Livet är ett Äventyr.

Detta äventyr börjar lida mot sitt slut. Vi har varit på resande fot i 8 månader varav 5 månader i Brisbane, Australien och 3 månader i Auckland, Nya Zeeland. I bagaget har vi fått med oss massa nya upplevelser och inte minst massa nya erfarenheter. Vi har fått nya kompisar ifrån alla delar av världen och när vi lämnade Stockholm i April kunde vi inte drömma om att vårt äventyr skulle se ut såhär. Vi reste iväg med fokus på att bli bättre på engelska men när man gör en sådan här resa får man så mycket mer på köpet än bara det. Jag måste erkänna att jag är lite besviken. Jag trodde verkligen jag skulle vara helt flytande på engelska vid det här laget men riktigt så blev inte resultatet. Bättre har man såklart blivit men jag hade önskat och trott på en ännu större förändring.

Vi började resan med att studera i Brisbane. En fantastiskt bra studentstad och skolan var toppen! Vi delade upp studietiden med hälften praktik och hälften skola vilket kändes skönt då upplägget i skolan går lite på repeat efter ett tag. Australien är ett underbart land som vi definitivt kommer att besöka igen!

Efter 5 månader i Brisbane såg vi att det fanns möjlighet att byta destination så varför inte testa Nya Zeeland tänkte vi. Vi flög vidare och fortsatte våra studier i Auckland. Vi upptäckte ganska snabbt att vi kände oss klara med skola och plugg och valde därför att ha praktik resterande tid. Auckland som studentstad eller som stad i överhuvudtaget är inte min personliga favorit. Vi har fått möjlighet att se det mesta runt om i Nya Zeeland och det är jag glad för i detta vackra land men att spendera 3 månader i detta land är lite för länge enligt mitt tycke. Att semestra några veckor som turist är nog mer att föredra.

I skrivande stund är vi påväg tillbaka till Stockholm för att fira jul och nyår. Ska bli skönt att komma hem på svensk mark igen och träffa alla nära & kära och inte minst äta lite svenskt godis!

Om 1,5 vecka är jag tillbaka igen på Travellink där jag arbetar som resesäljare och vardagen är ett faktum. Äventyret är över för denna gång och planlöggningen inför nästa börjar..Gillar

Kommentarer