*detta är i samarbete med www.vesping.com*

Att åka vespa är ju, i jämförelse med Segway otrolig annorlunda. Det går snabbare, (lite läskigare), och du får möjlighet att se andra ställen än bara 'innerstad'. Jag skulle liksom inte utesluta det ena före det andra, även om två olika transportmöjligheter verkar väldigt lika, ger de ju två helt olika upplevelser. Att åka vespa gav mig möjligheten att se mer specifika platser, möjligheten att välja platserna jag ville se själv och en större frihet att åka vart jag ville och när jag ville :)

Www.vesping.com gav mig också otroligt fina rekommendationer, jag åt (möjligtvis) DEN BÄSTA lunchen i mitt liv tack vare en rekommendation av Vittorio. Och dagen efter vespan (jag hann verkligen inte med allt jag ville se) åkte vi till kanske Barcelona's vackraste park, ännu en rekommendation ifrån Vittorio. Så verkligen, besök www.vesping.com för att skräddarsy just din upplevelse av Barcelona.

❤❤

*detta är i samarbete med www.vesping.com*

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

*OBS, detta är inlägg i samarbete med http://www.barcelonasegwaytour.com*

igår åkte vi Segway med BarcelonaSegwayTour. Och från början till slut var det en STOR positiv överraskning. Jag är alltid (lite hemligt) rädd för att missa något när jag åker till en storstad (typ Barcelona). Att det finns någon sevärdighet som man missar eller en gata som jag inte läst om på andra bloggar. SegWayturen vi gjorde igår var då på sitt rätta ställe. Vi fick se små som stora sevärdigheter. Så om ni ska till barcelona, och inte vill missa något - klicka er in på www.barcelonasegwaytour.com

PS, jag låter videon tala för HUR kul detta var.

*OBS, detta är inlägg i samarbete med http://www.barcelonasegwaytour.com*

Likes

Comments

Som lovat,

Här kommer mina bästa tips för Interrail, (som just nu (EJ sponsrat) har 15% på supermånga av sina biljetter!).

1) SOV på tåget.

Du slipper betala för hotell, vilket är det klart dyraste på hela resan. Men man (de flesta) klarar inte HUR många nätter som helst på tåget, så kom ihåg att planera in några nätter när du unnar dig hotell eller vandrarhem.
(Glöm inte att packa kudde).


2) Planera din resa i förväg.
På Interrail betalar du inte för hur många länder du vill besöka utan hur många dagar du kommer resa. Tillexempel fem resedagar inom 15 dagar eller 15 dagar inom en månad. Så, om du planerar hur många dagar du faktiskt vill spendera på tåget och hur många dagar du tänkt vara på resande fot kan du spara asmycket pengar! Du kanske bara vill åka tåg i fem dagar, men spendera jättemycket tid i varje land, då kanske sju dagars resa inom en månad passar dig bättre än en biljett med fritt resande inom en månad.


3) "Airbnb" och hostell!
Jag och min kompis bodde typ aldrig på hotell i Europa, fetdyrt.
Vill du boka boende innan du åker, "Airbnb" - billigt och bra för planeraren. Glöm inte att kolla kommentarer och recensioner på den ni ska stanna hos! Tusen gånger bättre att vara på den säkra sidan. Jag, personligen, skulle heller aldrig prova "Airbnb" om jag reste själv. Jag kanske är överdrivet orolig, men "better safe than sorry" så att säga.

Vill du åka ospecificerat, hostell! I Europa finns det sjukt mycket hostell och det är så sjukt värt! Det är billigt, (oftast) rent och tryggt! Dessutom finns det ofta platser att boka i sista minuten.
Och skulle det första vara fullt har säkert det andra, eller det tredje alternativet plats för er! ;) (Hostell i Amsterdam för 100kr per natt!) (Hostell i Berlin för drygt 100kr per natt!)
Men men hostell får ni räkna med att bo i samma rum som andra, alternativt betala lite mer och få ett eget rum. MEN ATT dela rum är så himla kul och mysigt! Man träffar såå mycket människor.


4) ÄT inte på restaurang. (haha).
Jag älskarrrrrrr ju att äta ute och även om det är typ 50% av min resa kan det behöva prioriteras. Man får äta ute, men inte alltid. (eller ni får ju göra som ni vill... men ni fattar😁).

