Förra veckan blev det bara en vilo dag men denna veckan är jag nu inne på min andra vilo dag. Känner att kroppen fortfarande inte är riktigt 100 % och att något är lurt men det har bara inte brutit ut ännu. Veckan har bestått av konstant trötthet, huvudvärk och täppt näsa. Har trotts detta lyckats med att klämma ut ett löppass och två ketelbellpass.

Ibland måste man lyssna på kroppen när den säger ifrån och därav fick det bli en lugn dag i dag. Blev en promenad på 1,5 h bara fast det var i ett väldigt lugnt tempo så det gav inte så mkt för kondition men däremot mer för huvudet och själen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Planen var att springa milen på nytt i helgen men så blev det inte så i dag efter en jobbig dag med huvudvärk. Ville helst bara hem och lägga mig men istället valde jag att dra till gymmet och tänkte antingen får det bära eller brista.

Till min förvåning gick det faktiskt riktigt bra med löpningen även om det var segt i början som det alltid är. Illskan kokade inom mig och därför lät jag benen bara pinna på. Det gick så pass bra att jag till och med slog person bästa igen på löpbandet tidigare hade jag tiden 1:06:40 idag blev det 1:05:05 galet bra! Jag ska nog alltid springa när jag är som mest irriterand och arg.

Efter att ha ätit är jag nu helt slut och har en känsla av att jag inte kommer komma upp ur sängen i morgon bitti.Likes

Comments

Har ju länge sagt att jag ska undvika Gluten för att det gör ont men har tidigare inte slutat äta gluten helt. Är nämligen väldigt glad för pågenlimpa men har även märkt att på sistonde när jag äter gluten har jag känt att kramperna och svullnaden kommer mycket snabbare än tidigare. Får så sjukt ont att det enda som hjälper är att ligga i soffan.

Så nu får det vara slut på detta och där med åker gluten helt bort från min kost. Är så trött på att magen svullnar upp och blir upplåst som en ballong.

Lets do this!


Likes

Comments

Har länge varit förälskad i granatäppel kärnor super goda, nyttiga och en härlig färg som gör en bara så otroligt lycklig. vad är då problemet?!? Jo att kärna ur den kan rent ut sagt vara ett helvete.

Fast efter lite googlande hittade jag ett gelt fantastiskt sätt att kärna ur granatäpplet till en ny nivå.

Ta en skärbräda och lägg granatäpplet på skärbrädan och rulla granatäpplet så du hör att det knackar inut i. Ta en kniv och dela granatäpplet i mitten. Lägg en skål på skärbrädan, och ta en slev. Lägg den ena halvan i din hand och håll den ovanför skålen. Börja banka sleven på granatäpplet och känn hur kärnorna fallet ner i Handen! Helt fantastiskt!

Är så otroligt glad att jag har hittat detta knepet och nu äts det mer granatäppelkärnor än någonsin. Till müsli ,Sallader, i kvarg, till smoothie. Man kan använda det till så otroligt mycket.

Likes

Comments

Mixade ihop en smoothie baserad på frysta hallon och färsk mango.

Ingredienser :

1 Färsk mango
Frysta Hallon
3 dl Natuell Yoghurt
1 Tsk Gojibär

Börja med att fylla mixern med den naturella yoghurten. Hacka mangon i små bitar och tillsätt mangon tillsammans med dem frysta hallonen i mixern. Toppa med Gojibär. För er som har en stor mixer kan även slänga i lite is för att få smoothin lite slätare och extra kall.


Likes

Comments

Det må kanske låta lite konstigt men faktum är att springa med ullstrumpor som andas har blivit en grej för mig just nu. Det är så otroligt skönt och det känns inte alls som fötterna ska överhetta. Lånade ett par ullstrumpor för vandring av min sambo när jag skulle springa Wings for life. Tänkte då att det kommer inte gå men har aldrig upplevt löpningen så skön för fötterna som med dem strumporna. I dag när jag begav mig ut på min löprunda så slängde jag på mig strumporna på nytt.

Så nu är dagens första träningspass avklarat på min lediga dag och ikväll blir det Ketellbells träning för hela slanten. Är bara glad om jag kan stå upp efter det :-) Löpning i sig gick riktigt bra och det gjorde riktift ont stundtals men löpning ska inte alltid vara skönt just i stunden utan man måste komma utanför sin confortzone. Ända sättet är att låta det göra ont i musklerna för nästa ggn kommer det kännas bättre. I dag blev det en runda på 8,5 km och stundtals så består den av riktigt jobbiga backar men är glad att jag tog mig igenom det. Såg mitt mål i sikte och tänkte bara detta är ett steg närmare 21 km!

