete/gatubarn

Voluntärarbete - kvinnor

Kvinnor i U-länder blir ofta diskriminerade och är minst utbildade. Trots det anser många utvecklingsorganistioner att kvinnorna är vägen fram för frihet och ekonomisk framgång. Det är även dom som håller ihop familjerna och prioriterar barnens utbildning.

Läs mer på https://www.globalcontact.se/volontararbete/kvinnor

Voluntärarbete - djur

Detta är perfekt för djurälskare. Du får hjälpa utrotningshotade djur världen över, och lära skadade djur att klara sig själva i naturen igen där de hör hemma!

Läs mer på https://www.globalcontact.se/volontararbete/djur

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här får du 3 tips på hur du får så lågt pris som möjligt när du bokar din resa, så att du kan lägga dina pengar på något roligt!

1. Det finns flera sidor som jämför samma hotell och flyg mellan olika sidor, och visar dig dom olika priserna. På Momondo får du enkelt en översikt över vad olika flygbolag och bokningsajter har att erbjuda.


2. Om du studerar finns det mängder utav studentrabatter att utnyttja. Kolla in vad du kan få för erbjudande på bland annat Mecenat eller Studentkortet.

3. När du har bestämt dig för vilken sida du ska boka din resa genom, gå in på Bonusway och kolla om sidan finns med på deras lista. Om man går in på sidan via bonusway så får du en viss procent av beloppet rakt in på ditt bankonto igen!

Lycka till! 

Likes

Comments

Grönalund

På Djurgården ligger Gröna Lund – en magisk värld där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor, upp blir ner och ner blir upp.

Gröna Lund är fyllt av attraktioner för såväl stora som små, rädda som modiga. Det finns 5-kampsspel för starka och svaga, lotterier, dans, shower, barnunderhållning och konserter.

Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för hela familjen.

Ett 60-tal artister kommer att spela på Stora och Lilla Scen i sommar, från utländska storheter till svenska storfavoriter.

För mer information, kolla in deras hemsida

Källa: http://www.gronalund.com/sv/Liseberg

I Nordens största nöjespark är mycket på låtsas men upplevelserna på riktigt. Här väntar allt från härligt magkittlande attraktioner, musik och dans till gastkramande Halloween-firande samt miljoner juleljus och mysig stämning under Jul på Liseberg.

hemsidan hittar du mer information om dom olika attraktionerna, priser och öppettider.

källa: www.liseberg.se

Skara sommarland

Välkommen till Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark med tivoli och gokart. I vår vattenpark finns ett av Sveriges största vattenland med äventyrsbad, vattenrutschkanor och flera poolområden. I vårt tivoli finns allt från lugnare karuseller till fartfyllda attraktioner och berg- och dalbanor. Campingen, som ligger alldeles intill nöjesparken, har 300 stugor, några lägenheter och 500 campingplatser.

Mer information hittar du på hemsidan

Källa: https://www.sommarland.se/

Likes

Comments