Så många gånger som jag och min kompis köpte massa mat i mataffären och sen åt det på typ en parkbänk eller i sängen innan vi gick till baren. Många av hostellen har kylar, så om ni ska stanna mer än en dag är detta ett bra alternativ!

5) Ha en liten väska.
Så har ni inte ens plats att shoppa! haha.


6) OROA dig inte!
(inget budgettips)
men så många som jag har pratat med är fett rädda för att åka själva men jag säger tvärtom! Var rädda om er. Gör inget riskabelt. osv osv osv men åk själva!!

NI KOMMER träffa så jävla roliga människor på vägen, och även om ni åker själva så kommer ni har det sååååååå kul!


Frågor på det? nääääää glasklart va. nu är det ba att åka.

❤❤
Likes

Comments

För något år sedan åkte jag och en kompis med Interrail. Vi flög till danmark och tågade sedan igenom danmark, tyskland, holland, schweiz, frankrike och Italien. Vi åkte tåg i typ åtta dagar totalt, med en massa stopp på vägen. Så otroligt vackert att få upptäcka Europa! Det roliga med tåg, tycker jag, är ju att det finns så mycket att titta på samtidigt som du färdas!

. Tillslut kom vi till Rom och därifrån flög vi till Thailand, vars vi luffade med båt (det får bli en "clifhanger", men ni ska få höra mer och vårt Thailand!).

När jag berättar om den här tågresan för folk är alltid den första kommentaren "-MEN GUD, vad dyrt!"

Även då det inte alls var särskilt dyrt... Jämfört med alla de 'äventyrliga' paketresor som företag erbjuder (speciellt) till oss unga är det här värsta budgetresan. nu vill jag såklart och väldigt gärna dela med mig av mina ekonomisparartips till errrrrr gosisar!


Jag ska skriva ihop en liten lista på mina finaste tips, så hoppas jag att vi kan ses på spåret! (asså inte spåret, spåret men på spåret).

❤❤

Likes

Comments

sena, långa middagar... sand mellan tårna, vilda blommor, slappa klänningar, salt i håret och tupplurar i hammocken. liten tur med fyrhjuligen skulle också passa bra. vad tänker ni? vilket är bäst, sommar eller snö?

​alla bildlänkar ligger självklart på min "pinterest"

❤❤

Likes

Comments

...så tänker jag att detta borde vara just nu. i nästa inlägg kommer till mer sommar och Brasilien inspiration.

​och länkar till bilderna hittar ni via min "pinterest". 

​❤

Likes

Comments

​vi bor ju i kanske världens kallaste land, efter nordpolen typ. Det känns så i alla fall! Jag har så många lager av kläder på mig varje dag att jag glömt bort hur min kropp ser ut under, jag har slutat köpa typ t-shirtar för det känns som slöseri med pengar och värda inköp just nu består av mössar och vantar i olika färger och jag går helst inte alls utanför dörren. MEN SEN, kollar jag på massa fina vinter och- snöbilder; raggsockor, te, fina snöflingor, och otroliga ljus. Och jag tror att jag kanske överdriver hur jobbig vintern faktiskt är, håller ni med mig? Jag vet inte om jag är trött på det eller om jag vill ha mer. 

länkar och källor till alla bilder finns såklart på min "pinterest"

❤❤

Likes

Comments

trots att detta klagande på den svenska sommaren med regn, rusk och kyla har Gotland fått många soltimmar. Att lämna rio för Gotland var inte alls så pjåkigt. Jag bytte vinter i rio mot sommar på Gotland, och vädret är detsamma.

❤️❤️

Likes

Comments

Nu är jag i Sverige. Men, att resa är ju mer i blodet och mer i psyket än fysiskt. Eller hur? :)

Här får ni också en bild på en av de tatueringarna jag nyss gjorde :)

❤️❤️

Likes

Comments

Igår morse kom vi till Sao Paulo igen, igår tatuerade jag mig :) och hade stor presentinhandling, som en jultomte :)

Här kommer lite bilder från hotellet vi bor på just nu (såååååå lyxigt att äntligen få bo på hotell). Jag och andre har tillsammans varit på resande fot i 12 månader nu, men det här är första gången vi bor på hotell tillsammans. Galet!

❤️❤️

Likes

Comments