åkaaaaaaa pendeltåg

Som lovat,

Här kommer mina bästa tips för Interrail, (som just nu (EJ sponsrat) har 15% på supermånga av sina biljetter!).

1) SOV på tåget.

Du slipper betala för hotell, vilket är det klart dyraste på hela resan. Men man (de flesta) klarar inte HUR många nätter som helst på tåget, så kom ihåg att planera in några nätter när du unnar dig hotell eller vandrarhem.
(Glöm inte att packa kudde).


2) Planera din resa i förväg.
På Interrail betalar du inte för hur många länder du vill besöka utan hur många dagar du kommer resa. Tillexempel fem resedagar inom 15 dagar eller 15 dagar inom en månad. Så, om du planerar hur många dagar du faktiskt vill spendera på tåget och hur många dagar du tänkt vara på resande fot kan du spara asmycket pengar! Du kanske bara vill åka tåg i fem dagar, men spendera jättemycket tid i varje land, då kanske sju dagars resa inom en månad passar dig bättre än en biljett med fritt resande inom en månad.


3) "Airbnb" och hostell!
Jag och min kompis bodde typ aldrig på hotell i Europa, fetdyrt.
Vill du boka boende innan du åker, "Airbnb" - billigt och bra för planeraren. Glöm inte att kolla kommentarer och recensioner på den ni ska stanna hos! Tusen gånger bättre att vara på den säkra sidan. Jag, personligen, skulle heller aldrig prova "Airbnb" om jag reste själv. Jag kanske är överdrivet orolig, men "better safe than sorry" så att säga.

Vill du åka ospecificerat, hostell! I Europa finns det sjukt mycket hostell och det är så sjukt värt! Det är billigt, (oftast) rent och tryggt! Dessutom finns det ofta platser att boka i sista minuten.
Och skulle det första vara fullt har säkert det andra, eller det tredje alternativet plats för er! ;) (Hostell i Amsterdam för 100kr per natt!) (Hostell i Berlin för drygt 100kr per natt!)
Men men hostell får ni räkna med att bo i samma rum som andra, alternativt betala lite mer och få ett eget rum. MEN ATT dela rum är så himla kul och mysigt! Man träffar såå mycket människor.


4) ÄT inte på restaurang. (haha).
Jag älskarrrrrrr ju att äta ute och även om det är typ 50% av min resa kan det behöva prioriteras. Man får äta ute, men inte alltid. (eller ni får ju göra som ni vill... men ni fattar😁).

Så många gånger som jag och min kompis köpte massa mat i mataffären och sen åt det på typ en parkbänk eller i sängen innan vi gick till baren. Många av hostellen har kylar, så om ni ska stanna mer än en dag är detta ett bra alternativ!

5) Ha en liten väska.
Så har ni inte ens plats att shoppa! haha.


6) OROA dig inte!
(inget budgettips)
men så många som jag har pratat med är fett rädda för att åka själva men jag säger tvärtom! Var rädda om er. Gör inget riskabelt. osv osv osv men åk själva!!

NI KOMMER träffa så jävla roliga människor på vägen, och även om ni åker själva så kommer ni har det sååååååå kul!


Frågor på det? nääääää glasklart va. nu är det ba att åka.

❤❤
Gillar

Kommentarer