Tanken var att jag skulle ta mig till gymmet i morse men så blev inte fallet, sleten som man var sov man in i det sista innan man skulle till jobbet.

Så efter jobbet gav jag och min sambo oss ut på en liten rask promenad på 50 minuter. Känns faktiskt riktigt bra i kroppen, och den friska luften gjorde nog gott.

Är i vanliga fall inte den promenderande typen gillar mer att springa men eftersom jag fortfarande inte kan springa så får promenader duga.

Får bli en promenad till någon gång denna veckan tycker jag, den friska luften gör nog att jag sover bättre om nätterna.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


vet att det har varit lite dåligt med uppdatering från min sida denna veckan men min fulla fokus har legat på denna utbildningen. Det är nämligen så att denna helgen och en vecka i december tillbringar jag uppe i Göteborg och går sista delen av min utbildning för att bli certifierad kost och träningskonsult. Har bara kostrådgivningen kvar och nu har jag valt att genomföra den. Målet är att bli cert. Kost och träningskonsult innan årets utgång.

Nu sitter jag här efter första skoldagen och tänker njuta av en middag på hotellresturangen. Körde upp i går och hann egentligen inte med så mkt då. Ikväll kommer jag bara att ta det lugnt, läsa lite fast inte för mycket. Huvudet är redan ganska mört efter en hel dag med föreläsning. Just nu är jag så glad att jag lagt ner så mkt tid på att plugga veckorna innan. Det har verkligen gett mig mkt, har mkt lättare att förstå vad läraren pratar om och kan lägga mer fokus i att grotta ner mig i mer detaljer.

Måste även nämna att jag är så nöjd med hotellet, det ser inte mkt ut för värden utvändigt men insidan är toppen och servicen super! Quality Hotel Winn Göteborg kan defnitivt tänka mig bo här igen.

Tidig uppstigning i morgon skolan börjar 7.30 puh! Tidig läggdags check!


Likes

Comments

Lovar har inte glömt bloggen helt men har just nu lagt all min fokus på jobbet, kostrådgivarutbildningen och innebandyn det är ungefär 150 % av min tid! tyvärr räcker inte tiden till just nu. Då får man välja bort saker och prioritera om, och detta har jag fått göra just nu.

Skriver detta inlägget mest för att reagera av mig lite. Innan jag muppar loss totalt Bill jag bara säga att när man kommer upp i en viss ålder börjar man se saker klarare man börjar sålla bland sina vänner och se vilka som är värda att behålla och vilka som tar mer energi än vad dem ger. Det finns två typer av vänner, Energitjuvar. = vänner som bara tar och tar men aldrig ger. Sen har vi även Uppladdnings depåer = vänner som alltid finns där som både ger och tar men framför allt vänner som man inte behöver säga så mkt till dem bara vet.

Jag är så trött på att ständigt bara ge och ge till vissa personer men sällan få något tillbaka. Råden man ger är inte till någon nytta för man tror ju ändå inte på mig och min kunskap varför fråga då? Dessa människor finns det för många av och dem tar bara dör mkt energi från mig, energi som jag behöver till mig själv, jobbet, skolan och framför allt till mina riktiga vänner. Varför ska jag lägga energi på någon som inte lyssnar när jag väl har problem eller behöver prata av mig? Varför är dina bekymmer mer betydelsefulla än mina? Nopp fuck it!

Måste säga tack till Anna för att du finns där och stötar mig. För att jag inte behöver säga så mycket utan du bara vet, och är så otroligt glad över att efter många års frånvaro att vi nu för 6-7 år sedan hittade tillbaka till varandra. Du är underbar och en sann vän som jag hoppas jag kommer ha med mig livet ut <3 jag värderar dig väldigt högt. Tack för i kväll för att jag bara fick umgås med dig även om vi stundtals kollade mer på BB och kollade på kläder än att prata men ibland behövs det inte sägas så mycket för jag trivs så fruktansvärt bra i ditt sällskap.


Likes

Comments

När många andra beställer pizza och hamburgare till bakismat så äter vi hemma gjord mat, det finns ingen pizza i världen som kan slå hemma gjord potatisgratäng och karré. Måste bara säga att skaffa matkasse är bland de bästa beslut jag tagit. Att varannan vecka slippa handla och planera maten är super skönt, att bara behöva tillaga maten super. Vi använder oss av matkasse företaget Mat & Ro där vi endast får svenskt kött och närproducerade råvaror vilket jag föredrar.

Ingrediens
er

1 gul lök
1/2 solovitlök
1 bit karré
700 g potatis
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk balsamico vinäger
Salt
Peppar
2 dl vatten
Maizena
Rödlök
Morot
Äppel
Ruccola
1/2 lime
Olivolja
Gurka

Gör såhä
r:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva potatisen

Hacka löken och solovitlöken

Smörj en ugnsfast form och lägg i löken och potatisskivorna, krydda med salt och svartpeppar.

Koka upp 3 dl grädde och tillsätt solovitlöken, smaksätt med salt och svartpeppar.

Häll den den smaksatta grädde över potatisen och löken, kör i ugnen i ca 30 minuter.

Skiva köttet i skivor och krydda med salt och peppar på båda sidorna. Bryn köttet i en stekpanna med smör, lägg sedan köttet i en ugnsfast form och kör köttet i ugnen ca 10 minuter.

Häll vatten, kalvfond, balsamicovinäger och 2 dl grädde i stekpannan som du stekte köttet i utan att diska stekpannan. Låt koka 1-2 minuter och smaka av med salt och peppar. Red ev. Med maizena.

Hacka äppel, gurka, tomater och rödlök. Lägg i en skål. Lägg i ruccolasallad och riv morötterna i samma skål. Kläm ut saften från limen över grönsakerna och häll lite olivolja och krydda salladen med svartpeppar och salt.

Riktigt, super god.

Smaklig måltid.


Likes

Comments

Inte bloggat sedan i torsdags för att det inte har funnits så mycket att skriva om mkt pga. Att jag inte har tränat sedan dess. Fast i dag var det äntligen dags igen det var motigt att ta sig dit men när jag väl var där gick det som på en räls. Allt flöt på och trots dålig konsumtion av näring så lyckades jag bättre med dipsen än vad jag gjort på länge, måste väll kalla det för någon form av pb.

Började passet med lite annorlunda uppvärmning:

Knäböj 1x10x14 kg samt 1x10x19
Armhävningar 2x10
Knä övning 1x10 per ben

Inget avancerat men kände ändå värmen i kroppen hur den flödade och då tiden var knapp tycker jag att uppvärmningen kändes ok. Det behöver inte alltid värmas upp med konditionsmaskiner det finns andra sätt för att få igång kroppen. Dagens pass var säkert som ni förstår armar dvs. Biceps, triceps axlar.

Sittande bicepscurl i maskin 3x8x21.3 kg
Sittande enhands bicepscurl i maskin 3x8x11.3kg
Dips på maskin med assistans 1x8x64kg som hjälp, 1x8x54kg samt 2x8x50 kg!!
Bicepscurl med stång 3x8x15 kg
Pushdowns med rep 3x8x23 kg
Overhead pushdowns med rep 3x8x23 kg
Sittande axelpress 3x8x15kg
Axellyft åt sidan med hantel 3x8x5kg
Axellyft framåt 3x8x5kg

Känns som att jag lyckades klämma in rätt mycket övningar på lite mer än en timme men är mest nöjd över resultatet att jag bara behövde 50 kg assistans på dipsen. Det går verkligen framåt :)


Likes

Comments