Dags att fylla på med ny energi så att man orkar med träningen i eftermiddag :-)


Likes

Comments

Som önskat har denna träningsveckan börjat kanon, har kört ett träningspass varje dag än så länge. I morgon är det dags igen och ska verkligen försöka få till ett dubbelpass på min lediga dag.

Dagens pass fick bli en runda till gymmet.

Uppvärmning på 2,2 km löpning

2x20x18 kg Sittande rodd i dragmaskin
2x20x25 kg Latsdrag
2x15x15 kg Stående rodd med supinerat grepp
2x15x15 Stående Rodd med pronerat grepp
2x20x18 kg Pushdowns
2x10 Ryggresningar

1x8x20 sek Plankan tabata
1x4x20 sek Russian Twist med 5 kg viktplatta
1x4x20 sek Amerikanska Situps med 5 kg viktplatta.

Riktigt gött och jobbigt pass och inväntar träningsvärken från helvetet i magen.

Nu är det dags att sova så man orkar med träningen i morgon.

Likes

Comments

Rubriken sammanfattar känslan av dagens ketellbellpass. Riktigt bra pass både tempomässigt och viktmässigt, efter halva passet såg jag både stjärnor och trodde jag skulle spy men jag tog mig igenom det. Så nöjd!

Dagens pass

Uppvärmning:

Tvåhandssving
Enhandsving höger och vänster
Utfall
Knäböj
Clean
Jerk
Longcykel

Huvudaktivitet:
3 min Jerk
50 st Squat med ketellbell
20 st Jerk/Hand
20 st Burpees
100 st Två handssving
20 st Sumoquat
20 st/hand High Pull
4x20 sek Trx Jump

Avslut:
Stretch


Som sagt ett jävligt bra 60 minuters pass och känner mig sjukt mör i kroppen såhär efteråt. Avslutar kvällen med en fantastisk god Glutenfri Lasagne och slappe i Soffan.

Trevlig kväll!


Likes

Comments

Körde en lugn start på veckan genom att bege mig ut på en 6,3 km löprunda i det strålande solskenet. Efter att ha kört två lopp så tätt in på varandra tog jag det lite lugnt i förra veckan och bara lät kroppen återhänta sig. Nu är det dags att börja tackla nästa uppsata mål och då är det ett måste att börja springa längre distanser.

Dagens löpning var mest till för att känna vilket skick kroppen är i och kände att den svarade överförväntan. Även om tempot var lågt så kändes kroppen pigg samt att kag inte kände att jag hade några känningar i varken knä, fotled el. skuldror. Nästa löppass blir nog på Torsdag men innan dess så ska det klaras av ett ketelbellpass i morgon.

Hoppss på en grym träningsvecka.

Likes

Comments

Alla som följer mig på insta och facebook vet att igår fick jag äntligen checka av en av mina nyårslöften.

Efter söndagens lopp som gick över förväntan kände jag mig fortfarande mör i kroppen. Man säger att det dröjer ca 3 veckor innan kroppen har fullt återhämtat sig efter en tävling och när man tömmer sig totalt som jag gjorde i lördags. Så i måndags tänkte jag att det var lite dumt att boka in ett lopp så tidigt.

I går när jag stod på startlinjen viste jag inte hur kroppen skulle svara och reagera på ett lopp så tätt in på. Hade tidigare ett mål på att springa i mål på under 30 min på 5 km men vid starten tänkte jag att kommer jag in under 31 så får jag vara nöjd. Det resultatet hade fortfarande varit bättre än förra årets 31:44.

Kroppen kändes pigg till en början men som vanligt har jag svårt för dem första km och när jag passerade 2 km trodde jag att det här kommer aldrig gå. Kroppen stretade emot, ingen lugn andning direkt, fick håll och på allt elände så fick jag kramp i axeln. Vid 3 km kom tankarna om att det här kommer aldrig gå men sen vände det och det kändes bättre och bättre. När jag närmade mig mål och såg att klockan stod på 20 någonting så ökade jag takten och tryckte på riktigt ordentligt dem sista 200 m. Tiden!?!?! Jo hör och häpna kom in på 28:45!

Så nu sätter jag en check på mitt första delmål dvs. 5 km på under 30 min och kan glatt säga att det är ju med ganska bra marginal som jag hamnade under 30 min. Nästa års mål får bli under 28 :)

otroligt glad och känner att allt slit har varit mödan värd :-)


Likes

Comments