Eftersom att min vän tvingade mig att börja skriva här igen så gör jag väl det. Jag är en sådan person som skaffar en blogg och är väldigt aktiv i början och sen går det utför. Vet inte varför men det vara blir så.

Hur som helst så kom hästarna hem gör ca 2,5 månad sen och det har varit rena drömmen varje dag! Dennis och Ellen är så himla tajta och man får nästan glädjetårar när man står och blickar ut över hagarna med mina vackra springare som står och gottar sig. 💕

Jag kom in på mitt gymnasieval, alltså Västerås Ridgymnasium. Det ska bli toppen och jag hoppas att min blivande klass är schysst. Min bästa vän ska börja där med mig förutom att hon har valt inriktning hund, helt ensam. Men jag vet att hon kommer att fixa det!
Fridha

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu så pågår en hel del förberedelser. Stallet är i stort sätt klart men hittills har vi fixat ett nytt golv, byggt boxar, fixat väggar, målat insida och utsida, fixat hage och idag har jag lagt in spån i boxarna och donat lite granna. Jag längtar så tills Prinsen och Prinsessan kommer hem på fredag! Det kommer att komma mer uppdateringar när hästarna är hemma och nör kag börjar rida dem.
Fridha

Likes

Comments

Just nu så räknar man bara dagarna tills pållarna kommer hem. Skolan är usel och arbetslusten är nu i botten men jag måste ta tag i skolan så jag kommer in på det gymnasium jag vill. Mitt val är faktiskt rätt så enkelt, Västerås Ridgymnasium. Dit kommer även hästarna åka och träna, för t.ex. Lotta Björe. Jag längtar efter att slippa grundskolan och bara börja gymnasiet, frihet.
Fridha

Likes

Comments

På fredag bär vi av för att hämta hem hästarna! Det är dock fredag den trettonde när det ska ske, ska man få kalla kårar utav det? Förhoppningsvis så går allt som det ska det är ju trots allt levande djur med egna tankar. Jag får hoppas på det bästa helt enkelt! Det känns så himla skönt att bara kunna gå ut och sen se dem man älskar allra mest och dem man lever för.

Det är ett stall med tre boxar, två stora en liten. Hagen är riktigt fin och stor! På bilden så är det endast vinterhagen, sommarhagen kommer att ligga på ungefär två hektar. Nu håller jag alla tummar, tår, tassar och hovar för att allt ska gå som det är planerat! Jag känner att jag vill bara hoppa och studsa för de närmsta dygnen. Ja hursomhelst så känns FANTASTISKT!

Likes

Comments

Jag kan inte berätta så mycket om Ellen då vi precis ska köpa henne men hon är en väldigt trevlig och vacker individ, väldigt lugn för att vara sju år för den delen också. Ellen har haft föl tidigare och vad jag har uppfattat så var hon en fantastisk mamma vilket är skönt om man skulle få för sig att ta ett föl på henne. Ellen har tävlat dressyr och antagligen lite hoppningen men jag förmodar att det var en slags Pay & Jump/Pay & Ride. Ellen har verkligen ett fantastiskt steg men han har inte musklerna som krävs för att bär sig själv rätt så det får vi lov och jobba med. Men eftersom vi inte har något annat än skog och mark att rida på för tillfället så blir det inget nötande på banan vilket det säkert skulle bli annars. Det var all information jag kunde ge för tillfället jag återkommer om mer när vi har lärt känna varandra!

Fridha

Likes

Comments

Ja första inlägget på bloggen är nu avklarat och vi får se hur det tar form.

Dennis är en varmblodsvalack på 13 år, han är svartbrun med stjärn så jag brukar säga att han är min egna lilla Black Beauty. Jag köpte honom 15 januari 2014 en onsdag. Dennis kan man nog säga att han är lite utav en problemhäst eller så beror allt på mig, han är en sådan häst som har ingen respekt överhuvudtaget. Han är envis som få och han har även ett väldigt starkt lynne, han är dock väldigt kärleksfull. Men han hade en period när vi flytta han till ett annat stall där han blev rent ut sagt farlig, mitt hjärta gick i tusen bitar utav att se han så sorgsen. Under de två åren jag har haft Dennis så har inte vart något annat än min bästa vän så jag gav inte upp i första taget vilket nästan resulterade att någon blev rejält skadad. Men jag ångrar ingenting och jag har sagt det att jag hellre offrar mitt liv än låta Dennis springa iväg så att han skulle skada sig. Det kanske är typiskt för häst människor men det är som det är. Dennis är egentligen väldigt trogen utav sig han måste bara lära sig att det är okej att lita på mig vilket han inte gör för det märks att han inte vågar. Vilket får mig att undra varför? Men han åkte i alla fall iväg på problemlösning i Västerfärnebo hos Millan Fredriksson för att jag kände att jag inte klarade av problemet, vilket är det bästa beslutet hittills! Millan har varit helt fantastisk och har gjort ett så himla bra jobb med Dennis! Så nu på fredag så ska han flytta hem till gården med hans flickvän Ellen som också är hos Millan för tillfället. Det var väl lite information om Dennis förflutna det kommer säkert att komma mer information i framtida inlägg.

Fridha

Likes

Comments